Σχετικά

Μία ακραία μορφή ξηρής επιδερμίδας: γιατί οι φτέρνες από τα πόδια σας μπορούν να σκάσουν

Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να σκάσει, ειδικά στις φτέρνες και όταν η περιβάλλουσα επιδερμίδα είναι πιο παχιά και τραχιά. Αυτό δεν είναι καλό, καθώς αυτά τα σκασίματα μπορεί να ερεθιστούν και να γίνουν πολύ επώδυνα.
Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα των ποδιών, ιδιαίτερα καθώς η ελαστικότητα της επιδερμίδας μειώνεται, (συνήθως με την ηλικία). Στην αρχή αυτό μπορεί να μην είναι τίποτα παρά μια ενόχληση και ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά όταν οι σχισμές ή τα σκασίματα γίνουν πολύ βαθιά, το οποίο μπορεί να συμβεί αν η φροντίδα των ποδιών παραμελείται, ακόμη και το να στέκεστε όρθια μπορεί να γίνει επώδυνο.

Συνηθισμένη αιτία για σκασμένες φτέρνες:
παραμέληση φροντίδας ποδιών

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να έχουν από φυσικού τους ξηρή επιδερμίδα,  η οποία προδιαθέτει για σκασίματα. Μερικές φορές, η παχιά ξηρή επιδερμίδα (κάλοι) γύρω από τη φτέρνα που είναι πιο πιθανό να σκάσει, μπορεί να προκληθεί από μηχανικούς παράγοντες που αυξάνουν την πίεση στην εν λόγω περιοχή (π.χ. περπάτημα, η παρατεταμένη ορθοστασία, ανοιχτά παπούτσια)
Σκασμένες φτέρνες
Η ξηρή επιδερμίδα μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα, ιδιαίτερα στις φτέρνες
Σκασμένη φτέρνα
Σκασμένες φτέρνες
Επιστροφή στην Αρχική

Λύση

Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα προϊόντα:

Πάρτε τα κατάλληλα μέτρα για να μαλακώσετε τις φτέρνες σας - με μια αλοιφή που θα τις μαλακώσει και θα βελτιώσει την κατάσταση, και ενεργεί πολύ γρήγορα.
Συσκευασία Κρέμας; Ποδιών
Επιστροφή στην Αρχική

Πρόληψη

Έξυπνοι τρόποι για την πρόληψη των σκασμένων φτερνων

  1. Προσπαθείστε να ανακαλύψετε την αιτία του προβλήματος, είτε αυτό είναι η παραμελημένη περιποίηση, η εποχή (οι σκασμένες φτέρνες εμφανίζονται συχνότερα το καλοκαίρι, όταν έχουμε την τάση να περπατάμε ξυπόλητοι σε ανώμαλες επιφάνειες ή στα πλακάκια) ή κάτι άλλο
  2. Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίζετε διαρκώς για την απομάκρυνση της σκληρής τραχιάς επιδερμίδας στις φτέρνες σας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα σκασίματα δεν θα επουλωθούν, αν δεν αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος της σκασμένης επιδερμίδας. Η τακτική συντήρηση είναι ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσετε το πρόβλημα να επαναληφθεί
  3. Μια ελαφρόπετρα ή μια μεταλλική λίμα ποδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειωθεί το πάχος της σκληρής επιδερμίδας. Είναι καλύτερο να ασχοληθείτε με τις φτέρνες σας, όταν έχουν μαλακώσει μετά από το μπάνιο ή το ντους.

  4. Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας με ουρία (π.χ. τη Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών) δύο φορές την ημέρα είναι ζωτικής σημασίας για να λύσετε το πρόβλημα αυτό
  5. Ελέγξτε τα παπούτσια και το βάδισμά σας και δείτε εάν συμβάλλουν στο πρόβλημα. Συμβουλευτείτε τον ποδίατρο ή το γιατρό σας για να μάθετε αν οι πάτοι παπουτσιών μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για να αλλάξει τον τρόπο που περπτάτε και να αποτρέψετε την ανάπτυξη τραχιάς επιδερμίδας
Επιστροφή στην Αρχική

Αντιμετώπιση

Πάρτε τον έλεγχο σε αυτά τα σκασίματα

Οι σκασμένες φτέρνες συνήθως προκαλούνται από πολύ ξηρή και σκασμένη επιδερμίδα. Η  θεραπεία θα πρέπει να κάνει με το κλείσιμο των σχισμών,καθώς και τη μείωση της τραχιάς επιδερμίδας γύρω από αυτό. Δεν είναι τόσο εύκολο, λόγω της επιδερμίδας γύρω από το χείλος της φτέρνας που είναι ιδιαίτερα πυκνή.
Η συνεχής φροντίδα, η ενυδάτωση μέσα από τις κρέμες που περιέχουν ουρία και η αφαίρεση της υπερβολικά σκασμένης επιδερμίδας με μια ελαφρόπετρα, θα δουλέψουν όλα σε μακροπρόθεσμη βάση. Η Hansaplast έχει φέρει τώρα και τη Repair & Care, μια πολύ αποτελεσματική αλοιφή που θα κάνει τη δουλειά της αποτελεσματικά. Αποκαθιστά ενεργά την εξαιρετικά ξηρή, σκασμένη επιδερμίδα στα πόδια και την κάνει πάλι απαλή και υγιή. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ορατά και αισθητά αποτελέσματα μετά από μόνο 4 ημέρες *

* 88% των χρηστών δήλωσε ότι αποκαθιστά την απαλή και υγιή επιδερμίδα ήδη μέσα σε 4 ημέρες - ορατά και αισθητά.
Πηγή: Δερματολογική μελέτη με 32 άτομα

Ενυδάτωση ποδιών

Αποφύγετε: Ποτέ μην προσπαθήσετε να μειώσετε τη σκληρή επιδερμίδα μόνες σας με ένα ξυράφι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Εκτός από το γεγονός ότι μπορεί να αφαιρέσετε απλά πάρα πολύ δέρμα, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείτε, να πληγώθούν βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, καθώς και να αναπτυχθεί κάποια μόλυνση.
Παρακαλούμε ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης του προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες.

Συμβουλή του Ειδικού

Η σκασμένη επιδερμίδα στις φτέρνες είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα των ποδιών που προκαλείται από εξαιρετικά ξηρή και
σκασμένη επιδερμίδα. Η Hansaplast Repair & Care είναι μια κλινικά αποδεδειγμένη τοπική βοήθεια και φροντίδα για τα σκασμένα πόδια, χάρη στο προστατευτικό της φράγμα, που προστατεύει τα σκασίματα από εξωτερικές επιρροές και συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας. Έτσι, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον χάρη στα αποτελεσματικά συστατικά της και ενισχύει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης της επιδερμίδας. Επίσης, είναι εντελώς απαλλαγμένη από άρωματα και συντηρητικά.

"Βρήκαμε έναν τρόπο αποκατάστασης της εξαιρετικά ξηρής και σκασμένης επιδερμίδας"

Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης
Δρ Maike Kuhlmann, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, Beiersdorf AG
Επιστροφή στην Αρχική

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση int.contact.greece@Beiersdorf.com. Σημειώστε ότι καμία από τις προαναφερθείσες συμβουλές δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση που οι συμβουλές μας δεν βοηθήσουν ή εάν πάσχετε ή υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάποια νόσο.

Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com