Mother and daughter in kitchen preparing fruit

Καραντίνα: Αισθανθείτε ασφαλείς στο σπίτι – Φροντίστε κατά την διάρκεια της καραντίνας τον εαυτό σας και την οικογένειά σας, από την κουζίνα μέχρι τη βεράντα.

5 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Ένας ασφαλής χώρος

Η καραντίνα - ως παγκόσμια ανταπόκριση στην πανδημία Covid -19 – μπορεί να μας βρίσκει στο σπίτι να νιώθουμε προστατευμένοι και ασφαλείς. Ωστόσο, ακόμα και εδώ, πρέπει να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο. Αυτό σημαίνει να είμαστε έτοιμοι για τα αναπόφευκτα μικρά ατυχήματα όπως ένα μικρό κόψιμο στην προετοιμασία του φαγητού ή μια γρατζουνιά στο γόνατο παίζοντας κρυφτό. Μάθετε να φροντίζετε την οικογένειά σας και εσάς τους ίδιους. Μείνετε ψύχραιμοι, καθαρίστε και καλύψτε τις πληγές... και η ζωή συνεχίζεται..


Η καραντίνα έχει να κάνει με την προετοιμασία – χαρτί υγείας, κονσέρβες με σάλτσα τομάτας, μεγάλες συσκευασίες με μπισκότα σοκολάτας… Με τα απλά βήματα Περιποίησης Πληγών της Hansaplast, μπορείτε να προετοιμαστείτε και για την περιποίηση των περισσότερων πληγών στο σπίτι.
 

 

Το Σαλόνι

Φωτογραφία στον καναπέ με εφαρμογή επιθέματος

 

Έχει γίνει το σαλόνι το επίκεντρο ολόκληρης της ζωής σας την περίοδο της καραντίνας; Έχει μετατραπεί από χώρος χαλάρωσης, σε χώρο στον οποίο περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας; Δουλειά και διασκέδαση, καλές και κακές στιγμές. 

Το να βλέπουμε ταινίες και να ακούμε τους αγαπημένους μας δίσκους προφανώς δεν είναι extreme sports γεμάτα κινδύνους, ακόμα όμως και στις ήσυχες στιγμές, μπορεί να συμβούν μικρο-ατυχήματα. Επειδή είναι απλά αδύνατο να αποφύγετε τα μικρά κοψίματα και τις γρατζουνιές, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλά εξοπλισμένο το κουτί πρώτων βοηθειών στο σπίτι. 

Ενώ ετοιμάζεστε για την  επόμενη κλήση στο zoom, σκέφτεστε την playlist της καραντίνας ή τα βιβλία που θέλετε να διαβάσετε, αφιερώστε λίγη σκέψη για το τέλειο κουτί φαρμακείου. Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να περιέχει, δείτε τι προτείνουμε εδώ.
-

Τα βήματα Περιποίησης Πληγών της Hansaplast

Χαρούμενο ζευγάρι ετοιμάζει φαγητό

 

  1. Καθαρισμός: Ο καθαρισμός της πληγής είναι το πρώτο βήμα για την βέλτιστη δυνατή επούλωση. Καθαρίστε την πληγή από τη βρωμιά, τα βακτήρια και τα ορατά σωματίδια με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast για να εμποδίσετε τυχόν μολύνσεις.  . 
  2. Επούλωση: Στο δεύτερο βήμα, μπορείτε να συμβάλλετε στην ασφαλή και γρήγορη επούλωση της πληγής, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο σχηματισμού ουλής. Χρησιμοποιήστε την Κρέμα Επούλωσης Πληγών Hansaplast κάθε φορά που βάζετε νέο επίθεμα ή μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως.
  3. Προστασία: Το τρίτο βήμα είναι να προστατεύσετε την πληγή από τη βρωμιά και τα βακτήρια, έτσι ώστε να προχωρήσει η επούλωση χωρίς εμπόδια. Καλύψτε την πληγή με ένα επίθεμα , ή μια αποστειρωμένη γάζα Hansaplast.  

Λίγη σκέψη και προετοιμασία θα φέρουν την επιτυχία και με τα απλά βήματα Περιποίησης Πληγών της Hansaplast σε συνδυασμό με τα προϊόντα μας που σας προσφέρουν εύκολες λύσεις οι ανησυχίες σας λύνονται.  Έχετε σκεφτεί όμως τα συγκεκριμένα θέματα ασφάλειας που ισχύουν για κάθε δωμάτιο του σπιτιού; Στον καναπέ, στην κουζίνα ή στο κάστρο της νεράιδας του παραμυθιού στο παιδικό δωμάτιο;  

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που πρέπει να γνωρίζετε για να είστε ασφαλείς σε κάθε δωμάτιο. 
-

Η Κουζίνα

Άντρας κρατάει παιδάκι ενώ μαγειρεύει

 

Η κουζίνα συχνά είναι το κέντρο του σπιτιού, το φαγητό άλλωστε φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Ωστόσο, μαζί με τη διασκέδαση και τα παιχνίδια, τα χαμόγελα και τις ιστορίες που μοιραζόμαστε, πιθανότατα κάποιος προσπαθεί να επικεντρωθεί στο μαγείρεμα, πράγμα που σημαίνει, θερμότητα, κοφτερά μαχαίρα, ολισθηρές επιφάνειες και ίσως και αλκοόλ (μόνο για τη συνταγή φυσικά...).  


Τα ατυχήματα απλά συμβαίνουν. Προσέχουμε όσο περισσότερο γίνεται, και παρόλα αυτά στενοχωριόμαστε για κάτι που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Αν είστε ωστόσο καλά προετοιμασμένοι, θα μπορέσετε να παραμείνετε ασφαλείς και να απολαύσετε τις οικογενειακές στιγμές με γεμάτο στομάχι. 

Ακολουθώντας τα προτεινόμενα βήματα Περιποίησης Πληγών και έχοντας διαθέσιμα τα κατάλληλα προϊόντα αντιμετώπισης, θα μπορέσετε να σώσετε το φαγητό σας! Για να συγκεντρωθείτε στο φαγητό και όχι στην πληγή, θα χρειαστείτε λύσεις για να αντιμετωπίσετε το νερό και τον ατμό, το κόψιμο και το ανακάτεμα. Το  επίθεμα Hansaplast Universal  είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια στο τραπέζι, όμως με την αναπόφευκτη υγρασία και τις κινήσεις του μαγειρέματος, ο σεφ θα χρειαστεί μια λύση πραγματικά εξειδικευμένη για την κουζίνα.

 

 

Το Παιδικό Δωμάτιο

Πατέρας κρατάει την κόρη του στους ώμους

 

Ο ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια ίσως είναι ακριβώς αυτή η άλλη, λαμπερή πλευρά των πραγμάτων που χρειάζεστε για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες της πανδημίας Covid-19. Θα ήταν πραγματικά κρίμα αυτός ο ποιοτικός χρόνος να καταστραφεί από χαζά μικροατυχήματα, όπως ένα γρατζουνισμένο γόνατο στην εκδρομή γύρω από το τετράγωνο ή ένα δάχτυλο που πιάστηκε στο κουτί με τις μεταμφιέσεις. 

 

Ακολουθήστε τα Βήματα Περιποίησης Πληγών της Hansaplast  και τα παιδιά θα επιστρέψουν στη διασκέδαση σε χρόνο μηδέν. Τα Παιδικά Επιθέματα Hansaplast είναι ιδανικά για την προστασία των περισσότερων πληγών! Μπορεί να πιάσετε τα παιδιά να σκαρφίζονται ανύπαρκτες πληγές, μόνο και μόνο για να δουν ένα ακόμα τέλειο σχέδιο… Frozen ή Marvel!
-

 

Η Βεράντα

Νεαρή γυναίκα κάνει κηπουρική στο μπαλκόνι

 

Καθώς τα πάρκα στις πόλεις έχουν κλείσει και εμείς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, η λαχτάρα για εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα με τον ανοιξιάτικο ήλιο να μας προσκαλεί, σημαίνει ότι η βεράντα ή ο κήπος τραβάει πολλούς από μας. Ξεκινάτε μήπως ένα νέο DIY project, περιποιείστε και καθαρίζετε τη βεράντα, μετατρέποντάς τη σε παράδεισο; Ασχολείστε με τις πρασινάδες, φροντίζοντας τον τέλειο κήπο με τα μυρωδικά;   

Όταν χαλαρώνετε σε εξωτερικούς χώρους, θυμηθείτε ότι όσο μειώνετε το επίπεδο επαγρύπνησης, τόσο πιο ευάλωτοι είστε σε μικρές γρατζουνιές που μπορεί να καταστρέψουν τη χαλάρωσή σας. 

Παρόλο που η βεράντα είναι στο σπίτι, δεν παύει να είναι εξωτερικός χώρος. Αυτό φαίνεται εντελώς προφανές, όμως οι συνέπειες που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι σημαντικές: αν προκύψει κάποιο ατύχημα, ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός και απαιτεί την κατάλληλη αντιμετώπιση. 

Τα βήματα Περιποίησης Πληγών  είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να αντιμετωπίσετε τις μικρές πληγές. Ωστόσο, αν κάνετε χειρωνακτική δουλειά στη βεράντα ή τον κήπο, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καθαρίσετε την πληγή με το Σπρέι Καθαρισμού Πληγών Hansaplast και να χρησιμοποιήσετε ένα δυνατό  Επίθεμα Hansaplast Extra power για να προστατεύσετε σωστά την περιοχή και να συνεχίσετε τις δουλειές σας. 

 

Η Ζωή Συνεχίζεται

Νεαρή γυναίκα αγκαλιά με το σκύλο της

 

Ο χρόνος στο σπίτι μπορεί να φαίνεται ως η τέλεια ευκαιρία για γαλήνη και χαλάρωση. Παρόλα αυτά, καραντίνα σημαίνει απομόνωση και αυτό συνοδεύεται από μια σειρά νέων προκλήσεων, ειδικά αν τα μικρά ατυχήματα διακόπτουν τη μαγειρική ή τα DIY σχέδιά σας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με συμβουλές και λύσεις για τους μικροτραυματισμούς, έτσι ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στη ζωή σας και όχι στις πληγές σας. 

Σχετικά άρθρα