Τα ορόσημα της Hansaplast - και ιστορίες φροντίδας πληγών ανά τους αιώνες

 

 

 

Στον Paul Carl Beiersdorf χορηγείται το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθ. 20057 για την παραγωγή επιθεμάτων που φέρουν γάζα πληγής. Η "γάζα πληγής gutta-percha" κατέστησε για πρώτη φορά δυνατή την τοποθέτηση  φαρμάκων στην επιδερμίδα και την επίδρασή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό αποτέλεσε την ίδρυση της εταιρείας Beiersdorf. 

Paul Carl Beiersdorf δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ο φαρμακοποιός Oscar Troplowitz αγοράζει την εταιρεία από τον Paul C. Beiersdorf.  Το 1892, με τη σειρά του, κατασκευάζει ένα εργοστάσιο για να αναπτύξει τις γάζες πληγών. Έτσι, καλύπτεται η αυξανόμενη ζήτηση των γιατρών για το νέο προϊόν, ένα φαρμακευτικό επίθεμα που φέρει γάζα πληγής. 

 

Φαρμακοποιός Oscar Troplowitz

 

 

 

 

 

Και φτάνουμε στη χρονιά που ξεκίνησαν όλα! Τότε που πωλούνται για πρώτη φορά τα επιθέματα με γάζα πληγών με την ονομασία Hansaplast. 


Επιθέματα με γάζα πληγών με την ονομασία Hansaplast.

 

 

 

 

 

 

Η χρονιά που συστήνουμε στον κόσμο το " Επίθεμα ABC " για θερμή θεραπεία.


Επίθεμα ABC για θερμή θεραπεία

 

 

 

 

 

Δημιουργούνται τα έτοιμα προς χρήση ελαστικά επιθέματα πληγών με την ονομασία "Hansaplast Elastic".


Ελαστικά επιθέματα πληγών με την ονομασία "Hansaplast Elastic"

 

 

 

 

 

 

Κυκλοφορούν τα πρώτα αδιάβροχα επιθεμάτα πληγών και για τα δάχτυλα.


Αδιάβροχα επιθεμάτα πληγών και για τα δάχτυλα

 

 

 

 

 

 

Λανσάρονται τα "επιθέματα Hansaplast" στη μορφή που τα γνωρίζουμε σήμερα. Ατομικά, συσκευασμένα και αποστειρωμένα επιθέματα πληγών.


Επιθέματα Hansaplast

 

 

 

 

 

Μια σημαντική καινοτομία για τη διαδρομή μας: Η γάζα πληγών Hansaplast που δεν κολλάει στην πληγή. Το νέο κάλυμμα από ίνες βισκόζης εμποδίζει τη γάζα να κολλήσει στην πληγή. Έτσι επιταχύνει και βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης.


Γάζα πληγών Hansaplast

 

 

 

 

 

 

Προστίθενται στην αγορά τα πρώτα υποαλλεργικά επιθέματα πληγών ("Hansavlies").


Υποαλλεργικά επιθέματα πληγών ("Hansavlies")

 

 

 

 

 

Περνάμε στα πολύχρωμα επιθέματα πληγών που παρηγορούν και βοηθούν τα παιδιά να ξεχάσουν γρήγορα τις μικρές πληγές τους.


Πολύχρωμα επιθέματα πληγών

 

 

 

 

 

 

Στη σειρά μας εντάσσονται και τα επιθέματα πληγών σε μορφή spray Hansaplast.


Επιθέματα πληγών σε μορφή spray Hansaplast

 

 

 

 

 

Το αποκλειστικό φαρμακευτικό επίθεμα πληγών Hansamed - προερχόμενο από την υποαλλεργική σειρά Hansavlies - παρουσιάζεται ως εξειδικευμένο επίθεμα για άτομα με ευαίσθητη επιδερμίδα.


Φαρμακευτικό επίθεμα πληγών Hansamed

 

 

 

 

 

Τα πρακτικά και ατομικά συσκευασμένα "Hansaplast Επιθέματα" αρχίζουν να διατίθενται και σε ελαστική έκδοση.


Ατομικά συσκευασμένα "Hansaplast Επιθέματα"

 

 

 

 

 

Με τη δημιουργία του αδιάβροχου επιθέματος πληγών "Aqua Protect", η Hansaplast προσφέρει τώρα επιθέματα που εμποδίζουν την είσοδο του νερού στο τραύμα.


Αδιάβροχο επίθεμα πληγών "Aqua Protect"

 

 

 

 

 

Περιποίηση Ποδιών Hansaplast: Τα πρώτα βήματα για τη φροντίδα των ποδιών γίνονται με επιθέματα για φουσκάλες και σπρέι ποδιών.


Επιθέματα για φουσκάλες και σπρέι ποδιών

 

 

 

 

 

Η Hansaplast επεκτείνει τη γκάμα της και περιλαμβάνει επιδέσμους για χέρια, αγκώνες, πόδια και γόνατα.


Επίδεσμοι για χέρια, αγκώνες, πόδια και γόνατα

 

 

 

 

 

Η Hansaplast παρουσιάζει το επίθεμα "Ανάπλασης Ουλών": το πρώτο επίθεμα που συμβάλλει στη μείωση των προϋπαρχουσών κόκκινων και ανάγλυφων ουλών.Επίθεμα "Ανάπλασης Ουλών"

 

 

 

 

 

Τα ABC θερμοθεραπευτικά επιθέματα για μυϊκούς πόνους στην πλάτη και τον αυχένα συγχωνεύονται με την Hansaplast και από εδώ και στο εξής φέρουν το όνομά της.


ABC θερμοθεραπευτικά επιθέματα για μυϊκούς πόνους στην πλάτη και τον αυχένα

 

 

 

 

 

Γνωστό σήμερα ως "Γρήγορη Επούλωση", το καινοτόμο επίθεμα πληγών "Hansaplast Active Gel Strip" επιταχύνει την ανάρρωση δημιουργώντας ένα υγρό περιβάλλον γύρω από το τραύμα για παροχή βέλτιστων συνθηκών επούλωσης.

Επίθεμα πληγών "Hansaplast Active Gel Strip"

 

 

 

 

 

Η Hansaplast λανσάρει το "Anti-Blister Gel", το πρώτοτζελ για την πρόληψη από φουσκάλες που έχει σχεδιαστεί, για να αποτρέπει τις φουσκάλες, πριν σχηματιστούν.


Anti-Blister Gel

 

 

 

 

 

 

Το "Velvet Feet" είναι μια νέα πρόταση εντατικής φροντίδας για την ενυδάτωση και την αναζωογόνηση της ξηρής επιδερμίδας των ποδιών.


Velvet Feet

 

 

 

 

 

Το "Extra Power Waterproof" λανσάρεται για την περαιτέρω καθιέρωση των ανθεκτικών υφασμάτινων επιθεμάτων. Τα επιθέματα που αναπνέουν είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχο υλικό και φέρουν εξαιρετικά δυνατή επικόλληση.

Extra Power Waterproof

 

 

 

 

Το "Elastic+Waterproof" είναι το πρώτο αδιάβροχο επίθεμα πληγών με υφασμάτινο υπόστρωμα. Χάρη στις τρεις του στρώσεις συνδυάζει μια αδιάβροχη, διαπνέουσα μεμβράνη με εξαιρετική δύναμη επικόλλησης. Προσφέρει άριστη προστασία από το νερό, τους ρύπους και τα μικρόβια σε απαιτητικές συνθήκες.
Elastic+Waterproof

 

 

 

 

Το "Aqua Protect" επαναλανσάρεται. Η εξαιρετικά ισχυρή και αδιάβροχη κόλλα διατηρεί κάθε πληγή 100% στεγνή και εγγυάται ότι το επίθεμα θα παραμείνει στη θέση του, όταν βραχεί. Η συσκευασία είναι επίσης επανασχεδιασμένη για να δώσει έμφαση στην επάρκεια της μάρκας και να προσελκύσει τις εξελισσόμενες σχεδιαστικές προτιμήσεις των καταναλωτών.


Aqua Protect

 

 

 

 

Η Hansaplast επεκτείνει τη σειρά παιδικών επιθεμάτων για πληγές με χαρακτήρες από τις ταινίες Frozen της Disney και το Star WarsTM.


Frozen Disney - Star Wars

 

 

Η σειρά Doc@Home κυκλοφορεί για να βοηθήσει τους καταναλωτές να ενισχύσουν το κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι τους, το οποίο περιλαμβάνει Finger Cohesive, Cohesive Bandage, Compress, Elastic Fixation Bandage και Cotton Sticks.

 

Τα Silicon Soft Plasters κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά. Χρησιμοποιώντας καινοτόμο τεχνολογία  σιλικόνης, τα επιθέματα έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον τραυματισμό και τον πόνο κατά την αφαίρεση, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν αξιόπιστη επικόλληση κατά τη διάρκεια της χρήσης.


2017 Συσκευασίες

 

 

 

 

 

Ένα νέο σπρέι καθαρισμού για πληγές και μια κρέμα για την επούλωση πληγών κυκλοφορούν ως μέρος της ολοκληρωμένης σειράς περιποίησης πληγών, ώστε να βοηθήσουν τους καταναλωτές να εξασφαλίσουν καλύτερη φροντίδα στο σπίτι ακολουθώντας βήματα καθαρισμού, προστασίας και επούλωσης.


Σπρέι καθαρισμού για πληγές και κρέμα για την επούλωση πληγών

 

 

 

 

 

 

Η Ανάπλαση ουλών, το διακριτικό αυτοκόλλητο επίθεμα για την θεραπεία των σημαδιών, επαναλανσάρεται και διατίθεται σε ένα επιπλέον μεγαλύτερο μέγεθος.


Επίθεμα ανάπλασης ουλών


 

 

 

 

Οι σούπερ ήρωες της Disney MARVEL μπαίνουν σε μια νέα σειρά παιδικών επιθεμάτων, προσφέροντας προστασία για μικρές πληγές.


Επιθέματα Disney MARVEL

 

 

 

Η Hansaplast κυκλοφορεί την εμβληματική Ασπίδα Προστασίας, η οποία εμφανίζεται σε περίοπτη θέση και προστατεύει από το 99% των βακτηρίων.  

Η Hansaplast παρουσιάζει τo μεγαλύτερo επαναλανσάρισμα στη μακρά ιστορία της μάρκας.
Η επανακυκλοφορία συμπίπτει με την εισαγωγή στην αγοράς μιας σειράς από επιθέματα πληγών που είναι πιο συμπεριληπτικά και διατίθενται σε διαφορετικές αποχρώσεις της επιδερμίδας. Συμπίπτει επίσης με την κυκλοφορία των υποαλλεργικών επιθεμάτων KIDS SENSITIVE, με δερματολογικά εγκεκριμένη συμβατότητα.

Bacteria Shield
*Hansaplast plasters protect against dirt & bacteria

 

 

Για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, η Hansaplast λανσάρει το πρώτο κλιματικά ουδέτερο επίθεμα πληγών , "GREEN & PROTECT". Ειδικά σχεδιασμένο να προσφέρει τα ίδια οφέλη προστασίας και επούλωσης σε μια πιο βιώσιμη μορφή. Μάλιστα, εκτός του ότι το επίθεμα πληγής και ο υφασμάτινος φορέας του είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, τα επιθέματα είναι επίσης και 100% κλιματικά ουδέτερα*.

* Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παραγωγής προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές. Όλες οι υπόλοιπες εκπομπές αντισταθμίζονται, μέσω πιστοποιημένων έργων αναδάσωσης.

Επιθέματα Green & Protect
Επιστροφή στην Αρχική
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com