Σχετικά

Πως δημιουργείται ο κάλος στο πόδι

Το δέρμα αποτελείται από πολλά στρώματα. Το εξωτερικό στρώμα, η επιδερμίδα, δρα ως προστατευτικό φράγμα για τα βαθύτερα, πιο ευαίσθητα στρώματα του δέρματος

Αν η επιδερμίδα εκτίθεται σε μόνιμη πίεση και τριβή π.χ. από παπούτσια που δεν ταιριάζουν καλά στο πόδι σας, αντιδρά αναπτύσσοντας αυτό το εξωτερικό στρώμα, σχηματίζοντας έτσι σκληρή επιδερμίδα (βλ. επίσης: Άμεση βοήθεια για ξηρή και σκληρή επιδερμίδα). Εάν η πίεση εξακολουθεί να υφίσταται, ειδικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η σκληρή επιδερμίδα μπορεί να σχηματίσει έναν κάλο με σκληρό πυρήνα που φθάνει στα βαθύτερα, ευαίσθητα στρώματα της επιδερμίδας και έτσι προκαλεί πόνο. Αυτός ο πυρήνας συχνά αποκαλείται η "ρίζα" του κάλου.

Ο κάλος στο πόδι μπορεί να έχει είτε λευκό / γκρι ή κίτρινο / καφέ χρώμα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο και πρήξιμο γύρω από τον κάλο και δυσφορία με άμεση πίεση όταν περπατάτε.       
                                  
Ο κάλος στο πόδι εμφανίζεται συνήθως στο πάνω μέρος των δαχτύλων του ποδιού και στην εξωτερική πλευρά του πέμπτου δάχτυλου, δηλαδή, στις περιοχές όπου υπάρχει η μεγαλύτερη πίεση από τα παπούτσια. Η πιο επώδυνη μορφή κάλου είναι αυτή που ο κάλος  περιπλέκεται με τα νεύρα της επιδερμίδας.

Ο κάλος στο πόδι μπορεί επίσης να εμφανιστοεί στο πέλμα του ποδιού και, οι ήπιοι κάλοι, ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, όπου η επιδερμίδα είναι υγρή από τον ιδρώτα ή από το ανεπαρκές στέγνωμα.

Πόδι με κάλο
Οι κάλοι συνήθως εμφανίζονται στα δάχτυλα των ποδιών, λόγω της πίεσης
Ιατρική απεικόνιση ενός κάλου
Ιατρική απεικόνιση ενός κάλου
Επιστροφή στην Αρχική

Θεραπεία

Το πρώτο μέτρο…

...θα πρέπει πάντα να είναι να αποφεύγετε την περαιτέρω πίεση για να ανακουφιστείτε από τον πόνο: Επιλέξτε παπούτσια που ταιριάζουν σωστά στο πόδι σας, ή αλλάξτε τα παπούτσια. Προστατέψτε τον κάλο με ένα ειδικό Hansaplast επίθεμα για κάλους που θα σταματήσει την περαιτέρω πίεση για να ανακουφίσει από τον πόνο, ενώ παράλληλα το σαλικυλικό οξύ θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον κάλο.

Μην προσπαθήσετε ποτέ να αφαιρέσετε τον κάλο με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο! Επισκεφθείτε κάποιον ποδίατρο αν ο κάλος δεν εξαφανιστεί ή αν εξακολουθήσει να έχει επώδυνο "πυρήνα". Αν υποφέρετε από διαβήτη ή έχετε πρόβλημο κυκλοφορικό, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τα Hansaplast επιθέματα για κάλους και επισκεφθείτε τον ποδίατρο ή τον γιατρό σας. Παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και το έντυπο για πρόσθετες πληροφορίες.

Συμβουλή του Ειδικού

"Πώς δρα το επίθεμα για κάλους για να καταπολεμά τους κάλους τόσο αποτελεσματικά; Τα Hansaplast επιθέματα για κάλους περιέχουν ένα ενεργό συστατικό που θα μαλακώσει τον κάλο σας: το σαλικυλικό οξύ, που βρίσκεται στο κέντρο του αφρώδους δακτυλίου, χαλαρώνει τις δομές που συγκρατάνε μαζί τα κεράτινα κύτταρα του κάλου.

"Εύκολα: Τα επιθέματα μας για κάλους θα αντιμετωπίσουν τον κάλο, μαλακώνοντάς τον"

Το δέρμα με κάλο και η μεσοκυττάρια ουσία που συγκρατεί μαζί τα στρώματα χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα την αυξημένη ενυδάτωση και την αποσκλήρυνση της περιοχής, ώστε ο κάλος να μπορεί εύκολα να απομακρυνθεί"
Δρ Maike Kuhlmann, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, Beiersdorf AG
Ιατρική απεικόνιση ενός Επιθέματος για Κάλους

Για εύκολη και άνετη αφαίρεση...

… του κάλου, το μόνο που χρειάζεστε είναι το εξειδικευμένο επίθεμα για κάλους. Θα σας χαρίσει άμεση ανακούφιση από την πίεση, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον κάλο, χάρη στο αποτελεσματικό του συστατικό (σαλικυλικό οξύ).

Hansaplast Επίθεμα για Κάλους

Εφαρμόστε ένα Hansaplast Επίθεμα για Κάλους τοποθετώντας στο κέντρο του αφρώδους δαχτύλιου τον κάλο, αφού πρώτα έχετε καθαρίσει και στεγνώσει την περιοχή αυτή. Αφήστε το να δράσει και αφαιρέστε το επίθεμα μετά από δύο μέρες.

Ποδόλουτρο

Ύστερα από τέσερις μέρες, ο μαλακωμένος πλέον κάλος μπορεί να αφαιρεθεί με ένα χλιαρό ποδόλουτρο σε αλατόνερο ή σαπουνόνερο. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τον κάλο με αιχμηρά αντικείμενα όπως λεπίδες κτλ.

Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών

Μετά την απομάκρυνση, κρατήστε την περιοχή και τη γύρω επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη με ειδικές κρέμες για τα πόδια, όπως τη Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών. 

Επιστροφή στην Αρχική

Λύσεις

Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα προϊόντα:

Έξυπνα προϊόντα από τη σειρά μας που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τους κάλους - από την πρόληψη στην απομάκρυνση, βρείτε τη σωστή λύση που θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε το περπάτημα
Επιστροφή στην Αρχική

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε έναν κάλο είναι να διατηρείτε τα πόδια σας σε καλή κατάσταση και να φοράτε τα σωστά παπούτσια. Παρόλα αυτά, τα πληγωμένα σημεία, οι κάλοι και η σκληρή επιδερμίδα είναι κοινά προβλήματα και τείνουν να εμφανίζονται συχνότερα καθώς μεγαλώνουμε.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τους κάλους

  1. Επιλέξτε παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά και αλλάζετε παπούτσια συχνά. Το να φοράτε συχνά διαφόρετικό τύπο παπουτσιών θα εμποδίσει την πίεση από ένα παπούτσι που θα μπορούσε αν είναι πάρα πολύ στενό, να αφήσει σημάδια στα δάχτυλα των ποδιών σας.
  2. Φροντίστε καθημερινά τα πόδια σας με ειδικές ενυδατικές κρέμες όπως η Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών.
  3. Ως προληπτικό μέτρο προτείνουμε τους Hansaplast Μικρούς Προστατευτικούς Δακτύλιους και τους Hansaplast Μεγάλους οβάλ Δακτύλιους στις περιοχές που είναι εκτεθειμένες σε μεγάλη πίεση, ή, αργότερα, μόλις τα πρώτα σημάδια ενός κάλου κάνουν την εμφάνισή τους. Τα μαλακά και αυτοκόλλητα επιθέματα προστατεύουν από την επώδυνη πίεση και ανακουφίζουν με τη μία από τον πόνο.
Επιστροφή στην Αρχική

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση int.contact.greece@Beiersdorf.com. Σημειώστε ότι καμία από τις προαναφερθείσες συμβουλές δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση που οι συμβουλές μας δεν βοηθήσουν ή εάν πάσχετε ή υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάποια νόσο.


Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com