Image

Πώς να δείχνετε όμορφη με τακούνια – Σας αρέσει να φοράτε ψηλά τακούνια? Βεβαιωθείτε πως δεν ασκείται καμία πίεση στα πόδια σας

2 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Ζώντας τη ζωή "από ψηλά"

 

Φυσικά όλοι αγαπάμε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Αλλά όσο διασκεδαστική, θηλυκή και μοντέρνα είναι η ζωή "από ψηλά", άλλο τόσο υπάρχουν μερικά πράγματα να αναλογιστούμε, αν θέλουμε τα πόδια μας να παραμένουν άνετα και υγιή. Η Hansaplast έχει τις καλύτερες συμβουλές, από την αγορά μέχρι την χρήση - και μερικές έξυπνες λύσεις για τις εθισμένες στα Manolo.

Συμβουλές επιβίωσης για τις οπαδούς των ψηλοτάκουνων

Image
Να αγοράζετε πάντα τακούνια μίσο νούμερο μεγαλύτερο
Image
Τα Hansaplast Προστατευτικά Επιθέματα θα σας προστατεύσουν από τη τριβή © Hansapalst

Είναι μια καλή ιδέα να τα αγοράσετε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Πρέπει να επιτρέψετε λίγο χώρο για το λίγο πρήξιμο των ποδιών. Ιδανικά, αγοράστε τα το απόγευμα, όταν το πόδι είναι λίγο πρησμένο.

Για την προστασία των ποδιών, της φτέρνας ή οποιουδήποτε σημείου που μπορεί να υποστεί τριβή, ιδιαίτερα όταν φοράτε ψηλά παπούτσια με μυτερή μύτη, εφαρμόστε τα Hansaplast Προστατευτικά Επιθέματα που μπορούν να κοπούν ξεχωριστά στο σωστό μέγεθος. Αυτά θα απορροφήσουν την πίεση από τα πληγέντα σημεία. Επίσης, με την προσθήκη ενός πάτου στο μπροστινό μέρος του ποδιού θα μειώσετε τη δυσφορία κατά το περπάτημα.

Πραγματικά γνωρίζετε πως να περπατάτε με αυτά τακούνια?

Τα ασταθή βήματα δεν είναι πολύ κομψά, και θα σας βάλουν επίσης σε κίνδυνο να τραυματίσετε τον αστράγαλό σας.

Όταν φοράτε τακούνια, ένα μεγάλο μέρος του βάρους σας στηρίζεται στις μύτες των ποδιών σας, πράγμα που σημαίνει ότι το περπάτημα απαιτεί ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο περπατήματος και μια διαφορετική κίνηση από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε όταν φοράτε ίσια παπούτσια. Προσπαθήστε να επιτύχετε μια κίνηση κατά την οποία η φτέρνα και το μπροστινό μέρος του πέλματος έρχονται σε επαφή ταυτόχρονα.

Ρυθμίστε το βάδισμα σας: Τα τακούνια θα σας αναγκάσουν να κάνετε μεγαλύτερα βήματα από ό, τι συνήθως - θα σας αναγκάσουν να γέρνετε λίγο προς τα πίσω, το οποίο σας δίνει χάρη αλλα και καλύτερη ισορροπία.
Image
Αν είστε εξαρτημένοι από τα πολύ ψηλοτάκουνα, να έχετε επίγνωση των κινδύνων. Για να αποφευχθεί κάποια ορθοπεδική ζημιά, προτιμήστε ένα μικρότερο ύψος τακουνιών. Ακόμη και λίγο μικρότερο, μπορεί να κάνει τη διαφορά (ένα τακούνι 5 εκ, για παράδειγμα, θα προκαλέσει λιγότερα προβλήματα από ένα τακούνι 8 εκ).
Image
Φροντίστε να φοράτε διαφορετικά παπούτσια κάθε μέρα
Image
Απαρνηθείτε μία στο τόσο τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας

Εναλλάσσετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας. Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι συνεχώς, ιδίως όταν αυτό ασκεί πιέσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ποδιού σας. Αυτό θα ταλαιπωρήσει τους κάλους .

Και διασκεδαστικό και καλό για τα πόδια σας:
εναλλάσσετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας

Επιλέξτε κάθε τόσο ψηλοτάκουνα παπούτσια που είναι ανοιχτά μπροστά  (peeptoes) - τα πόδια σας δεν θα είναι "εγκλωβισμένα" τόσο πολύ.

Προσπαθήστε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε φορώντας ψηλά τακούνια, φορώντας άλλα παπούτσια στο αυτοκίνητό σας, ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και αλλάζοντάς τα στη συνέχεια, στο χώρο ή την εκδήλωση όπου θέλετε να εμφανιστείτε φορώντας ψηλά τακούνια. Και να θυμάστε: Όταν τα πόδια σας πονάνε, πονάει ολόκληρο το σώμα σας

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται συσκευασίες των προϊόντων μας.

Σχετικά Άρθρα