Ζώντας τη ζωή "από ψηλά"

 

Φυσικά όλοι αγαπάμε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Αλλά όσο διασκεδαστική, θηλυκή και μοντέρνα είναι η ζωή "από ψηλά", άλλο τόσο υπάρχουν μερικά πράγματα να αναλογιστούμε, αν θέλουμε τα πόδια μας να παραμένουν άνετα και υγιή. Η Hansaplast έχει τις καλύτερες συμβουλές, από την αγορά μέχρι την χρήση - και μερικές έξυπνες λύσεις για τις εθισμένες στα Manolo.

Συμβουλές επιβίωσης για τις οπαδούς των ψηλοτάκουνων

Είναι μια καλή ιδέα να τα αγοράσετε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Πρέπει να επιτρέψετε λίγο χώρο για το λίγο πρήξιμο των ποδιών. Ιδανικά, αγοράστε τα το απόγευμα, όταν το πόδι είναι λίγο πρησμένο.

Για την προστασία των ποδιών, της φτέρνας ή οποιουδήποτε σημείου που μπορεί να υποστεί τριβή, ιδιαίτερα όταν φοράτε ψηλά παπούτσια με μυτερή μύτη, εφαρμόστε τα Hansaplast Προστατευτικά Επιθέματα που μπορούν να κοπούν ξεχωριστά στο σωστό μέγεθος. Αυτά θα απορροφήσουν την πίεση από τα πληγέντα σημεία. Επίσης, με την προσθήκη ενός πάτου στο μπροστινό μέρος του ποδιού θα μειώσετε τη δυσφορία κατά το περπάτημα.

Πραγματικά γνωρίζετε πως να περπατάτε με αυτά τακούνια?

Τα ασταθή βήματα δεν είναι πολύ κομψά, και θα σας βάλουν επίσης σε κίνδυνο να τραυματίσετε τον αστράγαλό σας.

Όταν φοράτε τακούνια, ένα μεγάλο μέρος του βάρους σας στηρίζεται στις μύτες των ποδιών σας, πράγμα που σημαίνει ότι το περπάτημα απαιτεί ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο περπατήματος και μια διαφορετική κίνηση από αυτή που θα χρησιμοποιήσετε όταν φοράτε ίσια παπούτσια. Προσπαθήστε να επιτύχετε μια κίνηση κατά την οποία η φτέρνα και το μπροστινό μέρος του πέλματος έρχονται σε επαφή ταυτόχρονα.

Να αγοράζετε πάντα τακούνια μίσο νούμερο μεγαλύτερο
Τα Hansaplast Προστατευτικά Επιθέματα θα σας προστατεύσουν από τη τριβή © Hansapalst
Ρυθμίστε το βάδισμα σας: Τα τακούνια θα σας αναγκάσουν να κάνετε μεγαλύτερα βήματα από ό, τι συνήθως - θα σας αναγκάσουν να γέρνετε λίγο προς τα πίσω, το οποίο σας δίνει χάρη αλλα και καλύτερη ισορροπία.
Αν είστε εξαρτημένοι από τα πολύ ψηλοτάκουνα, να έχετε επίγνωση των κινδύνων. Για να αποφευχθεί κάποια ορθοπεδική ζημιά, προτιμήστε ένα μικρότερο ύψος τακουνιών. Ακόμη και λίγο μικρότερο, μπορεί να κάνει τη διαφορά (ένα τακούνι 5 εκ, για παράδειγμα, θα προκαλέσει λιγότερα προβλήματα από ένα τακούνι 8 εκ).

Εναλλάσσετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας. Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι συνεχώς, ιδίως όταν αυτό ασκεί πιέσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ποδιού σας. Αυτό θα ταλαιπωρήσει τους κάλους .

Και διασκεδαστικό και καλό για τα πόδια σας:
εναλλάσσετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας

Επιλέξτε κάθε τόσο ψηλοτάκουνα παπούτσια που είναι ανοιχτά μπροστά  (peeptoes) - τα πόδια σας δεν θα είναι "εγκλωβισμένα" τόσο πολύ.

Προσπαθήστε να μειώσετε το χρόνο που περνάτε φορώντας ψηλά τακούνια, φορώντας άλλα παπούτσια στο αυτοκίνητό σας, ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και αλλάζοντάς τα στη συνέχεια, στο χώρο ή την εκδήλωση όπου θέλετε να εμφανιστείτε φορώντας ψηλά τακούνια. Και να θυμάστε: Όταν τα πόδια σας πονάνε, πονάει ολόκληρο το σώμα σας

Φροντίστε να φοράτε διαφορετικά παπούτσια κάθε μέρα
Απαρνηθείτε μία στο τόσο τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας
Επιστροφή στην Αρχική
Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται συσκευασίες των προϊόντων μας.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com

φροντίδα των ποδιών - Πώς να δείχνετε όμορφη με τακούνια

Σας αποκαλύπτουμε μερικές απλές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα πόδια σας υγιή, απαλά και όμορφα κάθε στιγμή της ζωής σας