Image

Φουσκάλα στο πόδι

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Φουσκάλες στο πόδι και πως να τις αντιμετωπίσετε

Η ζωή είναι πιο ωραία χωρίς φουσκάλες στα πόδια – Μάθετε περισσότερα για τη γρήγορη επούλωση της φουσκάλας στα πόδια, την άμεση ανακούφιση από τον πόνο καθώς και την προηγμένη τεχνολογία των επιθεμάτων.

Είναι όντως φοβερό να απολαμβάνεις την εξοχή κάνοντας μια μεγάλη βόλτα. Να απολαμβάνεις μια ολόκληρη ημέρα για ψώνια ή να χορεύεις όλη τη νύχτα. Μερικές φορές όμως, μια επίπονη φουσκάλα μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή μας για τα καλά. Εδώ, θα σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις μέρες και τις νύχτες σας.

Πληροφορίες

Τι ακριβώς είναι μία φουσκάλα στο πόδι;

Image
Οι φουσκάλες εμφανίζονται μετά από διαρκή πίεση ή τριβή.
Image
Η εξωτερική μεμβράνη μιας φουσκάλας δημιουργείται για να προστατεύει την πληγή.
Η συνεχής πίεση ή τριβή οδηγεί τελικά στο διαχωρισμό της επιδερμίδας (το εξωτερικό στρώμα του δέρματος), από τα χαμηλότερα στρώματα του δέρματος και δημιουργεί μια φουσκάλα που περιέχει ιστικό υγρό. Αυτό το υγρό λειτουργεί σαν μαξιλάρι στην πληγή και την προστατεύει από περαιτέρω πίεση. Στην πραγματικότητα, η φουσκάλα είναι ένας «έξυπνος» τρόπος αυτοπροστασίας του ίδιου του σώματος.

«Μια ανοιχτή φουσκάλα μπορεί εύκολα να μολυνθεί»

Η εξωτερική μεμβράνη της φουσκάλας προστατεύει αποτελεσματικά την πληγή από περαιτέρω πίεση και αποτρέπει την εισχώρηση σκόνης ή βακτηριδίων. Δυστυχώς, η φουσκάλα είναι επώδυνη και μπορεί να σπάσει αν εκτεθεί σε περισσότερη πίεση και τριβή, με αποτέλεσμα, η πληγή, που είναι εξαιρετικά επώδυνη, να μείνει εκτεθειμένη και έτσι να μολυνθεί εύκολα.

Επούλωση και Αντιμετώπιση Φουσκάλων στα πόδια

Επιθέματα για φουσκάλες : Ανακαλύψτε την προηγμένη τεχνολογία επιθεμάτων

Δοκιμάστε το νέο ανώτερης ποιό Επίθεμα για Φουσκάλες Hansaplast! Το υδροκολλοειδές μαξιλαράκι με σύνθεση από υδρογέλη, προστατεύει την πληγή,κι ανακουφίζει από τον πόνο άμεσα. Το υδροκολλοειδές μαξιλαράκι βασίζεται στην αρχή της υγρής επούλωσης. Η τεχνολογία του εντός, αποτελείται από υπεραπορροφητικά υλικά, ειδικά σχεδιασμένα να απορροφούν το υγρό της φουσκάλας, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός στρώματος υδρογέλης γύρω από την πληγή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών για επούλωση. Πραγματοποιείται κυτταρική ανάπτυξη και μεταφορά, έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η διαδικασία σχηματισμού νέου ιστού.

 

GR

Το επίθεμα προστατεύει από την πίεση των παπουτσιών, αποτρέπει πρόσθετη τριβή και απομονώνει το δέρμα από τη σκόνη και τα βακτηρίδια, που αλλιώς θα μπορούσαν να εισχωρήσουν στην πληγή.

 

Χάρη στην τεχνολογία κόλλας Hansaplast, το επίθεμα παραμένει εφαρμοσμένο με ασφάλεια για 48 ώρες. Παρέχει προστασία από νερό και ιδρώτα. Χάρη στο νέο και εύχρηστο σύστημα εφαρμογής μπορείτε να εφαρμόσετε το επίθεμα εύκολα και χωρίς να ζαρώνει. Είναι ιδανικό όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Οι συμβουλές της ειδικού Δρ. Kuhlmann – Βοηθήστε τις φουσκάλες σας να επουλωθούν γρηγορότερα

Ακόμα και μια μικρή φουσκάλα μπορεί να είναι επώδυνη και να σας καθυστερήσει. Η Δρ. Maike Kuhlmann, ειδικός στο εργαστήριο της Hansaplast, προσφέρει αυτές τις συμβουλές για να βοηθήσει στην ταχύτερη επούλωση της φουσκάλας, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας.
Image
Δρ. Maike Kuhlmann, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, Beiersdorf AG
  • Δεν σας συνιστούμε «να κάνετε μόνοι σας τον χειρουργό». Για παράδειγμα, μην τρυπάτε τη φουσκάλα και μην αφαιρείτε τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, επειδή αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση.
  • Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό και στεγνό πριν εφαρμόσετε το επίθεμα για φουσκάλες.
  • Εφαρμόστε το επίθεμα χωρίς ζάρες και πιέστε σταθερά.
  • Μην αλλάξετε το επίθεμα έως ότου να βγει μόνο του.

Αντιμετώπιση φουσκάλων στα πόδια

Πιθανόν να θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα προϊόντα:

Εάν θέλετε να αποφύγετε τις φουσκάλες ή να βοηθήσετε τις ήδη υπάρχουσες πληγές να επουλωθούν γρηγορότερα, σκεφτείτε αυτά τα εξελιγμένα προϊόντα Hansaplast ανώτερης ποιότητας. 

Ανακουφίστε τον πόνο και βοηθήστε τις μικρές φουσκάλες να επουλωθούν γρηγορότερα με το Μικρό Επίθεμα για Φουσκάλες Hansaplast. Αυτά τα επιθέματα είναι ιδανικά για τα δάχτυλα των ποδιών.  

Ανακουφιστείτε αμέσως από τον πόνο που προκαλούν οι μεγάλες φουσκάλες, για παράδειγμα στις φτέρνες σας, και βοηθήστε να επουλωθούν γρηγορότερα με το Μεγάλο Eπίθεμα για Φουσκάλες Hansaplast

Μειώστε την πίεση από τα στενά παπούτσια με το Προστατευτικό επίθεμα Hansaplast. Εφαρμόστε αυτά τα επιθέματα προληπτικά ή για να βοηθήσετε τις ήδη υπάρχουσες φουσκάλες να επουλωθούν γρηγορότερα.

Πρόληψη

Συμβουλές για την πρόληψη εμφάνισης φουσκάλας

Woman feet without blisters

Εφαρμόζετε τακτικά κρέμα ποδιών όπως Ενυδατική Κρέμα Ποδιών Hansaplast για τη βασική περιποίηση των ποδιών σας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα στα πόδια σας να γίνει πιο μαλακό και ενυδατωμένο. Έτσι θα είναι πιο ανθεκτικό στη δημιουργία πληγών.

Διαβάστε περισσότερα

Το Προστατευτικό επίθεμα Hansaplast με τα απαλά μαξιλαράκια από υδροκολλοειδές υλικό προστατεύει τα πόδια από την επώδυνη πίεση που προκαλούν παπούτσια όλων των ειδών. Το διαφανές υλικό μπορεί να κοπεί σε οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα. Το Προστατευτικό επίθεμα Hansaplast μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε ερεθισμένο ή σκασμένο δέρμα.

Διαβάστε περισσότερα

Φορέστε άνετα παπούτσια. Ειδικά όταν γνωρίζετε ότι θα περπατήσετε πολύ, θα χορεύετε όλη τη νύχτα ή θα έχετε μια δραστήρια μέρα. Η σωστή επιλογή παπουτσιού μπορεί να αποτρέψει τον πόνο στο μέλλον. Μην αγοράζετε παπούτσια πρωινές ώρες, επειδή τα πόδια σας πρήζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι δεν θα νοιώθετε άνετα με τα καινούργια σας παπούτσια. Φορέσετε τα καινούργια σας παπούτσια μέσα στο σπίτι για να ανοίξουν, προτού βγείτε από το σπίτι για ψώνια ή μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα

Φοράτε καινούργια παπούτσια ή παπούτσια χωρίς κάλτσες; Περπατάτε πολύ; Μπορείτε να προστατέψετε τα επικίνδυνα σημεία των ποδιών σας από τις φουσκάλες πριν ακόμα βγείτε από το σπίτι με το Προστατευτικό επίθεμα Hansaplast.

Διαβάστε περισσότερα

Η υγρασία και τα δερμάτινα παπούτσια δεν είναι καλός συνδυασμός: Διατηρήστε τα πόδια σας όσο πιο στεγνά γίνεται. Τα βρεγμένα παπούτσια, οι μπότες και οι κάλτσες προκαλούν φουσκάλες πιο γρήγορα από τα στεγνά παπούτσια. Μπορείτε όμως να αποφύγετε τα πιθανά επικίνδυνα σημεία με το Προστατευτικό επίθεμα Hansaplast. Επίσης μπορείτε να αποφύγετε τον ιδρώτα των ποδιών με το Σπρέι κατά του ιδρώτα και της κακοσμίας Hansaplast Silver Active.

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάζεστε ή τρέχετε; Φορέστε ειδικές κάλτσες με ενισχυμένη προστασία για τα δάχτυλα των ποδιών ή τους αστραγάλους χωρίς ραφές.

Όταν πηγαίνετε για ψώνια ή για μεγάλες βόλτες, προετοιμαστείτε έχοντας στην τσάντα σας Επιθέματα για Φουσκάλες Hansaplast. Ο πιο βολικός τρόπος είναι να πάρετε μαζί σας τη νέα θήκη Hansaplast, που κυκλοφορεί σε δύο μεγέθη γεμάτη με πέντε μεγάλα επιθέματα για αστραγάλους ή έξι μικρά για τα δάχτυλα των ποδιών. Η εξαιρετικά ισχυρή κόλλα των επιθεμάτων για φουσκάλες προστατεύει τη φουσκάλα, επιτρέπει την επούλωσή της και απομονώνει την πληγή από την περαιτέρω τριβή. Έτσι εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να περπατάτε ανενόχλητοι!

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση int.contact.greece@Beiersdorf.com. Σημειώστε ότι καμία από τις προαναφερθείσες συμβουλές δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση που οι συμβουλές μας δεν βοηθήσουν ή εάν πάσχετε ή υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάποια νόσο.

Σχετικά Προϊόντα