Image

Πεντικιούρ στο σπίτι – Δέκα βήματα για απαλά και περιποιήμενα πόδια

5 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Πως να κάνω spa ποδιών στο σπίτι

Image
1. Ξεκινώντας
Πάρτε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, μια πετσέτα και όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε. Ελέγξτε αν οι ελαφρόπετρες, οι τσιμπίδες, τα ψαλίδια και οι λίμες είναι σε καλή κατάσταση. Επιλέξτε το βερνίκι νυχιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, έχετε δίπλα σας βαμβάκι κλπ. Συγκεντρώστε τα όλα αυτά, ώστε να μη χρειαστεί να ψάχνετε για πράγματα ενώ είστε απασχολημένη κάνοντας το πεντικιούρ σας.

Τοποθετήστε όλα τα εργαλεία του πεντικιούρ σε μια λεκάνη, ώστε να μπορείτε να τα παίρνετε εύκολα

2. Αφαιρέστε το παλιό βερνίκι νυχιών
Προτείνεται η χρήση ξεβαφτικού χωρίς ακετόνη, καθώς η χρήση ακετόνης μπορεί να ξηράνει τα νύχια σας και να τους προκαλέσει ράγισμα ή σπάσιμο στις άκρες.

Tο να καθίσεις αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα για πεντικιούρ μπορεί να είναι η υπέρτατη πράξη περιποίησης, αλλά αν θέλετε περιποιημένα πόδια, μπορείτε να έχετε τα ίδια αποτελέσματα και στο σπίτι σας! Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά για "κάν'το-μόνος-σου" απαλά, περιποιημένα πόδια.

3. Μούλιασμα
Μουλιάστε τα πόδια σας για περίπου δεκαπέντε λεπτά σε χλιαρό νερό με μία ειδική lotion, ή με προσθήκη ελαίων. Αυτό δεν είναι μόνο χαλαρωτικό, αλλά θα μαλακώσει τα πόδια σας και θα κάνει ευκολότερη την αφαίρεση των ξηρών και νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Χρησιμοποιώντας το Hansaplast ANTI CAllUS 2-σε-1 Peeling δεν σας βοηθάει μόνο να διώξετε μακριά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά και να περιποιηθείτε θαυμάσια τα πόδια σας.

4. Ξηρότητα
Μην ξεχνάτε τις περιοχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας - είναι σημεία που συγκεντρώνεται βρωμιά και βακτήρια. Στεγνώστε τα καλά και τραβήξτε τη γωνία μιας πετσέτας μέσα από αυτά.

Image

5. Απαλύνετε τα πόδια σας.
Τα απαλά πόδια είναι εξίσου σημαντικά όσο και το αψεγάδιαστο βερνίκι, αφού η αφαίρεση των σκληρύνσεών σας τακτικά θα βοηθήσει να αποτρέψετε τη συγκέντρωση στρωμάτων νεκρού δέρματος και αργότερα τη δημιουργία σχισμών. Η αφαίρεση απαιτεί αρκετή δουλειά και αφοσίωση. Καλό θα είναι να αποφύγετε τη χρήση του ξυραφιού, καθώς θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς και ζημιά σε υποκείμενες περιοχές της επιδερμίδας. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία λίμα ποδιών ή μια ελαφρόπετρα. Για μια λιγότερο επιθετική, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση, μπορείτε να δοκιμάσετε τη νέα σειρά της Hansaplast ANTI CALLUS. Ξεκινήστε με το ANTI CALLUS 2-σε-1 Peeling: Τα δραστικά συστατικά του όχι μόνο σας βοηθούν να κάνετε απολέπιση, αλλά παρέχουν και έξτρα φροντίδα για απαλά και λεία πόδια.

Συμβουλή: Εάν ασχοληθείτε με τους κάλους σας αφού τους έχετε μουλιάσει, θα είναι πιο μαλακοί άρα και πιο εύκολο να τους απομακρύνετε

Image
6. Δώστε σχήμα
Το να δώσετε στα νύχια σας σχήμα είναι κάτι που επίσης δεν πρέπει να παραβλεφθεί. Τα μακριά νύχια μπορούν να καταστρέψουν τις κάλτσες σας ή ακόμη και να αλλάξουν τον τρόπο που περπατάτε. Προσέχετε όταν κόβετε τα νύχια σας, καθώς το υπερβολικό κόψιμο μπορεί να προκαλέσει ονυχοκρύπτωση. Οπότε μην τα κόβετε ή τα λιμάρετε παρά ελάχιστα, στα πλάγια -το σχήμα του νυχιού θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τη φυσική καμπύλη του δάχτυλου. Στη συνέχεια, λιμάρετε μαλακά τις άκρες. Αν τα νύχια σας είναι άγρια στις άκρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίμα για να τα λιάνετε. Αν χρειάζεται να βγάλετε τις παρανυχίδες, μην τις κόψετε , καθώς αυτό ενδέχεται να τις τραυματίσει, αλλά καλύτερα σπρώξτε τις απαλά προς τα πίσω, κάτι που είναι εύκολο να κάνετε μετά το ποδόλουτρο σας.

7. Ενυδατώστε
Μετά από όλη αυτή τη δουλειά, είναι ώρα για λίγη περιποίηση: η εφαρμογή μιας ιδιαίτερα ενυδατικής κρέμας θα αφήσει τα πόδια σας λεία και απαλά. Επειδή η επιδερμίδα του ποδιού είναι πολύ παχύτερη από ό, τι σε άλλα σημεία του σώματός σας, θα χρειαστείτε ένα προϊον που χαρίζει αποτελεσματική ενυδάτωση. Εάν έχετε κανονικό προς ξηρό δέρμα στα πόδια σας, μια κρέμα όπως Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών είναι ιδανική. Αν τα πόδια σας υποφέρουν από πολύ ξηρό δέρμα και σκληρύνσεις, η νέα Hansaplast ANTI CALLUS Κρέμα Εντατικής Θεραπείας με 20% UREA είναι η λύση. Η ιδιαίτερα αποτελεσματική σύνθεσή της προσφέρει ένα καινοτόμο συνδυασμό ουρίας 20%. Δεν έχει σημασία ποια κρέμα χρησιμοποιείτε: Αφιερώστε χρόνο να την απλώσετε κάνοτας μασάζ. Αυτό δεν είναι μόνο εξαιρετικά χαλαρωτικό και τονωτικό για την κυκλοφορία των ποδιών σας, αλλά επίσης θα βοηθήσει την κρέμα να εισχωρήσει καλύτερα.

Και τώρα το βάψιμο...

8. Πέτυχε! Κατ 'αρχάς, σιγουρευτείτε ότι σκουπίσατε τα υπολείμματα της λοσιόν από τα νύχια με ένα ξεβαφτικό χωρίς ακετόνη. Τα νύχια θα πρέπει να είναι τελείως στεγνά και χωρίς λοσιόν, προτού εφαρμόσετε τη βάση. Για να αποφύγετε τις μουτζούρες από το βερνίκι, εφαρμόστε ένα ζευγάρι διαχωριστικών δακτύλων.
Image

Περάσετε μια στρώση βάσης για να εμποδίσετε τον αποχρωματισμό των νυχιών σας από το βερνίκι. Επίσης, θα πρέπει να αφήνετε τα νύχια των ποδιών χωρίς βερνίκι κάθε τόσο. Το να τα έχετε διαρκώς βαμμένα μπορεί να οδηγήσει στον αποχρωματισμό τους, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται σκούρες αποχρώσεις βερνικιού.

Αφήστε κάθε στρώση να στεγνώσει για περίπου δέκα λεπτά

Image
9. Βάψιμο
Αφήστε τη βάση να στεγνώσει για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια συνεχίστε με το χρώμα που επιλέξατε. Ένας καλός τρόπος για να εφαρμόσετε το χρώμα είναι να βάψετε τρεις λωρίδες βερνίκι, μία στο κέντρο και στη συνέχεια μία από κάθε πλευρά. Μετά από περίπου δέκα λεπτά, περάστε τη δεύτερη στρώση, και συνεχίστε με την τελευταία στρώση μετά από άλλα δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας να στεγνώσουν για τουλάχιστον μία ώρα. Φορέστε ένα ζευγάρι σαγιονάρες έτσι ώστε να μην καταστραφεί το βερνίκι.
(Σημείωση: Το αδιαφανές ή σκούρο χρώμα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο να στεγνώσει απ' όσο μια διάφανη απόχρωση, ειδικά αν έχετε εφαρμόσει πολλές στρώσεις.)

10. Συνεχίστε
Τελειώσατε! Τα πόδια σας θα σας ευχαριστούν. Και με μια μικρή συντήρηση, το πεντικιούρ σας μπορεί να διαρκέσει για πολύ. Για να εμποδίσετε το ξεφλούδισμα, περάστε μια στρώση δύο φορές την εβδομάδα.
Επίσης, θυμηθείτε να κάνετε κάτι ενάντια στη δημιουργία των σκληρύνσεων κάθε μέρα. Η σειρά ANTI CALLUS της Hansaplast είναι μια πολύ καλή λύση: Χρησιμοποιώντας την σε τρία βήματα Peeling, κρέμα και εντατικός Ορός, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις σκληρύνσεις και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή τους.

Και μερικές έξτρα περιποιήσεις...

Ακόμα και όταν δεν έχετε το χρόνο για ένα πλήρες πεντικιούρ, μπορείτε να χαρίσετε στα πόδια σας λίγη έξτρα περιποίηση κάθε τόσο:

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο για 15-20 λεπτά σε χλιαρό νερό, για παράδειγμα ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Στη συνέχεια ασχοληθείτε με τις σκληρύνσεις σας. Δοκιμάστε το Hansaplast ANTI CALLUS 2-σε-1 Peeling, το οποία κάνει ταυτόχρονα απολέπιση και περιποίηση στα πόδια σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα και στο ντουζ.

Διαβάστε περισσότερα

Βάλτε μία πλούσια ποσότητα κρέμας ποδιών (για παράδειγμα Hansaplast Κρέμα Εντατικής Θεραπείας με ANTI CALLUS 20% UREA) στα πόδια σας πριν πάτε για ύπνο το βράδυ και στη συνέχεια φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες. Η ζεστασιά θα βοηθήσει την κρέμα να διεισδύσει, και τα πόδια σας το πρωί θα είναι απαλά σαν του μωρού.

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε στα πόδια σας μια επιπλέον αίσθηση φρεσκάδας με τη χρήση ενός σπρέι ποδιών, όπως για παράδειγμα του Hansaplast Silver Active. Η σύνθεση αυτού του ανθιδρωτικού, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, περιέχει ιόντα αργύρου και καταπολεμά τα βακτήρια και τις οσμές και θα χαρίσει στα πόδια σας μία αίσθηση φρεσκάδας για 48 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα
Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στις συσκευασίες των προϊόντων μας.

Σχετικά Προϊόντα

Σχετικά Άρθρα