Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, αλληλεπιδρώντας με αυτόν: αγαπούν τόσο πολύ να αγγίζουν και να νιώθουν τα πράγματα, να σκαρφαλώνουν και να παίζουν. Οι θορυβώδεις περιπέτειες συχνά μπορεί να οδηγήσουν σε κοψίματα και γρατζουνιές - δεν υπάρχει λόγος όμως να σταματήσει όλη η διασκέδαση! Τα επιθέματα Hansaplast Ασπίδα Προστασίας προσφέρουν αποτελεσματική προστασία των πληγών, επιτρέποντας στους μικρούς μας φίλους να συνεχίσουν την ανακάλυψη και χαρίζοντας ηρεμία στους γονείς. 

Και, παρόλο που τα κοψίματα και οι γρατζουνιές μπορεί να μην κάνουν τους ενήλικες να κλαίνε με τον ίδιο τρόπο, ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει ο ίδιος. Βάζοντας ένα επίθεμα Hansaplast  μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς άγχος, γνωρίζοντας ότι η πληγής σας είναι περιποιημένη και προστατευμένη λόγω της Ασπίδας Προστασίας κατά των βακτηρίων που προσφέρουν τα επιθέματα Hansaplast.

Χρειάζομαι πραγματικά επίθεμα;

Η σοφία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά με την πάροδο του χρόνου λέει ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να αφήσεις την πληγή ακάλυπτη ώστε να αερίζεται, καθώς αυτό της επιτρέπει να «αναπνέει» και να «επουλωθεί φυσικά». Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα, ωστόσο, έχει αποδείξει ότι ισχύει το αντίθετο: η κατάλληλη φροντίδα της πληγής είναι απαραίτητη.

Το τραυματισμένο δέρμα αποτελεί έναν εύκολο τρόπο, ώστε όλων των ειδών τα βακτήρια και η βρωμιά να εισέλθουν στο σώμα, πράγμα που μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε μόλυνση. Τα μικροσκοπικά βακτήρια βρίσκονται παντού και είναι αόρατα με γυμνό μάτι. Τα συνηθισμένα συμπτώματα μόλυνσης ποικίλουν από το πρήξιμο, το κοκκίνισμα και το υγρό της πληγής μέχρι τον πυρετό και τους πρησμένους αδένες. Στις σοβαρές περιπτώσεις, οι μολύνσεις μπορεί να απλωθούν και σε άλλα μέρη του σώματος και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι μολύνσεις είναι συχνά επώδυνες, καθυστερούν τη διαδικασία επούλωσης και γίνονται πηγή ενόχλησης και ερεθισμού. Αν μια μόλυνση γίνει σοβαρή, μπορεί να χρειαστεί ακόμα και αντιβίωση - οπότε, αν σκέφτεστε ότι η πληγή σας έχει μολυνθεί, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Το σύμβολο του Hansaplast Bacteria Shield
* Τα επιθέματα Hansaplast προστατεύουν από τη βρωμιά και τα βακτήρια.

Τα επιθέματα Hansaplast Ασπίδα Προστασίας εμποδίζουν το 99% της βρωμιάς και των βακτηρίων. Προστατεύοντας την πληγή και διατηρώντας την καθαρή, τα επιθέματα Hansaplast Ασπίδα Προστασίας δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες, ώστε οι μηχανισμοί επούλωσης του σώματος να λειτουργούν απερίσπαστοι. Παρόλο που κάποια άτομα συνεχίζουν να διαδίδουν την ιδέα ότι αφήνοντας μια πληγή ακάλυπτη προάγεται η επούλωση, έχει αποδειχθεί ότι η χρήση επιθέματος για να διατηρηθεί η πληγή καλυμμένη και προστατευμένη υποστηρίζει τη διαδικασία επούλωσης.

Εκτός από το να δώσετε στην πληγή σας την καλύτερη ευκαιρία να επουλωθεί γρήγορα και χωρίς επιπλοκές, η χρήση επιθέματος Hansaplast Ασπίδα Προστασίας σας χαρίζει ηρεμία και σας επιτρέπει να ξεχάσετε την πληγή σας. Μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε τη ζωή σας γιατί, εδώ στη Hansaplast, σας καλύπτουμε - για μια ζωή ανενόχλητη.

Επιστροφή στην Αρχική

Πώς λειτουργούν τα επιθέματα Hansaplast Ασπίδα Προστασίας;

Τα επιθέματα Hansaplast Bacteria Shield σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα που εμποδίζει το 99% των βακτηρίων από το να έρθουν σε επαφή με την πληγή. Αυτό παρέχει προστασία κατά των μολύνσεων - ένα σημαντικό όφελος όταν οι επισκέψεις στο γιατρό είναι χρονοβόρες, ενοχλητικές και συχνά δύσκολο να κανονιστούν.

Επομένως, πώς πετυχαίνουν τα επιθέματα Hansaplast Bacteria Shield αυτό το υψηλό επίπεδο προστασίας;

  • Ο ειδικός σχεδιασμένος φορέας αντιστέκεται στη διείσδυση των βακτηρίων. Εμποδίζοντας το 99% των βακτηρίων, τα επιθέματα Hansaplast Bacteria Shield μειώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης και επιτρέπουν τη γρήγορη, φυσική επούλωση.
  • Τα περισσότερα επιθέματα Hansaplast Bacteria Shield διαθέτουν αδιάβροχη πλάτη, η οποία εμποδίζει την είσοδο των βακτηρίων στην πληγή. Αυτό σημαίνει ότι οι φυσικοί μηχανισμοί επούλωσης του σώματός σας μπορούν να λειτουργήσουν ανεμπόδιστοι από εξωτερικούς παράγοντες όπως το νερό, τα μικρόβια και τα βακτήρια.
  • Η ισχυρή επικόλληση παρέχει παρατεταμένη προστασία. Αυτή η αξιόπιστη προστασία σας προσφέρει ηρεμία και σας επιτρέπει να συνεχίσετε να ζείτε τη ζωή σας ανεμπόδιστα.
  • Τα υλικά που αναπνέουν επιτρέπουν στην υγρασία να διαφύγει από την πληγή - ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς το δέρμα επουλώνεται.
Τα επιθέματα Hansaplast Ασπίδα Προστασίας εμποδίζουν το 99% των βακτηρίων
*Τα επιθέματα Hansaplast προστατεύουν από τη βρωμιά και τα βακτήρια.

Παρόλο που τα μικρά κοψίματα και οι γρατζουνιές συχνά επουλώνονται αρκετά καλά από μόνα τους, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος μόλυνσης. Τα συμπτώματα της μόλυνσης μπορεί να κυμαίνονται από κοκκίνισμα, πρήξιμο και πύον έως πιο σοβαρά προβλήματα υγείας αν εξαπλωθεί η μόλυνση. Η απλή και αποτελεσματική φροντίδα των πληγών με τα επιθέματα Hansaplast Ασπίδα Προστασίας συμβάλλει στην αποφυγή μόλυνσης και επιτρέπει στους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του σώματος να λειτουργήσουν.

Ο τρόπος λειτουργίας του Hansaplast Ασπίδα Προστασίας, παρουσιάζεται εδώ με το παράδειγμα ενός επιθέματος από τη σειρά ELASTIC.
Επιστροφή στην Αρχική

Πώς αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί του Hansaplast Bacteria Shield;

Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης έχει επαληθεύσει διεξοδικά τα επιθεμάτα Hansaplast Bacteria Shield, χρησιμοποιώντας δοκιμές φραγμού τριών φάσεων in-vitro για να εξετάσει την απόδοσή τους.

Αυτό περιελάμβανε την εμβάπτιση των λωρίδων επιθεμάτων σε τρυβλία Petri, εφαρμόζοντας σταγονίδια εναιωρήματος βακτηρίων στην εξωτερική επιφάνεια. Στη συνέχεια επωάσαμε τις λωρίδες στους 37°C, κοντά στην φυσιολογική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Αφού αφαιρέσαμε τα επιθέματα από την επώαση, μετρήσαμε τις μονάδες σχηματισμού αποικιών (CFUs) για να μετρήσουμε την παρουσία βακτηρίων στα τρυβλία Petri. Τα αποτελέσματα ήταν ηχηρά: Τα επιθέματα Hansaplast Bacteria Shield εμπόδισαν το 99% των βακτηρίων
Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Φροντίδας Υγείας Simon Van Leeuwen στο εργαστήριο
Ο Διευθύντής του Εργαστηρίου Φροντίδας Υγείας Simon Van Leeuwen.
Πρόκειται για μια καθιερωμένη μέθοδο δοκιμής που βασίζεται σε διεθνή πρότυπα (DIN 58953-6). Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της απόδοσης μιας σειράς προϊόντων της Beiersdorf, όπως οι σειρές Universal, Classic, Elastic, Sensitive, Aqua Protect, Extra Tough, Silicone Soft και Kids.
Επιστροφή στην Αρχική
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com