Αναγνωρίζοντας το εξάνθημα από την πάνα

Το εξάνθημα από πάνα στα μωρά, εμφανίζεται ως κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα στην περιοχή της πάνας. Συνήθως, βγαίνει σε συγκεκριμένο σημείο, ή εξαπλώνεται σε μεγαλύτερη επφάνεια. Είναι πιθανό το εξάνθημα να προκαλέσει δυσφορία στο μωρό, ιδιαίτερα αν είναι πιο έντονο και δημιουργεί φαγούρα και πόνο. Θεωρείται ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των μωρών και των μικρών παιδιών υποφέρουν από εξάνθημα πάνας κάποια στιγμή της βρεφικής τους ηλικίας (Πηγή: Εθνικό Σύστημα Υγείας Αγγλίας)
Επιστροφή στην Αρχική

Τι προκαλεί το εξάνθημα από την πάνα;

Οι περισσότεροι γονείς έχουν αντιμετωπίσει εξανθήματα από πάνες, αφού το βρεφικό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Το εξάνθημα αυτό μπορεί να προκληθεί από την υγρασία που παγιδεύεται για εκτεταμένο χρονικό διάστημα στην περιοχή, για παράδειγμα αν περάσει πολύς χρόνος ανάμεσα στις αλλαγές πάνας. Επιπλέον, οι πάνες που δεν εφαρμόζουν καλά μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν το εξάνθημα, καθώς η τριβή με το δέρμα του μωρού θα το ερεθίσει. Κάποια μωρά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στα εξανθήματα από άλλα. Να θυμάστε όμως, ότι τα περιστασιακά εξανθήματα από την πάνα, δε σημαίνουν πως δεν είστε καλός γονιός!
Επιστροφή στην Αρχική

Φροντίδα του εξανθήματος από την πάνα

Για να βοηθήσετε τον ερεθισμό του βρεφικού δέρματος από την πάνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατάλληλη αλοιφή. Η Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast συμβάλλει στην επούλωση του ερεθισμένου δέρματος και είναι κατάλληλη για την περιοχή της πάνας. Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τη διαδικασία είναι να αφήσετε το μωρό σας για λίγη ώρα χωρίς πάνα, ώστε να μειώσετε την τριβή με το δέρμα, ενώ διασφαλίζετε μεγαλύτερη άνεση για το μωρό. Αν το εξάνθημα δε φαίνεται να υποχωρεί, αν το έχει προκαλέσει κάτι άλλο, ή έαν έχετε οποιαδήποτε απορία, συμβουλευτείται τον παιδίατρό σας. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λοσιόν ή κρέμες που δε συνιστώνται ειδικά για βρέφη και παιδιά, καθώς μπορεί να επιδεινώσουν το εξάνθημα. 
Hansaplast Wound Healing Ointment
Επιστροφή στην Αρχική

Προλαμβάνοντας τα εξανθήματα σε παιδιά και μωρά

Αν θέλετε να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης εξανθήματος, μπορείτε να  διασφαλίσετε ότι το μωρό σας φορά πάντα καθαρή, στεγνή πάνα. Επειδή τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε το μέγεθος της πάνας όταν χρειάζεται, γιατί η σωστή εφαρμογή συμβάλλει στη μείωση της τριβής. Μπορείτε να μειώσετε περαιτέρω τα εξανθήματα από την πάνα, βάζοντας την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast στην περιοχή. Η κρέμα δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που αφήνει το δέρμα να αναπνέει, ενώ προστατεύει από το ερέθισμα που προκαλείται από τον ιδρώτα, τα κόπρανα και τα ούρα, εμποδίζοντας τη δημιουργία εξανθήματος. Αν υποπτεύεστε ότι το εξάνθημα του μωρού σας προέρχεται από αλλεργική αντίδραση, ή αν δεν είστε σίγουροι, μιλήστε με τον παιδίατρό σας άμεσα, καθώς θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής αλλεργίας.
Baby having the nappy changed
Επιστροφή στην Αρχική
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com