Καθώς οι ζωές μας γίνονται πιο γεμάτες και πολυάσχολες, φαίνεται ότι συνεχώς βιαζόμαστε για να τα προλάβουμε όλα. Ωστόσο, οι μικροί καθημερινοί τραυματισμοί, όπως ένα μικρό κόψιμο από χαρτί στο δάκτυλο ή ένα μικρό κάψιμο στη μαγειρική, μας αναγκάζουν να κάνουμε τα πράγματα πιο αργά και προσεκτικά. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να επουλωθεί πιο γρήγορα και ασφαλέστερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τη ζωή σας; Όταν τραυματιζόμαστε, συχνά περιμένουμε πως η πληγή θα επουλωθεί γρήγορα και χωρίς να αφήσει σημάδι. Ωστόσο, η επούλωση της πληγής είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πολλοί παράγοντες μπορεί να παρέμβουν, καθυστερώντας την επούλωση της πληγής. Μάθετε για τα διάφορα σημάδια επούλωσης των πληγών και το πώς να βοηθήσετε τις πληγές να επουλωθούν γρήγορα, με ασφάλεια και με μειωμένο κίνδυνο δημιουργίας ουλών.

Κατανοώντας τα στάδια της επούλωσης πληγής

Η επούλωση της πληγής είναι μία πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να χωριστεί σε 4 φάσεις.
Illustration about blood clotting
Πήξη του αίματος: Όταν δημιουργηθεί μία πληγή, η πήξη του αίματος εξασφαλίζει το προσωρινό κλείσιμο της πληγής.
Illustration about exudation and inflammation
Εξίδρωση και φλεγμονή: Τα αιμοφόρα αγγεία εντός και κάτω από την περιοχή της πληγής διαστέλλονται και τα κύτταρα του αίματος μετακινούται στον ιστό του τραύματος.
Illustration about proliferation and granulation
Δημιουργία κάκαδου: Νέα κύτταρα δημιουργούνται και ο κατεστραμμένος ιστός αντικαθίσταται από κοκκιώδη ιστό.
Illustration about epithelialization
Επιθηλιοποίηση και επούλωση: Τα νέα αιμοφόρα αγγεία που δημιουργούνται εξασφαλίζουν την επαρκή μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών. Ο κοκκιώδης ιστός γεμίζει την πληγή. Αυτές οι φάσεις ακολουθούνται από την ωρίμανση, κατά τη διάρκεια 
της οποίας ο ιστός της ουλής αναδιοργανώνεται.

Επιστροφή στην Αρχική

Πώς να επιταχύνετε τη διαδικασία επούλωσης της πληγής;

1. Καθαρισμός

Το πρώτο βήμα για βέλτιστη επούλωση είναι ο καθαρισμός της πληγής. Καθαρίστε τυχόν βρωμιές, βακτήρια και ορατά σωματίδια με το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast έτσι ώστε να αποφύγετε τις μολύνσεις.

Women is spraying Hansaplast Wound Spray on kid’s knee

2. Προστασία

Το δεύτερο βήμα είναι να προστατεύσετε το τραύμα σας από τις βρωμιές και τα βακτήρια ώστε να πετύχετε επούλωση χωρίς εμπόδια. Καλύψτε το τραύμα σας με ένα επίθεμα ή μία αποστειρωμένη γάζα Hansaplast.

Women is putting Hansaplast plaster on kid’s knee

3. Επούλωση

Μελέτες έχουν δείξει πως κάτω από συνθήκες υγρασίας τα κύτταρα θα αναπτυχθούν, θα διαιρεθούν και θα μετακινηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό, βελτιστοποιώντας τη διαδικασία επούλωσης της πληγής. Σε ένα υγρό περιβάλλον επούλωσης, αποτρέπεται ο σχηματισμός κάκαδου - που περιορίζει τη δημιουργία νέου ιστού. Αυτό συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου δημιουργίας ουλής, βελτιώνοντας το αισθητικό αποτέλεσμα.

Women is applying Hansaplast Wound Healing Ointment on kid’s knee

Επιστροφή στην Αρχική

Πώς η Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast ενισχύει τη φυσική επούλωση της πληγής.

Για να ενισχύσετε και να επιταχύνετε την επούλωση της πληγής, εφαρμόστε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως και καλύψτε την με ένα επίθεμα Hansaplast, αποστειρωμένη γάζα ή επίδεσμο εάν χρειάζεται. Η κρέμα σχηματίζει ένα προστατευτικό φίλμ στην πληγή, δημιουργώντας ένα ιδανικό υγρό περιβάλλον επούλωσης που προάγει έως και δύο φορές ταχύτερη επούλωση και συμβάλλει στη μείωση των ουλών. Σε μία κλινική μελέτη πληγής εκδοράς, 
οι πληγές που περιποιήθηκαν με την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast επουλώθηκαν ταχύτερα και με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με μία απεριποίητη πληγή.*.
Κρέμα Επούλωσης Πληγών
Επιστροφή στην Αρχική


* W. Wigger-Alberti, et al. Εκτίμηση τοπικής ανεκτικότητας και αποτελεσματικότητας στην επούλωση τραυμάτων μιας πρωτοποριακής κρέμας για την επούλωση πληγών. Σύγκριση πανομοιότυπων εκδορών σε διαφορετικά άτομα. Υποβλήθηκε για δημοσίευση. Διάσκεψη EWMA (European Wound Management Association), Μάιος 2018.
Επιστροφή στην Αρχική
Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. 
Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν 
με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com