Γιατί είναι σημαντικός ο καθαρισμός των πληγών;

Όταν το δέρμα είναι τραυματισμένο, το προστατευτικό φράγμα του δέρματος είναι κατεστραμμένο, και βρωμιά και βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόλυνση της πληγής, η οποία προκαλεί περαιτέρω βλάβη του δέρματος και καθυστερεί τη διαδικασία της επούλωσης. Εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα, η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί σε βαθύτερο ιστό και να οδηγήσει σε ακόμα πιο σοβαρή κατάσταση υγείας. Γι΄ αυτό τον λόγο, το πρώτο βήμα για τη βέλτιστη επούλωση είναι να εξασφαλίσετε πως η πληγή είναι καθαρή.
Kid is sitting next to a skate board and holding his knee
Επιστροφή στην Αρχική

Πώς να καθαρίσετε τις πληγές;

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για να καθαρίσετε τις πληγές γρήγορα και ανώδυνα. Το διάλυμα είναι άχρωμο, άοσμο και αποτρέπει αποτελεσματικά τη μόλυνση των πληγών. Είναι επίσης κατάλληλο για παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες. 

Αφού σταματήσετε την αιμορραγία, ψεκάστε όλη την περιοχή από απόσταση περίπου 10 εκ. για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα ορατά σωματίδια. Κατόπιν, σκουπίστε απαλά την πληγή και τη γύρω περιοχή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης στις συσκευασίες των προϊόντων μας. 

wound spray
Επιστροφή στην Αρχική

Ποιες πληγές πρέπει να καθαρίζονται;

Μην υποτιμάτε μια μικρή πληγή. Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, οι πληγές επουλώνονται καλύτερα εάν καθαριστούν από τις βρωμιές, τα βακτήρια και τα ορατά σωματίδια. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για πολλούς τύπους οξειών πληγών όπως, κοψίματα, εκδορές, καψίματα και ανοιχτές φουσκάλες. Ο τακτικός καθαρισμός συνιστάται επίσης για την αντιμετώπιση χρόνιων και μετεγχειρητικών πληγών σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.
Επιστροφή στην Αρχική

Γιατί να χρησιμοποιήσετε το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για τον αντισηπτικό καθαρισμό των πληγών;

Η απολύμανση αφορά στην καταστροφή των μικροοργανισμών στην επιφάνεια των αντικειμένων. Οπότε, ο όρος «απολύμανση» είναι παραπλανητικός όσον αφορά την περιποίηση τραυμάτων. Γι΄αυτό δεν συστήνεται να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε οικιακά απολυμαντικά σε τραυματισμένο δέρμα, καθώς όχι μόνο δεν σκοτώνουν τα βακτήρια αλλά βλάπτουν και τα ζωντανά κύτταρα του δέρματος. 

Αντίθετα, το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast προορίζεται για τον αντισηπτικό καθαρισμό των πληγών, που είναι η αφαίρεση βρωμιάς και βλαβερών βακτηρίων από το τραυματισμένο δέρμα. Η σύνθεση του Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast είναι ιδιαίτερα φιλική προς το δέρμα και προστατεύει τα περισσότερα ζωντανά κύτταρα του δέρματος, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπλασή του. 

Kid is sitting next to a skate board and holding his knee
Επιστροφή στην Αρχική

Γιατί το οινόπνευμα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω στις πληγές;

Η χρήση του οινοπνεύματος εντριβής είναι μία κοινή πρακτική που μερικοί από εμάς γνωρίζουμε από την παιδική μας ηλικία. Ωστόσο, το οινόπνευμα δεν είναι καλή επιλογή για την περιποίηση ενός τραύματος. Όταν εφαρμόζεται πάνω σε πληγές, το οινόπνευμα καίει, κάτι το οποίο το καθιστά εξαιρετικά ακατάλληλο για παιδιά και ευαίσθητες επιδερμίδες. Επίσης, το οινόπνευμα δεν καταστρέφει μόνο τα βακτήρια αλλά και τα ζωντανά κύτταρα του δέρματος. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση προϊόντων που δεν περιέχουν οινόπνευμα, για παράδειγμα το Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών Hansaplast

Επιστροφή στην Αρχική
Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. 
Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν 
με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com