Κοψίματα: προκαλούνται από οξύ βίαιο χτύπημα (για παράδειγμα κόβοντας ψωμί), συχνά αιμορραγούν και χαρακτηρίζονται από ελαφρώς ανοιγόμενες άκρες του τραύματος.

Σχισίματα: προκαλούνται από την υπερβολική έκταση και ένταση της ελαστικότητας των ιστών, αφήνουν ακανόνιστες, οδοντωτές άκρες πληγής, ενώ συχνά επιβραδύνουν την επούλωση και παρουσιάζουν τάση σχηματισμού ουλής. Μεγαλύτερα σχισίματα απαιτούν χειρουργική εξομάλυνση των άκρων της πληγής και κλείσιμο με ράμματα.

Εκδορές: εκδορές των ανώτερων στοιβάδων του δέρματος, συχνά αβλαβείς αλλά συνήθως μολυσμένες. Οι εκτεταμένες εκδορές είναι πολύ επώδυνες καθώς ο τραυματισμός εκτείνεται στις νευρικές απολήξεις που υπόκεινται του δέρματος.

Επούλωση Πληγών

Η επούλωση των πληγών ξεκινά με την πήξη του αίματος για να σταματήσει η αιμορραγία και για το προληπτικό κλείσιμο των πληγών. Η φάση εξίδρωσης χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και οίδημα. Το υγρό αυτό, που ονομάζεται εξίδρωμα, περιέχει διάφορες σημαντικές ουσίες όπως ένζυμα, αντισώματα και φλεγμονώδη κύτταρα, που είναι απαραίτητα για μια απρόσκοπτη διαδικασία επούλωσης.

 

Η αναγέννηση και ο πολλαπλασιασμός των νέων κυττάρων συμβαίνει στη φάση της κοκκίωσης. Ο νέος σχηματισμένος ιστός συμπληρώνει την πληγή από το εσωτερικό και έχει ζωηρό κόκκινο χρώμα. Τέλος, η δημιουργία νέας στοιβάδας δέρματος από τις άκρες του τραύματος, η επιθηλιοποίηση, συμπληρώνει τη διαδικασία επούλωσης της πληγής και κλείνει την πληγή.

Τεχνογνωσία στην τεχνολογία επιθεμάτων

Βασισμένη στη μακροχρόνια τεχνογνωσία της τεχνολογίας επιθεμάτων η Hansaplast είναι μια από τις κορυφαίες μάρκες εμπλάστρων στον κόσμο. Οι ειδικοί στο Ερευνητικό Κέντρο Επιδερμίδας στο Αμβούργο έχουν περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία επιθεμάτων, τη φροντίδα τραυμάτων και τη θεραπευτική περιποίηση της επιδερμίδας. Συνεργαζόμενοι στενά με κορυφαίους ειδικούς της υγειονομικής περίθαλψης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων και της τεχνολογίας. Αυτό διασφαλίζει αξιόπιστες και αποτελεσματικές προϊοντικές καινοτομίες.

 

Τα προϊόντα Hansaplast ακολουθούν υψηλά πρότυπα σε ό,τι έχει να κάνει με την παροχή δοκιμασμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας με εξαιρετική συμβατότητα της επιδερμίδας. Η Hansaplast είναι μια κορυφαία μάρκα στα προϊόντα περιποίησης πληγών που συνδυάζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια με εξαιρετική ποιότητα και ιατρικές ικανότητες και προσφέρει μια ευρεία γκάμα υψηλής ποιότητας προϊόντων που κάνουν τη μάρκα τη N.1 επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Ο ρόλος των επιθεμάτων στην επούλωση πληγών

Ακόμα και τα καθημερινά μικροτραύματα μπορούν να μολυνθούν. Αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν τον ρυθμό της επούλωσης και την πιθανότητα μόλυνσης. Μεταξύ αυτών είναι το είδος και η ποσότητα των βακτηρίων, καθώς και το είδος της πληγής και το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η αυξανόμενη ηλικία, υποκείμενες νόσοι, π.χ. αγγειακή αντίσταση και σακχαρώδης διαβήτης ή χρήση φαρμάκων π.χ. στεροειδών.

Τεχνολογία Επιθεμάτων

Ανάλογα με το που βρίσκεται η πληγή, υπάρχουν επιλογές, που προσφέρουν την ιδανική τεχνολογία επιθέματος, τη μορφή, το μέγεθος, το υλικό ή τον τρόπο προσκόλλησης προσαρμοσμένα στις ειδικές ανάγκες. Για να προσφέρουν τη σωστή κάλυψη για μια πληγή, τα επιθέματα είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη λωρίδων ή σε επίθεμα με μεγάλο μήκος, που μπορούν να κοπούν στο επιθυμητό μέγεθος. Η Hansaplast προσφέρει μια ποικιλία επιλογής από παγκόσμιες και υψηλής τεχνολογίας λύσεις για τη θεραπεία των πιο συχνών μικροτραυματισμών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: Τεχνογνωσία Επιθεμάτων για Τραύματα.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com