Η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα

Εδώ και 100 χρόνια, η Hansaplast σας καλύπτει - έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε μια ζωή χωρίς περισπασμούς. Ο πλανήτης στον οποίο ζούμε χρειάζεται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ. Γι' αυτό επικεντρωνόμαστε στο να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους να μειώνουμε την κατανάλωση πόρων, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το αποτύπωμα άνθρακα. Έτσι ώστε να συνεχίσουμε να σας καλύπτουμε για τα επόμενα εκατό χρόνια. 

Αυτή η αφοσίωση στη βιωσιμότητα μας ενέπνευσε να εργαζόμαστε συνεχώς για το καλύτερο. Για να μεγιστοποιήσουμε, δηλαδή, την προστασία, την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Αυτό μας παρακινεί να εξετάζουμε διαρκώς τα υλικά που χρησιμοποιούμε, καθώς και την προέλευσή τους, έτσι ώστε να μειώνουμε τις οικονομικές τους επιπτώσεις. Κι όλα αυτά τηρώντας πάντα τα αυστηρά μας πρότυπα ποιότητας και απόδοσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προηγούμενα επιτεύγματα στον τομέα της βιωσιμότητας, ανατρέξτε στη σελίδα Η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα.
 

Κοριτσάκι που χαμογελάει
Επιστροφή στην Αρχική

Παρουσιάζουμε τη νέα σειρά προϊόντων GREEN & PROTECT

Η σειρά GREEN & PROTECT είναι η πρώτη μας σειρά πιο βιώσιμων επιθεμάτων πληγών, που χρησιμοποιεί φυσικές και βιοδιασπώμενες ίνες για το επίθεμα και για τη γάζα πληγής. Παρέχουν την ασφαλή και αξιόπιστη προστασία πληγών που έχετε συνηθίσει από τη Hansaplast, έτσι ώστε να μην κάνετε συμβιβασμούς μεταξύ απόδοσης και βιωσιμότητας

Τα βιώσιμα επιθέματα GREEN & PROTECT συνδυάζουν την ευελιξία ενός υφασμάτινου επιθέματος με προστασία ανθεκτική στο νερό. Το ανθεκτικό υλικό των επιθεμάτων πληγών είναι αεροδιαπερατό και υποαλλεργικό, καθιστώντας τα ιδιαίτερα φιλικά προς την επιδερμίδα. 

Η σειρά GREEN & PROTECT διαθέτει εξαιρετικά ισχυρή επικόλληση, αποτελείται από φυσικής προέλευσης,  βιοδιασπώμενες ίνες στη γάζα πληγής και στο επίθεμα και προσφέρει την ίδια προστασία με άλλες σειρές επιθεμάτων πληγών. Ταυτόχρονα, εμποδίζει το 99% των βακτηρίων* να εισχωρήσουν και είναι 100% κλιματικά ουδέτερη.  Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι υπόλοιπες εκπομπές CO2 στην αλυσίδα παραγωγής της αντισταθμίζεται, μέσω πιστοποιημένων περιβαλλοντικών ενεργειών. 

* Τα επιθέματα Hansaplast προστατεύουν από βρωμιές και βακτήρια
 
Συσκευασία Hansaplast Green & Protect
Επιστροφή στην Αρχική

Βιώσιμα Υλικά

Μεγιστοποιήσαμε τη βιωσιμότητα όλων των συστατικών της σειράς GREEN & PROTECT, όπου αυτό ήταν δυνατό. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς ακριβώς βελτιώσαμε κάθε στοιχείο της σειράς GREEN & PROTECT

Γάζα πληγής
Η γάζα πληγής στο επίθεμα GREEN & PROTECT είναι φτιαγμένη απο ίνες φυσικής προέλευσης και πλήρως βιοδιασπώμενη. Το πετύχαμε αυτό με τη χρήση ινών lyocell και πολυλακτιδικού οξέος (PLA). Το lyocell είναι μια βιολογική, βιοδιασπώμενη ίνα με βάση την κυτταρίνη, την οποία προμηθευόμαστε από ξύλο που καλλιεργείται σε δάση με βιώσιμη διαχείριση. Το PLA (πολυλακτιδικό οξύ) παράγεται από καλαμπόκι, έναν ανανεώσιμο πόρο, και είναι βιοδιασπώμενο σε βιομηχανικές διαδικασίες κομποστοποίησης.
Επίθεμα Green & Protect
Χάρτινα "αυτάκια" επιθέματος
Τα χάρτινα "αυτάκια" ενός επιθέματος εγγυούνται τη διατήριση της κολλητικής του ικανότητας, ενώ παράλληλα κάνουν το άνοιγμά του εύκολο. Τα χάρτινα "αυτάκια" του GREEN & PROTECT είναι κατασκευασμένα από χαρτί πιστοποιημένο με FSC®1, επικαλυμμένο με σιλικόνη ισορροπημένης βιομάζας.  

Φορέας επιθέματος
Τα υλικά του φορέα επιθέματος του GREEN& PROTECT είναι φτιαγμένα απο ίνες βισκόζης.Οι ίνες βισκόζης είναι φυτικής προέλευσης από ξύλο. Για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, χρησιμοποιούμε βισκόζη προερχόμενη απο ξύλο από βιώσιμη διαχείριση δασών. Για να προσφέρουμε μεγαλύτερη προστασία, οι φορείς βισκόζης απωθούν το νερό ενώ παραμένουν πλήρως βιοδιασπώμενοι στο καθαρό νερό.

Κόλλα επικόλλησης
Η κόλλα από συνθετικό καουτσούκ χωρίς λατέξ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βέλτιστη απόδοση, ενώ παράλληλα είναι απαλή για το δέρμα.2 

Συσκευασία
Έχουμε επίσης φροντίσει η συσκευασία της σειράς GREEN & PROTECT να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη. Για να διασφαλιστεί η υψηλότερη απόδοση και ασφάλεια, τα οικολογικά μας επιθέματα περικλείονται σε σακουλάκι σφράγισης με βάση το χαρτί, ώστε να αποτρέπεται η επαφή της βρωμιάς με τον επίδεσμο, το επίστρωμα τραύματος ή το συγκολλητικό στρώμα. Όπως και με το συστατικό βάσης μας, το χαρτί που χρησιμοποιείται εδώ είναι πιστοποιημένο από το FSC®1. Το αναδιπλούμενο κουτί μας αποτελείται κατά 93% από ανακυκλωμένο χαρτόνι και εκτυπώνεται με μελάνια χωρίς ορυκτέλαιο. 
Επιστροφή στην Αρχική

100% κλιματικά ουδέτερο προϊόν

Όλα αυτά συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο επίθεμα. Αν και το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της σειράς GREEN & PROTECT RANGE προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, υπάρχουν ακόμα ορισμένες διαδικασίες στην αλυσίδα παραγωγής που παράγουν διοξειδίο του άνθρακα. Η Hansaplast εξισορροπεί αυτές τις εναπομείνασες εκπομπές, υποστηρίζοντας έργα αναδάσωσης. Ένα από αυτά τα έργα βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Guizhou και αποσκοπεί στην αναφύτευση δασών σε 23.700 εκτάρια πρώην άγονης γης. Το έργο αποσκοπεί στον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω της δέσμευσης του ατμοσφαιρικού CO₂ κατά την ανάπτυξη των δέντρων.  Παράλληλα υποστηρίζει την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση της βιοποικιλότητας και τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους. Οι δραστηριότητες αναδάσωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές του χωριού. Τα δέντρα που φυτεύονται είναι κατά κύριο λόγο ενδημικά είδη, όπως το πεύκο Masson, το έλατο Κίνας, τα κυπαρίσσια και το Pinus Yunnanensis. 

Σημείωση για την κομποστοποίηση
Παρόλο που η Hansaplast έχει λάβει σημαντικά μέτρα για τη μεγιστοποίηση της αναλογίας των φυσικών υλικών και των βιοδιασπώμενων ινών, το προϊόν μας δεν είναι κομποστοποιήσιμο. Ένα χρησιμοποιημένο επίθεμα έχει έρθει σε επαφή με μια πληγή και επομένως φέρει σωματικά υγρά, όπως αίμα. Αυτό σημαίνει ότι ένα επίθεμα πρέπει να απορρίπτεται σωστά στα οικιακά απορρίμματα και δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρο διάθεσης οργανικών αποβλήτων ή να απορριφθεί στη φύση. 
Επιστροφή στην Αρχική

Ένα βιώσιμο επίθεμα για το μέλλον μας

Η Hansaplast είναι αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και της φυσικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας με κάθε δυνατό τρόπο. Η ερευνητική μας διαδικασία για τη βιωσιμότητα είναι συνεχής και εξετάζουμε συνεχώς τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να εκτιμήσουμε αν υπάρχουν πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις. 

Εδώ και 100 χρόνια, έχουμε κάνει προσωπική υπόθεση τη φροντίδα των ανθρώπων. Και στον 21ο αιώνα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίζουμε και το περιβάλλον. Επειδή στη βιωσιμότητα, όπως και στη ζωή, η Hansaplast σας καλύπτει. Για μια ζωή χωρίς εμπόδια. 

 

1 Ο αριθμός άδειας FSC® της Beiersdorf είναι FSC® N003710. 

2 Προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμη κόλλα βιολογικής βάσης ή βιοδιασπώμενη κόλλα. Η ομάδα μας διεξάγει συνεχώς έρευνες και ελπίζει να είναι σε θέση να προμηθευτεί ένα πιο βιώσιμο υποκατάστατο στο μέλλον.  
 

Κοριτσάκι επάνω σε δέντρο
Επιστροφή στην Αρχική
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com