Ο άργυρος ως αντισηπτικό

Καθ' όλη την ιστορία, ο άργυρος έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και λοιμώξεων, για την απολύμανση του νερού και του φαγητού, καθώς και για τη θεραπεία εγκαυμάτων και πληγών. Σήμερα, τα προϊόντα που περιέχουν άργυρο είναι καλά εδραιωμένα στο χώρο των αντισηπτικών.

Ο άργυρος λειτουργεί ως αντισηπτικό γιατί τα ιόντα του είναι δραστήρια και μπορούν να διαπεράσουν τις βακτηριακές μεμβράνες. Αλληλεπιδρώντας με βακτηριακά ένζυμα και πρωτεΐνες, ο άργυρος μπορεί να διασπάσει το προφίλ των βακτηριακών κυττάρων, προκαλώντας κυτταρική αλλοίωση, απώλεια βιωσιμότητας και αναστολή της διαδικασίας της βακτηριακής αναπαραγωγής.

Τα πλεονεκτήματα του αργύρου

Σε σύγκριση με άλλα αντισηπτικά, ο άργυρος έχει το πλεονέκτημα ότι δρα αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα μικροβίων ακόμα και σε μικρές συγκεντρώσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα βασικά πλεονεκτήματα με μια ματιά:

  • Τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα
  • Αποδεδειγμένη ευρέους φάσματος αντισηπτική δράση
  • Δράση προ θεραπείας και πρόληψη οσμών
  • Άριστη συμβατότητα με την επιδερμίδα
  • Φιλικό προς την επιδερμίδα

Αιτίες μολύνσεων

Ακόμα και τα καθημερινά μικροτραύματα μπορούν να μολυνθούν. Αρκετοί παράγοντες επηρεάζουν τον ρυθμό της επούλωσης και την πιθανότητα μόλυνσης. Μεταξύ αυτών είναι το είδος και η ποσότητα των βακτηρίων, καθώς και το είδος της πληγής και το σημείο στο οποίο βρίσκεται. Άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι η αυξανόμενη ηλικία, οι υποκείμενες νόσοι, π.χ. αγγειακή αντίσταση και σακχαρώδης διαβήτης ή η χρήση φαρμάκων π.χ. στεροειδών.

Πώς το προϊόν μας με άργυρο προλαμβάνει τη μόλυνση;

Ο στόχος της παραδοσιακής περιποίησης πληγών με συμβατικά επιθέματα είναι να καλύψει και να προστατεύσει την πληγή και να απορροφήσει επιπλέον εξιδρώματα. Τα προϊόντα Hansaplast MED με Τεχνολογία Αργύρου περιέχουν ενεργό αντισηπτικό άργυρο ο οποίος απελευθερώνεται μόλις τα μεταλλικά ιόντα αργύρου έρθουν σε επαφή με την πληγή. Καθώς τα ιόντα αργύρου εξαλείφουν τα βακτήρια που προκαλούν μολύνσεις, χρησιμοποιώντας την Τεχνολογία Αργύρου βοηθούν στη μείωση του κινδύνου μολύνσεων.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com