cara menutup luka

Τεχνογνωσία κάλυψης πληγής – Μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα συχνών μικρών τραυματισμών, και βρείτε την κατάλληλη κάλυψη πληγής από μία επιλογή παγκοσμίων και υψηλής τεχνολογίας λύσεων.

8 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Μην υποτιμάτε μία μικρή πληγή: Κάθε μικρή βλάβη της επιδερμίδας χρήζει προσοχής και σωστης θεραπείας, έτσι ώστε η επιδερμίδα σας να μπορέσει να επουλωθεί σωστά. Ευτυχώς, οι σημερινές λύσεις καλύψης πληγών ενσωματώνουν τις σύγχρονες φαρμακευτικές τεχνολογίες και έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, μορφές και μεγέθη.

Επιτρέψτε μας να σας καθοδηγήσουμε σε ορισμένες ειδικές λύσεις τις οποίες ενδέχεται να μη γνωρίζετε - ή γνωρίζατε μήπως ότι η σημερινή γενιά επιθεμάτων Hansaplast μπορεί ακόμη και να προλάβει την εμφάνιση ουλών και κακαδιών; Γίνετε εσείς το αφεντικό του μικρού τραυματισμού σας βρίσκοντας τί νέο και καλό υπάρχει - και κάντε το σωστά την επόμενη φορά που θα σας συμβεί ένας μικρός τραυματισμός.

Γρατζουνιεσ Και Κοψιματα

Image

Εάν έχετε υποστεί ένα κόψιμο ή μία γρατσουνιά (βλ. Άμεση Βοήθεια για κοψίματα και εκδορές): Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε και, αν είναι απαραίτητο, να απολυμάνετε την πληγή, π.χ. Με το Hansaplast Spray Καθαρισμού Πληγών και να σιγουρευτείτε ότι υπολείματα ή μικρά αντικείμενα έχουν απομακρυνθεί.

Αν η πληγή αιμοραγεί έντονα, όπως γίνεται μερικές φορές με τα κοψίματα στο πρόσωπο ή σε κάποιο δάχτυλο, σταματήστε την αιμοραγία ασκώντας πίεση με ένα αποστειρωμένο επίδεσμο.
 
Ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται η πληγή, επιλέξτε το αντίστοιχο επίθεμα για την πληγή. Για παράδειγμα, μικρές πληγές στο πρόσωπο μπορούν να καλυφθούν διακριτικά με τα μικρά Hansaplast Αόρατη Προστασία. Μια μεγαλύτερη επιφάνεια με εκδορές, όπως για παράδειγμα στο γόνατο, θα χρειαστεί ένα δυνατό επίθεμα όπως αυτά που υπάρχουν στις σειρές του Hansaplast Universal ή Elastic.

.

Φουσκαλεσ: Μην Τισ Πιεζετε

 

Image
Υποφέρετε από μία φουσκάλα; Εάν είναι ακόμα άθικτη, αποφασίστε αν θέλετε να την αφήσετε ακάλυπτη προκειμένου να θεραπευθεί από μόνη της. Όμως, εάν βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει πιθανότητα να τριφτεί, όπως πάνω στο χέρι σας ή στη φτέρνα, πρέπει οπωσδήποτε να την προστετεύσετε από επιπλέον τριβή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με ένα Hansaplast SOS Επίθεμα για Φουσκάλες. Εκτός του ότι θα προστατεύσει τη φουσκάλα, θα αποτρέψει το σπάσιμό της οπότε θα την αφήσει να θεραπευθεί μόνη της (επίσης δείτε: Την Άμεση Βοήθεια για Φουσκάλες στην ενότητα Ομορφιάς και Φροντίδας). Για σπασμένες φουσκάλες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το SOS Επίθεμα για Φουσκάλες καθώς παρέχει ιδανικές συνθήκες επούλωσης.

Οδηγιεσ Για Τα Διαφορα Μερη Του Σωματοσ

Image

Συνήθως τα επιθέματά μας όπως τα Universal ή τα Elastic που είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη σε strips ή του μέτρου (που μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος), θα προσφέρουν τη σωστή κάλυψη για την πληγή. Όμως, ανάλογα με το πού βρίσκεται η πληγή, υπάρχουν καλύτερες επιλογές που προσφέρουν το ιδανικό σχήμα, μέγεθος, υλικό ή αυτοκόλλητο προσαρμοσμένο στις ειδικές σας ανάγκες. 

Βρείτε το ιδανικό επίθεμα στην σειρά της Hansaplast.
Οι πληγές στο πρόσωπο και σε ορατά μέρη του σώματος μπορούν να καλυφθούν διακριτικά με τα επιθέματα "Αόρατη Προστασία" που έχουν την όψη και αίσθηση δεύτερης επιδερμίδας ενώ είναι 100% διάφανα.

Πολύ μικρά κοψίματα και γρατζουνιές μπορούν να καλυφθούν με τα πολύ μικρά στρογγυλά επιθέματα Universal Spots.

Μεγαλύτερες περιοχές της επιδερμίδας, όπως τα γόνατα ή μέρη όπως οι αρθρώσεις, που είναι εκτεθειμένες σε πολλή κίνηση και τριβή, καλύπτονται ιδανικά με ένα Hansaplast Elastic επίθεμα.

Χέρια και δάχτυλα καλύπτονται τέλεια εάν έχετε Hansaplast Finger Strips.

Βρίσκεται η πληγή σε σημείο που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί με επίθεμα; Τότε δοκιμάστε το Hansaplast σε μορφή Spray. Προσφέρει εύκολη εφαρμογή με ένα χέρι, ακόμα και σε περίεργα σημεία, και προσφέρει στην πληγή ένα αδιάβροχο, διαφανές στρώμα που επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, ενώ είναι πολύ φιλικό προς αυτήν.

Αντιμετωπιζοντασ Τα Μικρα Εγκαυματα

Αντιμετωπίζοντας ένα μικρό έγκαυμα στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε την περιοχή με δροσερό τρεχούμενο νερό για περίπου δέκα λεπτά.
(Προσοχή: Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βούτυρο, λιπαρή αλοιφή, ή πούδρα πάνω σε ένα έγκαυμα.)

Μπορείτε αν θελήσετε να ψεκάσετε το έγκαυμα με το SOS Spray για Εγκαύματα το οποίο στιγμιαία δροσίζει τα μικρά εγκαύματα και βοηθά στη μείωση του πόνου. Στη συνέχεια, δώστε στην πληγή σας την ιδανική κάλυψη: το SOS Επίθεμα για Εγκαύματα. Η υδρογέλη  που περιέχεται στο επίθεμα, θα δροσίσει και θα καταπραϋνει τον πόνο, ενώ προωθεί τη συντομότερη επούλωση και μείωση του κινδύνου για φουσκάλες και ουλές. Σημειώστε ότι αυτό ισχύει μόνο για εγκαύματα πρώτου βαθμού και για μικρά δευτέρου βαθμού! Δείτε την Άμεση Βοήθεια για Εγκαύματα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσετε εγκαύματα.

Είναι μύθος πως το βούτυρο θα καταπραΰνει τα εγκαύματα! Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βούτυρο στα εγκαύματα! Αντί αυτού, το πρώτο μέτρο που πρέπει να πάρετε είναι πάντα να αφήνετε να τρέξει δροσερό νερό πάνω στην περιοχή για τουλάχιστον για δέκα λεπτά.

Παιδικα Κοψιματα Και Εκδορεσ: ατυχιεσ Χωρισ Δακρυα

Image

Τα παιδιά συχνά πέφτουν κατά τη διάρκεια των αθλημάτων ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, και τραυματίζονται με μία εκδορά ή ένα κόψιμο. Υπάρχουν φιλικοί προς τα παιδιά τρόποι να αντιμετωπιστούν αυτά τα μικρά, ωστόσο επώδυνα, χτυπήματα έτσι ώστε να ξεχαστούν γρήγορα οι ατυχίες.

Δείτε τα φιλικά προς την επιδερμίδα Hansaplast Επιθέματα για Παιδιά με παιδικά σχέδια για συλλογή, όπως Junior Mickey & Friends, Winnie the Pooh & Princess. © Disney

Για γρατζουνιές ή πληγές στα γόνατα και στους αγκώνες: Η χρήση του Hansaplast Sensitive με αντιβακτηριακό άργυρο είναι ιδιαίτερα έξυπνη: Η Τεχνολογία αργύρου του παρέχει αντιβακτηριακή δράση (σκοτώνοντας τα επιβλαβή μικρόβια, οπότε μειώνει και τον κίνδυνο μόλυνσης των παιδιών σας) ενώ είναι αρκετά μεγάλο για να καλύψει ολόκληρο το γόνατο.

Οι έφηβοι που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια αθλημάτων μπορεί να προτιμήσουν τη διάρκεια που προσφέρει το Hansaplast Elastic.

Για να προσφέρετε στην οικογένειά σας την καλύτερη φροντίδα πληγών που υπάρχει, θα πρέπει να έχετε απόθεμα σε επιθέματα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών και να επωφελείστε από το εύρος επιλογών που προσφέρεται σε πακέτα όπως το Hansaplast Aqua Protect Hand Pack που περιέχει αδιάβροχα επιθέματα ειδικά διαμορφωμένα για να ταιριάζουν στις άκρες των δαχτύλων, στις αρθρώσεις κτλ. (Επίσης δείτε τη λίστα μας που μπορείτε να κατεβάσετε για το τέλεια εφοδιασμένο Ντουλάπι Φαρμάκων).

Κινουμενεσ Αρθρωσεισ : γδαρμενα Γονατα, Αγκωνεσ Ή Αρθρωσεισ

Image
Η κάλυψη των δαχτύλων, των φτερνών, των αρθρώσεων, και των γονάτων μπορεί να είναι απαιτητική, καθώς κινούνται μεν πολύ, αλλά επιθυμείτε παράλληλα να είναι καλλυμένα για να κρατηθεί μακριά η σκόνη.
Δοκιμάστε εξειδικευμένα επιθέματα όπως τα Hansaplast Elastic, που προσφέρουν ανθεκτική προστασία σ' αυτά τα σημεία του σώματος ενώ επιτρέπουν και καλύτερη κίνηση.
Μία άλλη εναλλακτική λύση: Η χρήση ενός επιδέσμου σε μορφή υγρού spray όπως το Hansaplast Spray Bandage. Η άνετη και διάφανής προστασία της πληγής παρέχει άμεση δράση κατά των βακτηρίων. Το στρώμα που δημιουργείται με το ψέκασμα είναι ελαστικό και μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε περίεργα ή δύσκολα σε πρόσβαση σημεία, ενώ είναι επίσης αδιάβροχο (ανθεκτικό στο ντους!) και χρειάζεται να εφαρμοστεί μόνο μία φορά.

Μεγαλεσ Γρατζουνιεσ: Xxl Καλυψη

Γρατζουνιές ή γδαρσίματα που καλύπτουν μία μεγάλη επιφάνεια επιδερμίδας πρέπει να καλύπτονται έτσι ώστε να επουλώνονται καλύτερα. Τα επιθέματα και οι επίδεσμοι που προωθούν την υγρή επούλωση πληγών είναι ιδανικά. Επιλέξτε έναν επίδεσμο όπως το Επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης για να επιταχύνετε την επούλωση. Ή σε περίπτωση που η πληγή είναι ακόμα μεγαλύτερη σε μέγεθος δοκιμάστε ένα από τα XXL επιθέματά μας.

Καλύτερες Συνθήκες Επούλωσης
Ξεχάστε την ιδέα "να είστε γενναίοι" και "μην γκρινιάζετε τόσο πολύ" με το αφήνετε μία πληγή να επουλωθεί σε ξηρό αέρα, ακόμα κι αν πρόκειται απλά για μία γρατζουνιά ή ένα μικρό κόψιμο: Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν αφήνουμε μία πληγή να επουλωθεί υπό συνθήκες υγρασίας και κάλυψης τότε επουλώνεται ταχύτερα και αποτρέπονται οι ουλές. Μάθετε περισσότερα - και δοκιμάστε τα Hansaplast Επιθέματα Γρήγορης Επούλωσης για την πιο προηγμένη τεχνολογία επούλωσης πληγών.

Ευαισθητη Επιδερμιδα;

Image

Δεν υποστηρίζατε ποτέ την κάλυψη πληγών επειδή έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα; Τότε ίσως να πρέπει να επιλέξετε ένα επίθεμα από τη σειρά των ιδιαίτερα φιλικών προς την επιδερμίδα επιθεμάτων.

Αυτή η σειρά βγαίνει σε διαφορετικά μεγέθη και είναι επίσης διαθέσιμη ως Sensitive.

Πάντα να επισκέπτεστε το γιατρό σας εάν η πληγή είναι βαθιά, αιμοραγεί ή δείχνει σημάδια μόλυνσης όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα.
Επίσης αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν δεν μπορείτε να καθαρίσετε την πληγή καταλλήλως.
Σε περίπτωση που έχετε διαβήτη η κατάλληλη περίθαλψη της πληγής είναι πολύ σημαντική. Πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας και/ή τον ποδίατρό σας για ό,τι ανησυχία έχετε, ακόμα και για τη φροντίδα μικρών πληγών και ρωγμών της επιδερμίδας - ειδικά στα πόδια σας.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν αντικαθιστά ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που παρέχονται στα πακέτα των προϊόντων. Σημαντικό: συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την υγεία σε περίπτωση που δεν είστε βέβαιοι για το πως να θεραπεύσετε καταλλήλως την πληγή σας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσα στην ιστοσελίδα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση και τη θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή μίας ασθένειας. Δεν αποτελούν υποκατάστατο επαγγελματικής φροντίδας ή συμβουλής. Εάν έχετε ή υποπτεύεστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ποτέ μην αμελείτε την επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή μην καθυστερείτε να τη ζητήσετε, εξαιτίας κάποιου πράγματος που διαβάσατε σε αυτή την ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στα προϊόντα Hansaplast, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο int.contact.greece@Beiersdorf.com. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που περιέχονται στα πακέτα των προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα