Plaster being applied on a finger - Elastoplast

Κοψίματα και Εκδορές – Κοπήκατε ή υποφέρετε από μια εκδορά; Αντιμετωπίστε το σωστά έτσι ώστε η επιδερμίδα σας να μπορεί να επανέλθει γρήγορα.

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Μικρές Πληγές, Κοψίματα & Εκδορές

Ευτυχώς, τα πιο συνηθισμένα καθημερινά ατυχήματα είναι μικρές πληγές, ενδεχομένως με πύον, που μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με ένα επίθεμα. Είτε προκαλέσατε κάποιο κόψιμο στα δάχτυλα  κόβωντας ορισμένα λαχανικά, γρατζουνίσατε την επιδερμίδα σας ενώ περπατούσατε ξυστά από έναν τοίχο ή πέσατε στα χέρια σας - ένα επίθεμα θα βοηθήσει αυτές τις μικρές πληγές να επουλωθούν καλύτερα.

Τι είδους πληγή είναι αυτή;

Image
Ένα κόψιμο με ανοιχτή πληγή; © Hansaplast
Image
Μια εκδορά ή μια τριβή με επέκταση στις νευρικές απολήξεις;

Κοψίματα: Ένα κόψιμο είναι μια περιοχή κομμένης επιδερμίδας που έχει αποκοπεί με μια αιχμηρή άκρη, όπως ένα μαχαίρι, ένα μικρό εργαλείο ή με την άκρη ενός χαρτιού (τα κοψίματα από χαρτί είναι επίσης επώδυνα). Η πληγή θα αιμορραγεί συχνά και θα έχει ελαφρώς ανοιχτές τις άκρες της.

ΟΙ ΕΚΔΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΝΟΥΝ ΛΟΓΩ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΑΠΟΛΗΞΕΩΝ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΑΣ

Εκδορές ή γδαρσίματα: Πρόκειται για ένα συνηθισμένο αβλαβές γδάρσιμο της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος, που προέρχεται μετά από πτώση στα γόνατα, χέρια ή αγκώνες ή με το τρίψιμο πάνω σε μια τραχιά επιφάνεια με ένα κομμάτι της επιδερμίδας να βγαίνει στη συνέχεια. Τα γδαρσίματα μπορούν μπορεί να είναι επώδυνα καθώς το ατύχημα συχνά εκτείνεται στις πολλές λεπτές νευρικές απολήξεις που βρίσκονται κάτω από την επιδερμίδα.

Πως να αντιμετωπίσετε μικρές πληγές όπως ένα κόψιμο ή ένα γδάρσιμο;

Πώς να αντιμετωπίσετε μικρές πληγές όπως ένα κόψιμο ή ένα γδάρσιμο

Image

Βήμα 1

Θυμηθείτε να πλένετε τα χέρια σας προσεκτικά πριν την φροντίδα μιας πληγής. Οποιοδήποτε κόψιμο στην επιδερμίδα μπορεί να είναι επιρρεπές στη διείσδυση βακτηρίων και στη μόλυνση με πύον.

Image

Βήμα 2

Καθαρίστε την πληγή προσεκτικά, απομακρύνοντας οποιαδήποτε βρωμιά και πετραδάκι, τυχόν ρύπους ή πετραδάκια. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βαμβακερό πανί με το Hansaplast Spray Καθαρισμού Πληγών ή ξεπλύνετε με κρύο νερό, στη συνέχεια ταμπονάρετε την περιοχή με γάζα ή βαμβάκι για να στεγνώσει πριν την εφαρμογή ενός καθαρού επιθέματος. Μην απομακρύνετε ενσωματωμένα αντικείμενα, αφήστε το στο ιατρικό προσωπικό. Συνήθως συστήνεται να απολυμάνετε την εκδορά ή το γδάρσιμο.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Βήμα 3

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, καλύψτε το κόψιμο ή το γδάρσιμο με ένα επίθεμα. Ένα επίθεμα θα προστατεύσει την τραυματισμένη περιοχή από την τριβή, τα βακτήρια και τη μόλυνση, θα απορροφήσει τα υγρά της πληγής και θα δημιουργήσει τις συνθήκες στις οποίες η πληγή να μπορεί να επουλωθεί ανενόχλητη.
Συμβουλή: Τα ειδικά επιθέματα Hansaplast θα μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης. 

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμένα απλά βήματα θεραπείας των πληγών:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει τα χέρια σας πριν την εφαρμογή ενός επιθέματος ή ότι έχετε φορέσει χειρουργικά γάντια μιας χρήσης - αυτό θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης και ένδειξης για πύον.

Image

Μια μικρή πληγή θα σταματήσει σύντομα να αιμορραγεί.
Αν όχι, εφαρμόστε λίγη πίεση στο σημείο με μία γάζα που δεν κολλάει στην πληγήμέχρι να σταματήσει.

Αν η αιμορραγία συνεχίσει, εφαρμόστε περισσότερες γάζες πιέζοντας απαλά την πληγή και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Καθαρίστε την πληγή προσεκτικά, απομακρύνοντας τυχόν ρύπους και πετραδάκια. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό βαμβακερό πανί βαμβάκι ή γάζα με το Hansaplast Spray Καθαρισμού Πληγών ή ξεπλύνετε με κρύο νερό, στη συνέχεια ταμπονάρετε την περιοχή για να στεγνώσει πριν την εφαρμογή ενός καθαρού επιθέματος. Μην απομακρύνετε ενσωματωμένα αντικείμενα, αφήστε το στο ιατρικό προσωπικό. Αν υπάρχει κάτι ενσωματωμένο στην επιδερμίδα μην προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε. Αυτό θα πρέπει να το αφήσετε στους επαγγελματίες.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Απολυμάνετε, έπειτα καλύψτε την τραυματισμένη περιοχή με ένα σωστό κάλυμμα όπως ένα επίθεμα για πληγές, μιαγάζα, λίγο βαμβάκι ή ένα αυτοσυγκρατούμενο επίδεσμο.

Διατηρήστε όλα τα κοψίματα καθαρά και αλλάζετε συχνά το επίθεμα.

Επιπλέον συμβουλές όταν περιποιείστε τις πληγές κάποιου άλλου:

Παραμείνετε ψύχραιμοι και καθησυχάστε το πρόσωπο, ακόμη και αν υπάρχει πολύ αιμορραγία. Αποφασίστε αν ο τραυματισμένος χρειάζεται ιατρική βοήθεια; Ζητήστε βοήθεια, αν δεν είστε σίγουροι.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Με τα παιδιά: Εξηγήστε τους τι κάνετε, ότι μπορεί να είναι λίγο επώδυνο αλλά ότι γρήγορα θα νιώσουν καλύτερα.

Συμβουλή ειδικού

Image
Carsten Hartkopf, Research & Development, Beiersdorf AG
Image
Το Hansaplast Γρήγορης Επούλωσης θα κάνει υγρή επούλωση πληγών

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να επιταχύνετε τη θεραπεία των πληγών; Χρησιμοποιώντας το ειδικό επίθεμα θα δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για την υγρή επούλωση πληγών, γεγονός που θα επιταχύνει τη θεραπεία μέχρι και 50% και θα μειώσει τον κίνδυνο σχηματισμού κακαδιού. Δοκιμάστε το Hansaplast Γρήγορης Επούλωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

"ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ, ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%."

Η προηγμένη τεχνολογία του επιθέματος από Polyurethane διασφαλίζει την υγρή θεραπεία της πληγής στις ιδανικές συνθήκες επούλωσης της πληγής και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι ευέλικτο, επιτρέπει τη διέλευση αέρα και αποτελείται από αδιάβροχο υλικό που επίσης διασφαλίζει εξαιρετική ανεκτικότητα στην επιδερμίδα.
Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το επίθεμα θα σου σας δώσει άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

"ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΠΟΥΛΩΣΗΣ, ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΤΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 50%."

*Wigger-Alberti W. et al. J Wound Care
2009 Mar; 18 (3):123-28, 131

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΛΗΓΩΝ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΝΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ;

Όχι, είναι μύθος ότι οι μικρές πληγές και οι εκδορές κλείνουν γρηγορότερα όταν δεν τις καλύπτεις. Η αλήθεια είναι το ακριβώς αντίθετο. Η έρευνα δείχνει ότι οι καλυμμένες πληγές θεραπεύονται πιο αποτελεσματικά και έχουν μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης. Τα προϊόντα Hansaplast προσφέρουν ασφαλή προστασία μέχρι η πληγή να θεραπευτεί ολοκληρωτικά. (Δείτε επίσης: Υγρή επούλωση πληγών).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΩ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ;

Συστήνουμε να επικοινωνήσετε με ένα επαγγελματία γιατρό στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • αν η πληγή είναι βαθιά και προκαλεί μεγάλη αιμορραγία
  • αν η πληγή παρουσιάζει σημάδια λοίμωξης όπως κοκκινίλα, πύον, θερμότητα, πόνο και οίδημα
  • αν έχουν ενσωματωθεί ξένα αντικείμενα
  • σε περίπτωση δαγκώματος από ένα ζώο ή άνθρωπο ή σε περίπτωση επαφής με το αίμα ενός ζώου
  • αν η πληγή είναι στην περιοχή του προσώπου
  • αν δεν υπάρχει επαρκής προστασία από τον τέτανο και σαφώς κάθε φορά που έχετε ερωτήσεις ή έχετε αμφιβολίες

 

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΕΠΙΘΕΜΑ ΜΟΥ;

Συνήθως, η κάλυψη των πληγών και τα επιθέματα θα πρέπει να αλλάζονται καθημερινά για λόγους υγιεινής. Αν χρησιμοποιείτε ένα προηγμένο επίθεμα όπως το Hansaplast Γρήγορης Επούλωσης που παρέχει υγρή επούλωση πληγών, συστήνεται να το αφήνετε μέχρι και δυο μέρες ή περισσότερες προκειμένου να μην διακόψετε τη θεραπευτική διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ Η ΠΛΗΓΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΥΟΝ - ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Επικοινωνήστε με έναν γιατρό μόλις αναγνωρίσετε σημάδια μόλυνσης. Τα συμπτώματα δεν περιλαμβάνουν μόνο την εμφάνιση πύου αλλά επίσης συμπτώματα όπως το οίδημα, κοκκινίλα, θερμότητα, πόνο, φαγούρα ή κάψιμο. Σε περίπτωση λοίμωξης η πληγή θα χρειαστεί ιατρική περιποίηση και ειδική ιατρική θεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΜΑΤΩΝ - ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Η εφαρμογή του σωστού επιθέματος θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα επιταχύνει την επούλωση. Βρείτε ποιο επίθεμα είναι καλύτερο για εσάς.

Image

Αδιάβροχα επιθέματα

Τα Hansaplast Aqua Protect καθώς και τα επιθέματα Γρήγορης Επούλωσης είναι αδιάβροχα και δε θα ξεκολλήσουν αν βραχούν ή πλυθούν. Όλα τα επίθεματα Hansaplast Universal καθώς και τα Παιδικά επιθέματα διαθέτουν επίσης αντοχή στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά επιθέματα

Ανακαλύψτε τα προϊόντα Hansaplast Elastic, Hansaplast Flexible XL/XXL: Αυτά τα επιθέματα είναι φτιαγμένα από ευέλικτο υλικό, αεροδιαπερατό, κάνοντάς τα κατάλληλα για τις αρθρώσεις και τα κινούμενα μέρη του σώματος, ακόμη και για μεγαλύτερες πληγές στα γόνατα.

Διαβάστε περισσότερα
Image

Ειδικά επιθέματα για τα δάχτυλα

Hansaplast Elastic Finger Strips - έχουν μεγαλύτερο μήκος ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στα δάχτυλα. Επιπλέον η Hansaplast έχει μια συσκευασία η οποία περιλαμβάνει τρία διαφορετικά σχήματα επιθεμάτων για να ταιριάζει στις άκρες των δακτύλων και στις αρθρώσεις, τα οποία διατίθενται σε αδιάβροχη Aqua Protect εκδοχή.

Διαβάστε περισσότερα

Επιθέματα για ευαίσθητες επιδερμίδες

Αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα Hansaplast Sensitive. Αυτά τα επιθέματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητη επιδερμίδα και είναι πολύ φιλικά με την επιδερμίδα και υποαλλεργικά.

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις και Προϊόντα – Αυτόλλητοι Επίδεσμοι Πληγών

Κάποια προϊόντα που μπορεί να βοηθήσουν

Πάντα να καλύπτετε την πληγή σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια βάση με διαφορετικούς επιδέσμους και καλυπτικά πληγών στο χέρι σας έτσι ώστε να έχετε το κατάλληλο που θα ταιριάζει στο συγκεκριμένο μέρος του σώματος και στις ανάγκες του. Ορισμένες προτάσεις από τη σειρά Hansaplast:

Συσκευασίες Hansaplast

Πρόληψη μικρών πληγών

Συμβουλές

Image

Όταν χρησιμοποιείτε αιχμηρά αντικείμενα, να είστε πολύ προσεκτικοί και αν είναι απαραίτητο, φορέστε προστατευτικό εξοπλισμό

Image

Στην κουζίνα, ψιλοκόψτε κρατώντας απόσταση από το σώμα σας και να θυμάστε ότι τα αιχμηρά μαχαίρια είναι στην πραγματικότητα λιγότερο επικίνδυνα από τα λιγότερο αιχμηρά καθώς θα περάσουν μέσα από το προϊόν πιο εύκολα.

Διαβάστε περισσότερα
Image

 Όταν δίνετε ένα ψαλίδι σε κάποιο άλλο άτομο, να μην κοιτά η κοφτερή μεριά προς το άτομο αυτό

Image

Δεν είναι εύκολο να αποφύγετε όλα τα κοψίματα και τις εκδορές, έτσι βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πλήρως εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι. Βρείτε συμβουλές του τι θα πρέπει να περιέχει εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

Μην πειράζετε την πληγή. Μετά από ένα κόψιμο ή ένα γδάρσιμο το σώμα αρχίζει να θεραπεύει την πληγή. Τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στη μόλυνση- που έχουν προκαλέσει τα βακτήρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια, οι ίνες και τα αιμοπετάλια δημιουργούν ένα θρόμβο γύρω από την πληγή. Και σε μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργείται το κακάδι. Αν πειράξετε το κακάδι, μπορεί όχι μόνο να ανοίξετε και πάλι την πληγή και να εισέλθουν τα βακτήρια, μπορεί επίσης να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο κακάδι.

Πάντοτε να βλέπετε το γιατρό σας αν η πληγή είναι βαθιά, αν αιμορραγεί ή παρουσιάζει σημάδια λοίμωξης όπως κοκκινίλα, οίδημα, πύον ή θερμότητα.
Επίσης αναζητήστε ιατρική βοήθεια αν δεν είστε ικανοί να καθαρίσετε σωστά την πληγή.

Σε περίπτωση που έχετε διαβήτη η σωστή περιποίηση της πληγής είναι πολύ σημαντική. Πάντοτε να συζητάτε με το γιατρό σας ή/και με τον ποδολόγο σας οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να έχετε ακόμη και για την περιποίηση μικρών πληγών και ρωγμών της επιδερμίδας - ειδικότερα στα πόδια σας.

Επίσης σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω δοσμένες συμβουλές ή συστάσεις δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης στα πακέτα των προϊόντων σας προσεκτικά.

Σημαντικό: συμβουλευτείτε ένα ειδικό σε περίπτωση οποιασδήποτε αβεβαιότητας σχετικά με τη σωστή περιποίηση της πληγής.

Η πληροφορία που δίνεται μέσω αυτής της ιστοσελίδας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή μιας ασθένειας. Δεν αποτελούν υποκατάστατο της επαγγελματικής φροντίδας ή συμβουλής. Αν έχετε ή υποψιάζεστε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ποτέ μην αποφύγετε μια επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή να καθυστερήσετε να την αναζητήσετε λόγω του ότι διαβάσατε κάτι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο Hansaplast@Beiersdorf.com.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης που δίνονται στα πακέτα των προϊόντων προσεκτικά.

Σχετικά Προϊόντα