Image

Προστασία πληγών – Μάθετε πώς η καλή προστασία των τραυμάτων ενισχύει τη γρήγορη και ασφαλή επούλωση

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Γιατί να προστατεύετε τις πληγές;

Image

 

Βακτήρια: Αν μείνει ακάλυπτη η πληγή, τα βακτήρια έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε αυτή και πιθανόν να προκαλέσουν μολύνσεις και να καθυστερήσουν την επούλωση.

Image
Νερό: Η αδιάβροχη προστασία της πληγής είναι απαραίτητη για να αποτρέπει την επαφή της πληγής με το νερό. Πράγματι, το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο με βακτήρια ή να περιέχει βλαβερά στοιχεία όπως το χλώριο, το οποίο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης και την καθυστέρηση της επούλωσης της πληγής. Επιπλέον, η επαφή με το νερό προκαλεί πρήξιμο του δέρματος και μπορεί να οδηγήσει στην καθυστέρηση του κλεισίματος της πληγής. Τα βακτήρια και τα μικρόβια μπορούν τότε να εισέλθουν στην πληγή πιο εύκολα, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης.
Image
Υγρή επούλωση: Η προστασία των πληγών χρησιμοποιώντας τις αρχές της υγρής επούλωσης ενισχύει τη φυσική διαδικασία της επούλωσης. Χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για τη θεραπεία των χρόνιων πληγών και έχει αποδειχτεί πως έτσι οι πληγές επουλώνονται ασφαλέστερα, ολοκληρωτικά και πιο γρήγορα, με μικρότερη πιθανότητα να δημιουργηθεί ουλή.
Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. 
Προσοχή, οι συμβουλές που δίνονται σε αυτήν την ιστοσελίδα, παρόλο που δημιουργήθηκαν 
με μεγάλη προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και ακολουθήστε τις ιατρικές συμβουλές, ανεξαρτήτως τι έχετε μάθει σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Πάντα να διαβάζετε με προσοχή και να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης ή τα φυλλάδια των προϊόντων μας.  
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com.

Καλή περιποίηση της πληγής για βέλτιστη επούλωση

Η προστασία της πληγής πρέπει να είναι μέρος της σωστής διαδικασίας της περιποίησης της πληγής. 
Σε περίπτωση αιμορραγίας της πληγής, σταματήστε την αιμορραγία ασκώντας πίεση, ιδανικά χρησιμοποιώντας μία αποστειρωμένη γάζα. Εάν η αιμορραγία συνεχιστεί, εφαρμόστε επιπλέον γάζες, συνεχίστε να ασκείτε πίεση και αναζητήστε ιατρική βοήθεια.
wound spray
Καθαρισμός: Ο καθαρισμός της πληγής από τις ακαθαρσίες και τα βακτήρια είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για τη βέλτιστη επούλωση. Για να αποτραπούν οι μολύνσεις της πληγής, ψεκάστε το σπρέυ καθαρισμού πληγών της Hansaplast από απόσταση περίπου 10 εκ. πάνω σε όλη την περιοχή της πληγής. Επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Έπειτα, σκουπίστε απαλά την περιοχή γύρω από την πληγή.
Αυτοκόλλητες γάζες Universal

Προστασία: Είναι σημαντικό να προστατέψετε την πληγή από εξωτερικούς παράγοντες όπως βρωμιές και βακτήρια για μια ευκολότερη επούλωση χωρίς εμπόδια. Καλύψτε την πληγή με την αυτοκόλλητη γάζα Hansaplast που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Αλλάξτε τη γάζα καθημερινά εκτός και αν σας έχει συμβουλεύσει διαφορετικά ο γιατρός σας. Αυτό το άρθρο για την τεχνογνωσία περιποίησης πληγών μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. 

wound-healing-ointment
Επούλωση: Για ιδανικές συνθήκες υγρής επούλωσης, εφαρμόστε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast τακτικά μέχρι η πληγή σας να επουλωθεί πλήρως. Απλώστε προσεκτικά μία λεπτή στρώση κρέμας μία με δυο φορές την ημέρα. Βεβαιωθείτε πως το στόμιο του σωληνάριου δεν έρχεται σε επαφή με την πληγή σας. Επαναλάβετε τακτικά μέχρι να ολοκληρωθεί η επούλωση. Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανοικτές, μικρές επιφανειακές πληγές σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας επούλωσης. Αν είναι αναγκαίο, μπορεί να καλυφθεί με ένα επίθεμα Hansaplast, όπως το Universal, Sensitive, ή ELastic.

Ποιο επίθεμα είναι κατάλληλο για εμένα;

Image

Χρειάζεστε αδιάβροχο επίθεμα; Το επίθεμα Hansaplast Aqua Protect προσφέρει αδιάβροχη προστασία της πληγής. Ιδανικό για χρήση στο ντουζ, στο μπάνιο ή κατά την κολύμβηση. 

extra-robust-waterproof

Χρειάζεστε ένα έξτρα ανθεκτικό επίθεμα; Το αδιάβροχο επίθεμα Hansaplast Extra Power έχει φτιαχτεί για ακραίες συνθήκες! Αυτά τα ισχυρά επιθέματα είναι ελαστικά και αδιάβροχα για να παρέχουν ένα πραγματικά ανθεκτικό επίθεμα που είναι τέλειο για ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στις λάσπες ή ένα Σαββατοκύριακο με μαστορέματα.

elastic-plaster

Χρειάζεστε ένα επίθεμα πολύ ελαστικό; Το Hansaplast Elastic λειτουργεί εξαιρετικά όταν χρησιμοποιείται σε μικρές πληγές πάνω σε αρθρώσεις ή κινούμενα μέρη του σώματος. Αυτά τα έξτρα ελαστικά επιθέματα μένουν στη θέση τους καθώς τεντώνουν μαζί με το δέρμα και την κίνηση του σώματος.

sensitive-plaster

Χρειάζεται να προστατεύσετε μία πληγή σε ευαίσθητο δέρμα; Το Hansaplast Sensitive προσφέρει φιλική προς το δέρμα και υποαλλεργική προστασία για τις πληγές. Το μαλακό υλικό αυτών των απαλών επιθεμάτων «αναπνέει», μαλακώνει και προστατεύει τις πληγές, ενώ αφαιρείται ανώδυνα. 

Image

Χρειάζεται να καλύψετε μια μεγάλη επιφάνεια; Η Hansaplast προσφέρει ένα εύρος αυτοκόλλητων γαζών μεγέθους XL και XXL για την προστασία μεσαίων και μεγάλων πληγών ανάλογα με τις ανάγκες σας.

universal-plaster

Χρειάζεστε ένα επίθεμα για μικρές καθημερινές πληγές; Τα Hansaplast Universal είναι φτιαγμένα για μικρές γρατζουνιές, καψίματα και μικρά κοψίματα. Αυτά τα επιθέματα για όλες τις χρήσεις «αναπνέουν», είναι αδιάβροχα και προσφέρουν προστασία σε όλους τους τύπους μικρών πληγών. 

Βοηθήστε τις πληγες να επουλωθούν καλύτερα.

Βεβαιωθείτε πως η πληγή προστατεύεται διαρκώς. Αλλάξτε το επίθεμά σας καθημερινά, εκτός αν ο γιατρός σας σάς έχει συμβουλέψει διαφορετικά. Αν φύγει από τη θέση του, εφαρμόστε άλλο αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα

Μην τρίβετε την πληγή. Αν υπάρχει κάκαδο, μην το αγγίζετε και σίγουρα μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε. Προσπαθήστε, όσο είναι δυνατόν, να μειώσετε την τριβή γύρω από την περιοχή και φορέστε φαρδιά ρούχα που δεν ασκούν πίεση στην πληγή.

Διαβάστε περισσότερα

Κρατήστε την πληγή μακριά από την ακτινοβολία του ήλιου. Η έκθεση μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό του δέρματος και το δέρμα είναι πιο πιθανό να δημιουργήσει ουλή.

Διαβάστε περισσότερα