Image

Όχι άλλα σκασίματα, παρακαλώ – Βήμα προς βήμα, η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να οδηγήσει σε σκασμένες φτέρνες. Εδώ θα μάθετε πώς να τις κάνετε και πάλι μαλακές, με τη σωστή φροντίδα και την κρέμα για Σκασμένες Φτέρνες της Hansaplast.

3 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Σχετικά

Μία ακραία μορφή ξηρής επιδερμίδας: γιατί οι φτέρνες από τα πόδια σας μπορούν να σκάσουν

Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να σκάσει, ειδικά στις φτέρνες, και όταν η περιβάλλουσα επιδερμίδα είναι πιο παχιά και τραχιά. Αυτό δεν είναι καλό, καθώς αυτά τα σκασίματα μπορεί να ερεθιστούν και να γίνουν πολύ επώδυνα.

Image
Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα, ιδιαίτερα στις φτέρνες
Image
Σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα των ποδιών, ιδιαίτερα καθώς η ελαστικότητα της επιδερμίδας μειώνεται, (συνήθως με την ηλικία). Στην αρχή αυτό μπορεί να προκαλεί απλά μια ενόχληση και ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά όταν οι σχισμές ή τα σκασίματα γίνουν πολύ βαθιά, το οποίο μπορεί να συμβεί αν η φροντίδα των ποδιών παραμελείται, ακόμη και το να στέκεστε όρθια μπορεί να γίνει επώδυνο.

Συνηθισμένη αιτία για σκασμένες φτέρνες:
παραμέληση φροντίδας ποδιών

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν από φυσικού τους ξηρή επιδερμίδα, η οποία προδιαθέτει για σκασίματα. Μερικές φορές, η παχιά ξηρή επιδερμίδα (κάλοι) γύρω από τη φτέρνα που είναι πιο πιθανό να σκάσει, μπορεί να προκληθεί από μηχανικούς παράγοντες που αυξάνουν την πίεση στην εν λόγω περιοχή (π.χ. περπάτημα, η παρατεταμένη ορθοστασία, ανοιχτά παπούτσια).

Λύση

Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα προϊόντα:

Πάρτε τα κατάλληλα μέτρα για να μαλακώσετε τις φτέρνες σας - με μια κρέμα που θα τις μαλακώσει και θα βελτιώσει την κατάσταση, πολύ γρήγορα.

Συσκευασία Κρέμας; Ποδιών

Πρόληψη

Έξυπνοι τρόποι για την πρόληψη των σκασμένων φτερνών

Προσπαθήστε να ανακαλύψετε την αιτία του προβλήματος, είτε αυτό είναι η παραμελημένη περιποίηση, η εποχή (οι σκασμένες φτέρνες εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι, όταν έχουμε την τάση να περπατάμε ξυπόλητοι σε ανώμαλες επιφάνειες ή στα πλακάκια) ή κάτι άλλο

Διαβάστε περισσότερα

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίζετε διαρκώς για την απομάκρυνση της σκληρής τραχιάς επιδερμίδας στις φτέρνες σας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα σκασίματα δεν θα επουλωθούν, αν δεν αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της σκασμένης επιδερμίδας. Η τακτική περιποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσετε το πρόβλημα να επαναληφθεί

Διαβάστε περισσότερα

Μια ελαφρόπετρα ή μια μεταλλική λίμα ποδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το πάχος της σκληρής επιδερμίδας. Είναι καλύτερο να ασχοληθείτε με τις φτέρνες σας, όταν έχουν μαλακώσει μετά από το μπάνιο ή το ντους.

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας με ουρία (π.χ.Ενυδατική Κρέμα για Ξηρά Πόδια) δύο φορές την ημέρα είναι ζωτικής σημασίας για να λύσετε το πρόβλημα αυτό

Ελέγξτε τα παπούτσια και το βάδισμά σας και δείτε εάν συμβάλλουν στο πρόβλημα. Συμβουλευτείτε τον ποδίατρο ή το γιατρό σας για να μάθετε αν οι πάτοι παπουτσιών μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για να αλλάξει ο τρόπος που περπατάτε και να αποτραπεί η ανάπτυξη τραχιάς επιδερμίδας

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση

Πάρτε τον έλεγχο σε αυτά τα σκασίματα

Image

Οι σκασμένες φτέρνες συνήθως προκαλούνται από πολύ ξηρή και σκασμένη επιδερμίδα. Η θεραπεία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη σκασμένη επιδερμίδα καθώς και την τραχιά υφή της περιοχής. Δεν είναι τόσο εύκολο, λόγω της ιδιαίτερα πυκνής επιδερμίδας γύρω από το σημείο του χείλους της φτέρνας.

Η συνεχής φροντίδα, η ενυδάτωση μέσα από τις κρέμες που περιέχουν ουρία και η αφαίρεση της υπερβολικά σκασμένης επιδερμίδας με μια ελαφρόπετρα, θα δουλέψουν όλα σε μακροπρόθεσμη βάση. Η Hansaplast έχει μια πολύ αποτελεσματική αλοιφή που θα σας ενθουσιάσει. Αποκαθιστά ενεργά την εξαιρετικά ξηρή, σκασμένη επιδερμίδα στα πόδια και την κάνει πάλι απαλή και υγιή. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ορατά και αισθητά αποτελέσματα μετά από μόνο 4 ημέρες*.

 

* 88% των χρηστών δήλωσε ότι αποκαθιστά την απαλή και υγιή επιδερμίδα ήδη μέσα σε 4 ημέρες - ορατά και αισθητά.

Πηγή: Δερματολογική μελέτη με 32 άτομα

Αποφύγετε: Ποτέ μην προσπαθήσετε να μειώσετε τη σκληρή επιδερμίδα μόνες σας με ένα ξυράφι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να αφαιρέσετε απλά πάρα πολύ δέρμα, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε, να πληγωθούν βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, καθώς και να αναπτυχθεί κάποια μόλυνση.
Παρακαλούμε ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης του προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες.

Συμβουλή του Ειδικού

Image
Δρ Maike Kuhlmann, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, Beiersdorf AG

Η σκασμένη επιδερμίδα στις φτέρνες

είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα των ποδιών που προκαλείται από εξαιρετικά ξηρή και
σκασμένη επιδερμίδα. Η Κρέμα για Σκασμένες Φτέρνες φροντίζει και βοηθάει αποδεδειγμένα τα σκασμένα πόδια, χάρη στο ειδικό της φράγμα, που προστατεύει τα σκασίματα από εξωτερικές επιρροές και συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας. Έτσι, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον χάρη στα αποτελεσματικά συστατικά της και ενισχύει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας. Επίσης, είναι εντελώς απαλλαγμένη από αρώματα και συντηρητικά.
 

"Βρήκαμε έναν τρόπο αποκατάστασης της εξαιρετικά ξηρής και σκασμένης επιδερμίδας"

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση int.contact.greece@Beiersdorf.com. Σημειώστε ότι καμία από τις προαναφερθείσες συμβουλές δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση που οι συμβουλές μας δεν βοηθήσουν ή εάν πάσχετε ή υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάποια νόσο.

Σχετικά Προϊόντα