Οι βασικοί κανόνες της Hansaplast για την περιποίηση των πληγών
Τρία βήματα για την εύκολη και ασφαλή περιποίηση των πληγών
 Τα τραύματα είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, είτε πρόκειται για ένα μικρό κόψιμο στο δάκτυλο είτε για τραύματα που χρειάζονται χειρουργείο και ράμματα.  Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε, εάν αυτό που κάνουμε είναι το σωστό, όταν περιποιούμαστε τα δικά μας τραύματα ή βοηθούμε άλλους. Ευτυχώς, η σωστή περιποίηση τραυμάτων δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, καθώς μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι, ανάλογα με τον τύπο, το μέγεθος και την περιοχή του τραύματος. Η σωστή φροντίδα ενός τραύματος περιλαμβάνει 3 βήματα: 

1. Καθαρισμός:  Το πρώτο βήμα για τη βέλτιστη επούλωση είναι ο καθαρισμός του τραύματος. Καθαρίστε τυχόν βρωμιές, βακτήρια και εμφανή υπολείμματα, με το σπρέι καθαρισμού τραυμάτων της Hansaplast, έτσι ώστε να αποφύγετε τις μολύνσεις. 
2. Προστασία:  Το δεύτερο βήμα είναι να προστατεύσετε το τραύμα σας από τις βρωμιές και τα βακτήρια, για να πετύχετε επούλωση χωρίς επιπλοκές. Καλύψτε το τραύμα σας με αποστειρωμένη γάζα ή επίθεμα της Hansaplast. 
3. Επούλωση:  Στο τρίτο βήμα βοηθήστε το τραύμα σας να επουλωθεί γρήγορα, με ασφάλεια, αλλά και με το μικρότερο δυνατό κίνδυνο εμφάνισης ουλής. Εφαρμόστε τακτικά την αλοιφή επούλωσης τραυμάτων της Hansaplast, μέχρι το τραύμα να επουλωθεί πλήρως. 

Ακολουθώντας τα τρία αυτά βήματα, θα αποφύγετε τις μολύνσεις των τραυμάτων, θα συμβάλλετε στη γρηγορότερη επούλωση και θα βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας, καθώς επουλώνεται. Έτσι θα έχετε τη σιγουριά, ότι έχετε κάνει αυτό που πρέπει για εσάς, αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. 
Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν 
με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.