Τι προκαλεί το σύγκαμα;

Το σύγκαμα είναι ένας ερεθισμός του δέρματος. Σε γενικές γραμμές, μοιάζει με ένα κόκκινο εξάνθημα και προκαλείται από την έντονη τριβή ανάμεσα στα μέλη του σώματος και μια άλλη επιφάνεια, όπως ο ρουχισμός. Το σύγκαμα στο εσωτερικό μέρος του μηρού είναι συνηθισμένη παρενέργεια από το περπάτημα ή το τρέξιμο. Ο κίνδυνος είναι συνήθως μεγαλύτερος στα υπέρβαρα άτομα ή σε όσους έχουν ιδιαίτερα καλά ανεπτυγμένους μυς όπως οι αθλητές που τρέχουν μεγάλες αποστάσεις. Όμοια, το σύγκαμα στη μασχάλη μπορεί να προκληθεί από παρόμοιες δραστηριότητες και αιτίες. Το συγκαμένο δέρμα μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της τριβής ανάμεσα στο δέρμα και το ρουχισμό. Για παράδειγμα, οι αθλητές συχνά υποφέρουν από σύγκαμα στις ρώγες, που μπορεί να οδηγήσει σε έντονο πόνο και ταλαιπωρία. Το σύγκαμα μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε περιοχές με μεγάλο βαθμό υγρασίας, γεγονός που κάνει το δέρμα να κολλάει περισσότερο από όταν είναι ξηρό. Ακόμα, η άμμος και άλλα σωματίδια που εισέρχονται στο ρουχισμό ή κολλάνε στο δέρμα, μπορεί να επιδεινώσουν το σύγκαμα εύκολα και γρήγορα.
 
Επιστροφή στην Αρχική

Πώς να φροντίσετε το συγκαμένο δέρμα

Ευτυχώς, η φροντίδα του συγκάματος είναι απλή. Απλώστε απαλά την  Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast συστηματικά, μία ή δύο φορές την ημέρα. Η κρέμα δημιουργεί μια λεπτή προστατευτική στρώση που συμβάλλει στην επούλωση του δέρματος.  

Σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί επιφανειακή πληγή εξαιτίας του συγκάματος, ξεκινήστε καθαρίζοντας την πληγή με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast, για να εμποδίσετε την εμφάνιση μόλυνσης πριν βάλετε την αλοιφή. Μπορείτε επίσης να προστατεύσετε την πληγή με ένα επίθεμα Hansaplast όπως το Universal, Elastic ή το Sensitive.

 
Κρέμα Επούλωσης Πληγών
Επιστροφή στην Αρχική

Συμβουλές για να αποφύγετε το συγκαμένο δέρμα

Εφόσον το σύγκαμα προκαλείται σε γενικές γραμμές από την τριβή, αποφεύγετε σε κάθε περίπτωση το τρίψιμο και βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε εξειδικευμένο ρουχισμό για τις δραστηριότητές σας. Για παράδειγμα:
  • χρησιμοποιείτε αθλητικό ρουχισμό από ειδικό υλικό που αναπνέει. Το βαμβάκι μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα ερεθισμού
  • βάλτε μια κρέμα κατά του συγκάματος ή μια κρέμα για συγκαμένο δέρμα όπως την Κρέμα  Επούλωσης Πληγών Hansaplast στα σημεία που είναι πιο πιθανό να ερεθιστούν από την επαφή δέρμα με δέρμα.
Επιστροφή στην Αρχική
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com