Στη Hansaplast δεσμευόμαστε στην ανάπτυξη υψηλής αποτελεσματικότητας προϊόντων και στη διερεύνηση μηχανισμών διατήρησης υψηλής ποιότητας προϊόντος. Πρόσφατα διεξήγαμε μελέτη με 3.000 συμμετέχοντες σε 3 διαφορετικές χώρες* και αποδείχθηκε πως τα 5 πιο συχνά προβλήματα στο δέρμα των ποδιών είναι τα παρακάτω:

1.Σκληρό δέρμα (27%)

2. Ξηρό δέρμα (25%)

3. Ιδρωμένα πόδια (20%)

4. Φουσκάλες (15%)

5. Κάλοι (15%)

Αφού προσδιορίσαμε τα παραπάνω προβλήματα στη μελέτη, συνεχίσαμε την έρευνά μας αναζητώντας απαντήσεις που να ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάγκες. Η ειδικός περιποίησης ποδιών δόκτωρ Maike Kuhlmann εξηγεί τις αιτίες πίσω από αυτά τα κοινά προβλήματα και μας δίνει πρακτικές συμβουλές για το πώς να διατηρούμε τα πόδια μας ενυδατωμένα και υγιή.

Τμήμα Έρευνας και ανάπτυξης
Δόκτωρ Maike Kuhlmann Έρευνα & Ανάπτυξη, Beiersdorf AG

Ξηρό δέρμα

"Το ξηρό δέρμα ίσως δεν είναι το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στα πόδια τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι, και τα πιο κοινά προβλήματα στα πόδια ξεκινούν εδώ," λέει η δόκτωρ Maike Kuhlmann. Το δέρμα χρειάζεται μια συγκεκριμένη ποσότητα υγρασίας για να παραμείνει απαλό και να αντιστέκεται στους διαφορετικούς τύπους πίεσης και σε άλλες εξωτερικές επιδράσεις. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά προβλήματα ποδιών όπως η σκλήρυνση, το σχισμένο δέρμα, και οι κάλοι προκύπτουν όταν το δέρμα έχει χάσει τη φυσική του υγρασία και προστατευτική του λειτουργία. Μια κρέμα ποδιών πλούσια σε ουρία αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος προσελκύοντας και δεσμεύοντας το νερό.

Η νέα Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών, για παράδειγμα, απαλύνει τα πόδια άμεσα. Η υψηλής απόδοσης ενυδατική σύνθεσή της με 10% ουρία, επανενυδατώνει το δέρμα, βελτιώνει το νερό και την ικανότητα του δέρματος να το δεσμεύσει, και ενισχύει την προστατευτική λειτουργία του, κάνοντας και πάλι το δέρμα απαλό και εύπλαστο. Για καλύτερα αποτελέσματα, η κρέμα ποδιών πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα. Συνιστάται επίσης, να αποφεύγονται υπερβολικά ζεστό ντους ή μπάνια, καθώς αυτό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα.

Ξηρό δέρμα
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων υποφέρουν από ξηρό δέρμα καθώς χάνει τη φυσική υγρασία του.
Εφαρμόζοντας την κρέμα στη φτέρνα
Μία κρέμα πλούσια σε φυσική ουρία απαλύνει το δέρμα άμεσα και μπορεί να επαναφέρει την απαλή και λεία υφή του.
Επιστροφή στην Αρχική

Σκληρό δέρμα

"Το σκληρό δέρμα είναι σίγουρα πολύ ξηρό και ροζιασμένο. Μπορεί να σχηματιστεί κάθε φορά που το δέρμα εκτίθεται σε πίεση και τριβή κατά τη διάρκεια μιας μεγαλύτερης χρονικής περιόδου. Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται συνήθως στα πέλματα και τις φτέρνες των ποδιών, όπου και στηριζόμαστε. Η δόκτωρ Kuhlmann μας υπενθυμίζει,« Όταν το πρόβλημα παραμείνει αθεράπευτο, η ελαστικότητα μειώνεται, και μπορούν να εμφανιστούν σχισμές δέρματος. Αυτό δεν είναι μόνο επώδυνο και αντιαισθητικό, αλλά μπορεί και να μετατραπεί σε ιατρικό πρόβλημα.

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τη σκλήρυνση του δέρματος είναι να ξεκινήσουμε έντονη θεραπεία.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε ένα προϊόν για απολέπιση ποδιών όπως το Hansaplast Anti Callus Peeling 2 σε 1, το οποίο επιτρέπει την ήπια αφαίρεση του δέρματος. Αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από μια κρέμα ποδιών εντατικού τύπου, όπως είναι η κρέμα Hansaplast Anti Callus με 20% ΟΥΡΙΑ. Για να αποφευχθεί η δημιουργία νέων σκληρύνσεων, είναι απολύτως απαραίτητη μια τακτική και καλή φροντίδα του δέρματος των ποδιών μας."

Σκληρή φτέρνα
Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, το σκληρό δέρμα μπορεί να μετατραπεί σε ιατρικό πρόβλημα.
Μία γυναίκα εφαρμόζει την κρέμα ποδιών
Η εντατική θεραπεία με προϊόντα απολέπισης και πλούσιες κρέμες ποδιών μπορούν να μειώσουν το σκληρό δέρμα.
Επιστροφή στην Αρχική

Ιδρωμένα Πόδια

Maike Kuhlmann: "Ιδρωμένα πόδια. Μπορεί να είναι και υγιή πόδια. Αυτό είναι φυσιολογικό. Τα πόδια και τα χέρια μας έχουν περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Ο ιδρώτας μπορεί να μη μυρίζει, αλλά όταν έχουμε τα πόδια μας μέσα σε κάλτσες και παπούτσια, οι μικροοργανισμοί είναι σε θέση να ευδοκιμήσουν, και τα μεταβολικά προϊόντα τους, μπορούν να προκαλέσουν μια δυσάρεστη οσμή ".

"Η καλή υγιεινή είναι το κλειδί για την πρόληψη. Ένα ποδόλουτρο με χλιαρό νερό και σαπούνι είναι πολύ καλύτερο από ό,τι μια γρήγορη πλύση στο ντους. Όποιος έχει την τάση να ιδρώνει πολύ θα πρέπει να εξετάσει ένα ποδόλουτρο με βότανα, πχ με φασκόμηλο.

Ένα σπρέι ποδιών με φρέσκο ​​άρωμα, μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ζεστό και υγρό καιρό.

Ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αποσμητικά και αντιιδρωτικά.

Με μια επίδραση ψύξης και ευχάριστο άρωμα για την καταπολέμηση της κακοσμίας των ποδιών, ένα αποσμητικό όπως το Hansaplast Fresh Active είναι η καλύτερη επιλογή. Για να αποφύγετε τη γρήγορη εφίδρωση στα πόδια, προτείνουμε ένα αντιιδρωτικό, όπως το Hansaplast Silver Active. Παρέχει παρατεταμένη, εξασφαλισμένη προστασία από την κακοσμία των ποδιών και του ιδρώτα χάρη στην ενεργό αντιβακτηριακό σύστημα του."

Υγιή πόδια
Είτε τα πόδια σας ιδρώνουν υπό κανονικές συνθήκες ή περισσότερο από το μέσο όρο, η καλή υγιεινή είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιών ποδιών.
Μία γυναίκα ψεκάζει το πόδι της με σπρέυ ποδιών
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρήσουν τα πόδια φρέσκια αίσθηση και οσμή​​, όπως με ένα σπρέι ποδιών με φρέσκο ​​άρωμα.
Επιστροφή στην Αρχική

Φουσκάλες

Oι φουσκάλες στα πόδια μπορούν να προκληθούν από άβολα παπούτσια, ή από ασυνήθιστη πίεση στα πόδια. Για παράδειγμα, το τρέξιμο ή ο χορός για πρώτη φορά μετά από μια μακρά διακοπή μπορεί να αποτελέσει μια αιτία.

 "Αρχικά, η μη εξοικείωση με πίεση στα πόδια ή η τριβή, οδηγεί σε ένα διαχωρισμό του ανώτερου στρώματος του δέρματος από τα κατώτερα στρώματα. Στη συνέχεια, θα σχηματιστεί μια κυψέλη που περιέχει υγρό των ιστών. Το υγρό αυτό πιθανόν να αμβλύνει την πληγή και να προστατεύσει από την περαιτέρω πίεση. Δυστυχώς , η φουσκάλα είναι επώδυνη και μπορεί να σκάσει, αφήνοντας μια ανοιχτή πληγή που μπορεί εύκολα να μολυνθεί.

Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των φουσκάλων είναι να μείνει ανέπαφο και να εφαρμοστεί ένα ειδικό επίθεμα για φουσκάλες...

Όπως τα Hansaplast SOS επιθέματα για φουσκάλες με υδροκολλοειδή τεχνολογία. Η Δρ Kuhlmann υποστηρίζει , " Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθούν οι πρόσθετες πιέσεις από τα παπούτσια και να προστατευθεί το ευαίσθητο προστατευτικό στρώμα του ποδιού, μέχρι η φουσκάλα να εξαλειφθεί από μόνη της. Ακόμη, το επίθεμα προστατεύει από τη μόλυνση και τις εξωτερικές επιδράσεις , όπως το νερό , τη βρωμιά και τα βακτηρίδια, και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Για να προληφθεί η εμφάνιση φουσκάλων, θα πρέπει να αποφεύγονται τα άβολα παπούτσια. Είναι μια καλή ιδέα να προστατευθούν οι περιοχές που είναι επιρρεπείς σε περαιτέρω τριβή, όπως με το Hansaplast Pressure Stop ή Hansaplast Anti - Blister Gel . "

Σκασμένο δέρμα
Όταν το ανώτερο στρώμα του δέρματος διαχωρίζεται από τα κατώτερα στρώματα του δέρματος και τις μορφές υγρού των ιστών σχηματίζονται φουσκάλες.
Σκασμένες φτέρνες
Μπορείς να εμποδίσεις τις φουσκάλες και να μειώσεις την πίεση στις ευαίσθητες περιοχές με σωστή εφαρμογή επιθεμάτων και βολικά παπούτσια.
Επιστροφή στην Αρχική

Κάλοι

"Οι κάλοι είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς το δέρμα του ποδιού προσπαθεί να προστατευθεί από εξωτερικές επιρροές . Η Δρ Kuhlmann εξηγεί , ""Αν η επιδερμίδα εκτίθεται σε μόνιμη πίεση και συνεχή τριβή, αντιδρά στη δημιουργία εξωτερικού στρώματος , που θα μετατραπεί σε σκληρό δέρμα . Εάν η πίεση παραμένει εστιασμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο, το σκληρό δέρμα μπορεί να σχηματίσει κάλο με σκληρό πυρήνα που φτάνει σε βαθύτερες, πιο ευαίσθητες δομές του δέρματος και έτσι προκαλεί πόνο. ""Αυτός ο πυρήνας συχνά αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία κάλων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο και πρήξιμο γύρω από τον κάλο και δυσφορία κατά τη βάδιση. Οι κάλοι εμφανίζονται κυρίως στην κορυφή των δακτύλων και στο εξωτερικό του μικρού δακτύλιου άκρου, δηλαδή περιοχές όπου η πίεση είναι μεγαλύτερη από τα παπούτσια . Κάλοι μπορούν επίσης να εμφανιστούν στα πέλματα των ποδιών αλλά και ανάμεσα στα δάχτυλα, όπως οι λεγόμενοι μαλακοί κάλοι.

Οι κάλοι μπορούν να θεραπευτούν με ειδικά επιθέματα για κάλους.
Όπως τα Hansaplast Επιθέματα για κάλους. Τα μαλακά τους επιθέματα με αίσθηση ότι ακουμπούν σε στρογγυλά μαξιλαράκια στην πληγείσα περιοχή , καθώς και το σαλικυλικό οξύ που περιέχεται σε αυτό, απαλύνει τους κάλους και διευκολύνει την αφαίρεση . Ένα αρκετά μακρύ επίθεμα εμποδίζει το επίθεμα για κάλους από την ολίσθηση κατ."

Κάλος
Εκθέτοντας το δέρμα σε συνεχή πίεση και τριβή, οι σκληρές περιοχές δέρματος μπορούν να μετατραπούν σε κάλους.
Μία γυναίκα εφαρμόζει επίθεμα για κάλους στο δάχτυλο του ποδιού της.
Τα ειδικά επιθέματα θεραπεύουν τους κάλους κι εμποδίζουν την ανάπτυξή τους.
Επιστροφή στην Αρχική

Ιατρικές συμβουλές

"Εάν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε συμβουλές κι εμπειρία για αξιοσημείωτες αλλαγές στο επίπεδο υγρασίας των ποδιών σας ή και για άλλες ανωμαλίες του δέρματος, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν αξιόπιστο επαγγελματία της υγειονομικής περίθαλψης. Η πρόληψη και η τακτική φροντίδα είναι το κλειδί για την πρόληψη. Ανωμαλίες σχετικά με την υγρασία των ποδιών ή άλλα δερματικά προβλήματα ποδιών αποτελούν συμπτώματα διαβήτη ή και άλλων θεμάτων. Αν σας ενδιαφέρει να ξέρετε γιατί είναι σημαντικό για τους διαβητικούς να φροντίζουν τα πόδια τους, διαβάστε το άρθρο μας "Γιατί είναι σημαντική για τους διαβητικούς η φροντίδα των ποδιών;""

 

*Μελέτες στη Γερμανία, την Ιταλία, το Μεξικό με 1.000 συμμετέχοντες από κάθε χώρα. Ιούλιος 2013

Επιστροφή στην Αρχική

"Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση int.contact.greece@Beiersdorf.com. Παρακαλώ σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω συμβουλές ή συστάσεις δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στα πακέτα των προϊόντων μας ». Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, αν οι συμβουλές μας δεν σας βοηθήσουν ή σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε μια ιατρική κατάσταση."


Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com