ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Ανακαλύψτε τι πρέπει να κάνετε σε περιπτώσεις μικρών ατυχημάτων- και πώς να αντιμετωπίσετε και να επουλώσετε μικρές πληγές γρηγορότερα και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Πρώτες Βοήθειες-αρχικά μέτρα

Ατυχήματα μπορεί να συμβούν και όταν συμβούν είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ηρεμία σας. Δεν έχουν όλοι αντοχές στο να βλέπουν αίμα και ορισμένες φορές ακόμα και κάτι ακίνδυνο όπως το να κόβεις λαχανικά στην κουζίνα μπορεί να οδηγήσει σε ένα βαθύ κόψιμο που θα αιμορραγεί ασταμάτητα. Γνωρίζοντας πως να αντιδράσετε και έχοντας ένα καλά εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι και στο αυτοκίνητο θα σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΥΤΙ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Έχετε ένα καλά εξοπλισμένο κουτί πρώτων βοηθειών;

8 Χρυσοί Κανόνες για τις Πρώτες Βοήθειες

 1. Παραμείνετε ψύχραιμοι.
 2. Ελέγξετε αν ο χώρος που σας περιβάλλει είναι ασφαλής. Μη βάλετε τον εαυτό σας ή τον τραυματισμένο άνθρωπο σε κίνδυνο.

 3. Αποφασίστε αν εσείς ή ο τραυματισμένος άνθρωπος χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Ζητήστε συμβουλή αν δεν είστε σίγουροι.

 4. Καθησυχάστε τον τραυματισμένο άνθρωπο, αν είναι σοβαρά τραυματισμένος ή σε σοκ, και κρατήστε τον ζεστό. Παραμείνετε με τον τραυματισμένο άνθρωπο, κρατήστε τον σε άνετη θέση και μην τον μετακινήσετε αν υποψιάζεστε ότι έχει υποστεί ατύχημα στην πλάτη ή στο λαιμό. Καλέστε ιατρική βοήθεια σε τέτοια περίπτωση.

 5. Πληροφορείστε τους ειδικούς με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε σχετικά με το ατύχημα και τα συμπτώματα. Επίσης αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με αλλεργίες που μπορεί να έχει ή ομάδα αίματος ή εμβόλια που μπορεί να έχει κάνει ή την ιατρική κατάσταση του ατόμου (για παράδειγμα αν λαμβάνει φάρμακα)

 6. Πλύνετε τα χέρια σας πριν πλησιάσετε την πληγή και φορέστε προστατευτικά γάντια για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και να αποφύγετε λοιμώξεις.

 7. Καθαρίστε προσεκτικά την πληγή, απομακρύνοντας οποιαδήποτε βρωμιά και σκόνη. Χρησιμοποιείστε ένα καθαρό βαμβακερό πανί με το Hansaplast Spray καθαρισμού Πληγών ή βρέξτε την με κρύο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε την περιοχή πριν τοποθετήσετε ένα καθαρό επίθεμα. Μην απομακρύνετε ενσωματωμένα αντικείμενα, αφήστε το στο ιατρικό προσωπικό.
 8. Διατηρήστε γεμάτο το κουτί πρώτων βοηθειών. Μη ξεχνάτε να αντικαταστήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα χρησιμοποιείτε από το κουτί πρώτων βοηθειών και ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξης συχνά. Ελέγξτε την κατηγορία Hansaplast εδώ (Λύσεις) ή εμπνευστείτε εδώ.

Πότε χρειάζομαι ένα γιατρό; Πότε να αναζητήσω ιατρική συμβουλή

Τα περισσότερα μικρά κοψίματα και οι μώλωπες μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με ένα κουτί πρώτων βοηθειών. (βλέπε: ΘΕΡΑΠΕΙΑ). Αλλά πως γνωρίζετε αν ένα ατύχημα χρειάζεται περεταίρω προσοχή;

Συστήνουμε να επικοινωνήσετε με ένα γιατρό στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • αν η πληγή είναι βαθιά και προκαλεί μεγάλη αιμορραγία
 • αν η πληγή παρουσιάζει σημάδια λοίμωξης όπως κοκκινίλα, θερμότητα, πόνο και πρήξιμο
 • αν έχουν ενσωματωθεί ξένα αντικείμενα
 • σε περίπτωση δαγκώματος από ένα ζώο ή άνθρωπο ή σε περίπτωση επαφής με το αίμα ενός ζώου
 • αν η πληγή είναι στην περιοχή του προσώπου
 • αν δεν υπάρχει επαρκής προστασία από τον τέτανο και σαφώς κάθε φορά που έχετε ερωτήσεις ή έχετε αμφιβολίες.

Σύσταση: Επίσης, αναζητήστε ιατρική συμβουλή στις εξής περιπτώσεις: αναπνευστικά προβλήματα, απώλεια
αισθήσεων, μια βαθιά πληγή με μεγάλη απώλεια αίματος, ένα σοβαρό κάψιμο, μια υποψία κατάγματος ή σπασμένο οστό
μια ύποπτη καρδιακή προσβολή, μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, ένα φίδι, ένα δάγκωμα από ζώο ή ένα δάγκωμα από άνθρωπο, δηλητηρίαση, σοβαρό σοκ, οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να μετατραπεί γρήγορα σε χειρότερη.

Επιστροφή στην Αρχική

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο χρυσός κανόνας για μικρές πληγές:

Πλύνετε τα χέρια σας και ελέγξετε αν η πληγή χρειάζεται επίσης καθάρισμα. Αν έχουν ενσωματωθεί μικρά αντικείμενα (άμμος, γυαλί κ.α.) αφαιρέστε με ένα στεγνό καθαρό πανί ή ξεπλύνετε κάτω από το νερό.
Ο καθαρισμός της πληγής με το απαλό Hansaplast Spray καθαρισμού Πληγών δεν θα πονέσει. Συνήθως συστήνεται να απολυμάνετε την εκδορά ή την τριβή.
Σχετικά με τη σωστή κάλυψη της πληγής: Σκεφτείτε άμα χρειάζεστε επίδεσμο ή επίθεμα. Η Hansaplast προσφέρει ένα μεγάλο εύρος για κάθε ανάγκη και σε οποιοδήποτε μέγεθος και μορφή - διάφανο ή μεγάλης διάρκειας.

Συμβουλή Ειδικού-Γιατί να καλύψω την πληγή;

Ακόμα και αν ένα ατύχημα συμβεί ξαφνικά, θα πρέπει να πάρετε το χρόνο σας για να καλύψετε την πληγή αντί να την αφήσετε να στεγνώσει. Γιατί; Επειδή αυτό θα δημιουργήσει τις καλύτερες συνθήκες για απρόσκοπτη και γρήγορη θεραπεία της επιδερμίδα σας.

"Σε κάθε πληγή η προστατευτική λειτουργία της επιδερμίδας είναι μειωμένη. Στόχος των επιθεμάτων δεν είναι μόνο να προστατεύουν την πληγή αλλά και να αφήσουν συνθήκες στις οποίες η θεραπεία της επιδερμίδας μπορεί να συμβεί όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα, έτσι ώστε η υγιής δομή της επιδερμίδας να αποκατασταθεί.

"ΈΝΑ ΕΠΙΘΕΜΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ"

Στην αντιμετώπιση μικρών καθημερινών ατυχημάτων, τα βασικά καλύμματα πρώτων βοηθειών και επιθεμάτων…

 • προστατεύουν την πληγή σας από εξωτερικές επιδράσεις και προλαμβάνουν τη μόλυνση και λοίμωξη.
 • διασφαλίζουν την απορρόφηση του αίματος και την έκκριση,
 • μειώνουν τον πόνο και το μηχανικό τραύμα στο ελάχιστο κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης του καλυπτικού και βελτιώνουν την άνεσή σας."
Dr Rainer Wolber, Έρευνα & Ανάπτυξη, Beiersdorf AG
"Όλες οι λειτουργίες του επιθέματος © Hansaplast"
Επιστροφή στην Αρχική

ΛΥΣΕΙΣ

Πρώτη επιλογή για πρώτες βοήθειες: Ορισμένα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν

Το να βρεις το σωστό καλυπτικό πληγής δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο: Απλώς εμπιστευτείτε τα προϊόντα Hansaplast που πρέπει να βρίσκονται σε κάθε Κουτί Πρώτων Βοηθειών. 1
Επιστροφή στην Αρχική

ΠΡΟΛΗΨΗ

Δεν είναι εύκολο να αποφύγετε μικρές πληγές και γρατζουνιές. Πέφτετε πάνω σε ένα κράσπεδο, δε χειρίζεστε σωστά ένα μαχαίρι κουζίνας, και πριν το καταλάβετε αιμορραγείτε -- και αναρωτιέστε, αν αυτό θα γίνει ουλή;
Μια πληγή δεν χρειάζεται να είναι βαθιά και σοβαρή για να αφήσει μια ουλή.
Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο να αποφύγετε ορισμένες ουλές και να μειώσετε άλλες. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και μπορεί να έχετε μια ιστορία να πείτε σχετικά με ένα ατύχημά σας - αλλά χωρίς μια ουλή να το αποδεικνύει.

Η Καλύτερη Πρόληψη Ουλών: Σωστή Περιποίηση Πληγών

Ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί μια αντιαισθητική ουλή ή να μειωθεί η εμφάνισή της είναι να φροντίσετε πολύ καλά την πληγή. Ακολουθήστε αυτά τα δυο βήματα:
 1. 1. Καθαρίστε ένα νέο κόψιμο ή γδάρσιμο σωστά. Ο σωστός καθαρισμός βοηθά στην πρόληψη λοίμωξης και βοηθά στην καλύτερη δυνατή θεραπεία. Αφαιρέστε τη βρομιά με ένα στεγνό καθαρό πανί ή ξεπλύνετε το κάτω από το νερό. Ερεθισμοί όπως σκληρά σαπούνια δεν είναι καλοί για τον καθαρισμό μικρών πληγών. Στην πραγματικότητα, αυτές οι ουσίες μπορούν να καθυστερήσουν την επούλωση. Μπορεί να χρειαστεί επιπλέον απολύμανση. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Hansaplast Spray για τον καθαρισμό των Πληγών αντ' αυτού.
 2. 2. Κρατήστε το καλυμμένο. Κρατώντας την πληγή καλυμμένη με ένα επίθεμα θα τη βοηθήσει να θεραπευτεί ανενόχλητη και θα την προστατέψει από βακτήρια ή βρωμιά που μπορεί να εισέλθουν και να ερεθίσουν την πληγή. Διαλέγοντας ένα ειδικό επίθεμα Γρήγορης Επούλωσης θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η θεραπευτική διαδικασία μέχρι και 50% και θα βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης ουλών. Συμβουλή: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα για πληγές για να βοηθήσετε την πληγή να παραμείνει ενυδατωμένη, δοκιμάστε το Hansaplast με κρέμα επούλωσης που ήδη περιέχει κρέμα.

Μην πιάνετε το κακάδι. Μετά από ένα κόψιμο ή ένα γδάρσιμο το σώμα αρχίζει να επουλώνει την πληγή. Τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στη μόλυνση- που έχουν προκαλέσει τα βακτήρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια δημιουργούν ένα θρόμβο γύρω από την πληγή. Και σε μικρό χρονικό διάστημα, δημιουργείται το κακάδι. Αν πειράξετε το κακάδι, μπορεί όχι μόνο να ανοίξετε και πάλι την πληγή και να εισέλθουν τα βακτήρια, μπορεί επίσης να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο κακάδι.

Επιστροφή στην Αρχική

Πάντοτε να βλέπετε το γιατρό σας αν η πληγή είναι βαθιά, αν αιμορραγεί ή παρουσιάζει σημάδια λοίμωξης όπως κοκκινίλα, πρήξιμο ή θερμότητα.
Επίσης αναζητήστε ιατρική βοήθεια αν δεν είστε ικανοί να καθαρίσετε σωστά την πληγή.
Σε περίπτωση που έχετε διαβήτη μια σωστή περιποίηση της πληγής είναι πολύ σημαντική. Πάντοτε να συζητάτε με το γιατρό σας ή/και με τον ποδίατρό σας οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να έχετε ακόμη και για την περιποίηση μικρών πληγών και ρωγμών της επιδερμίδας-ειδικότερα στα πόδια σας.

Επίσης σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω δοσμένες συμβουλές ή συστάσεις αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Προσεκτικά διαβάστε τις οδηγίες χρήσης στα πακέτα των προϊόντων σας.
Σημαντικό: συμβουλευτείτε ένα ειδικό σε περίπτωση οποιασδήποτε αβεβαιότητας σχετικά με τη σωστή περιποίηση της πληγής.

Η πληροφορία που δίνεται μέσω αυτής της ιστοσελίδας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη διάγνωση ή θεραπεία ενός προβλήματος υγείας ή μιας ασθένειας. Δεν αποτελούν υποκατάστατο της επαγγελματικής φροντίδας ή συμβουλής. Αν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ποτέ μην αποφύγετε μια επαγγελματική ιατρική συμβουλή ή να καθυστερήσετε να την αναζητήσετε λόγω του ότι διαβάσατε κάτι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο int.contact.greece@Beiersdorf.com. Προσεκτικά διαβάστε τις οδηγίες χρήσης που δίνονται στα πακέτα των προϊόντων.