Image

Περνάς δύσκολα – Εδώ μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να μετατρέψετε τα πόδια με ξηρή και σκασμένη επιδερμίδα σε απαλά και υγιή, ώστε να μπορείτε να τα δείξετε άφοβα!

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Θεραπεία

Μαλακώστε τα πόδια σας

Είναι εύκολο να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να μαλακώσουν τα ξηρά και σκασμένα πόδια
ιδιαίτερα αν ξεκινήσετε με μια θεραπεία! Μετά από αυτό, η συντήρηση είναι το κλειδί.

Η αύξηση του πάχους της επιδερμίδας αποτελεί μέρος της φυσικής της προστασίας ενάντια στην τριβή, την πίεση και τις άλλες μορφές τοπικού ερεθισμού, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ρόζους και κάλους στα χέρια και τα πόδια. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε ένα αισθητικό πρόβλημα και στο εμπόδιο που μπορεί να συμβεί όταν η ξηρή επιδερμίδα στις φτέρνες αρχίζει να σκάει κλπ. Η συνεχής και τακτική φροντίδα, καθώς και το μαλάκωμα των πληγεισών περιοχών με προϊόντα που περιέχουν αποτελεσματικά συστατικά όπως η ουρία, θα βοηθήσουν να ελέγξετε τους κάλους και να απαλλαγείτε από αυτούς με την πάροδο του χρόνου.

Image

Ενυδατώστε τα ξηρά πόδια σε ζεστό νερό με σαπούνι (χρησιμοποιήστε ειδικό σαπούνι για τα πόδια  ή κάποιο ήπιο προϊόν) για περίπου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Αυτό βοηθά στο να μαλακώσει η σκασμένη επιδερμίδα των ποδιών σας και να αφαιρεθεί ευκολότερα

Διαβάστε περισσότερα
Image

Χρησιμοποιώντας μια λίμα σχεδιασμένη για την περιποίηση των ποδιών ή μια ελαφρόπετρα, τρίψτε τα σκληρά σημεία της ξηρής επιδερμίδας των ποδιών. Για μια λιγότερο επιθετική αλλά αποτελεσματική προσέγγιση, χρησιμοποιήστε Hansaplast ΑΝΤΙ CALLUS 2-σε-1-Peeling, το οποίο δεν θα κάνει μόνο απολέπιση στα τα πόδια σας, αλλά θα τα φροντίσει κιόλας. Εστιάστε σε περιοχές κάτω από τα πόδια, καθώς και στις άκρες και τις φτέρνες που πλήττονται περισσότερο από κάλους και όπου η επιδερμίδα είναι πιο ξηρή

Διαβάστε περισσότερα
Image

Όταν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, ξεπλύνετε και στεγνώστε τα πόδια σας ενδελεχώς.

Image

Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ποδιών ή γαλάτκωμα. Η Hansaplast προσφέρει προϊόντα που όχι μόνο παρέχουν ενυδάτωση και φροντίδα, όπως η Hansaplast Soft Feeling, για κανονικό δέρμα και η Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών για κανονικό προς ξηρό δέρμα, αλλά επίσης βοηθάει στη μείωση της σκλήρυνσης του ξηρού δέρματος, όπως η Hansaplast ANTI CALLUS Κρέμα Εντατικής φροντίδας με 20% UREA, η οποία περιέχει αποτελεσματική ουρία.

Για επιπρόσθετη φροντίδα, καλύψτε τα πόδια σας με βαμβακερές κάλτσες ώστε να εγκλωβίσουν την υγρασία και αφήστε την κρέμα να ενυδατώνει την επιδερμίδα καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να αφήσετε την κρέμα ποδιών να δουλεύει για ώρες ενώ κοιμάστε. Επαναλάβετε για μερικές νύχτες ώστε να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ως αποτέλεσμα θα νιώθετε τα πόδια σας πολύ πιο απαλά και μαλακά.

 

 

Διαβάστε περισσότερα
Image

Για να κρατήσετε τα πόδια σας απαλά, χρησιμοποιήστε μια κρέμα ποδιών, όπως η Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών σε καθημερινή βάση. Για εντατική μείωση των σκληρύνσεων, χρησιμοποιήστε Hansaplast ΑΝΤΙ CALLUS Εντατική Κρέμα. Η ειδική της σύνθεση με UREA 20% και της Τεχνολογίας Aquaporin θα σας δώσει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Εντάξτε τη φροντίδα των ποδιών σας στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας. 

Συμβουλή: Βάλτε το δοχείο ή το σωληνάριο με την κρέμα ποδιών σας δίπλα στη λοσιόν σώματος για να μην το ξεχνάτε!

 

Διαβάστε περισσότερα
Λίγη προεργασία μπορεί να φανεί χρήσιμη σε περιπτώσεις μεγαλύτερης επιφάνειας ξηρής επιδερμίδας: Τα Hansaplast Επιθέματα για Κάλους θα απομακρύνουν το σκληρό δέρμα, όταν εφαρμοστούν στην πληγείσα περιοχή. Τα Hansaplast Επιθέματα για Κάλους βοηθούν στην αφαίρεση των κάλων και της σκληρής επιδερμίδας, δημιουργώντας ένα υγρό περιβάλλον που μαλακώνει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τη φυσική της κατάσταση. Μετά τη θεραπεία της περιοχής με τη σκασμένη επιδερμίδα με το Επίθεμα, η μαλακή επιδερμίδα μπορεί να αφαιρεθεί ευκολότερα. Φορέστε το κάτω από τις κάλτσες ή το καλσόν σας, όπου το Επίθεμα θα απελευθερώσει όλες του τις ιδιότητες που απαλύνουν την επιδερμίδα.

Συμβουλή του ειδικού

Image
Δρ. Maike Kuhlmann, Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, Beiersdorf AG

Οι Κρέμες ποδιών με ειδικά ενυδατικά συστατικά όπως η ουρία, θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση της ξηρής και σκληρής επιδερμίδας. Η κρέμα εντατικής φροντίδας Hansaplast ANTI CALLUS περιέχει αυτό το φυσικό και άκρως αποτελεσματικό ενυδατικό συστατικό σε μια υψηλή συγκέντρωση της τάξης του 20%, το οποίο παρέχει μακράς διαρκείας και έντονη ενυδάτωση, βοηθώντας έτσι στη μείωση των ξηρών και σκληρών περιοχών.

"Η εντατική φροντίδα των αποτελεσματικών συστατικών θα αναζωογονήσει την ξηρή και σκληρή σας επιδερμίδα."

Για τα μικρά τοπικά πολύ σκληρά σημεία των ποδιών, μία πολύ καλή λύση είναι ο συνδυασμόs ΑΝΤΙ CALLUS 2-σε-1-Peeling και ΑΝΤΙ CALLUS ορός. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις σκληρύνσεις αυτές.

Λύσεις

Ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα προϊόντα:

Έξυπνα προϊόντα τα οποία θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ξηρές περιοχές της επιδερμίδας και να κάνετε τα πόδια σας πιο απαλά. Αφαιρέστε, προστατεύστε και ενυδατώστε!

Πρόληψη

Έξυπνοι τρόποι για να προλαμβάνετε την ξηρή επιδερμίδα και τις σκασμένες περιοχές.

Η τακτική αφαίρεση του σκληρού δέρματος και η χρήση ειδικών ενυδατικών κρέμών ποδιών, όπως η Hansaplast Soft Feeling για κανονικό δέρμα ή η Hansaplast ΑΝΤΙ CALLUS Εντατική Κρέμα για ξηρά πόδια ή πόδια με σκληρήνσεις θα βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια σας σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

Για να αποφύγετε τις ενοχλήσεις από τη σκασμένη επιδερμίδα όταν περπατάτε, χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα όπως τα τους Μικρούς Προστατευτικούς Δακτύλιους, τα οποία θα προστατεύσουν τις πληγείσες περιοχές από την επώδυνη πίεση.

Διαβάστε περισσότερα

Για εντατική μείωση των σκληρύνσεων, χρησιμοποιήστε Hansaplast ANTI CALLUS 20% UREA Εντατική κρέμα φροντίδας. Η ειδική της σύνθεση με Ουρία 20% και η τεχνολογία Aquaporin παρέχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα

Για να αποφύγετε σκληρύνσεις που δυσκολεύουν το περπάτημα, χρησιμοποιήστε συγκεκριμένα προϊόντα όπως τους Hansapalst Μικρούς Προστατευτικούς Δακτύλιους, οι οποίοι θα προστατεύσουν τις περιοχές που έχουν πληγεί από την επώδυνη πίεση.

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά

… Ξηρή επιδερμίδα

Η επιδερμίδα συγκρατεί μια συγκεκριμένη ποσότητα υγρασίας, απαραίτητη για να διατηρεί την ελαστικότητα της και ικανή να αντέξει τα διάφορα είδη πιέσεων και εξωτερικών επιρροών που αντιμετωπίζει
Image
Όχι ασυνήθιστο:ξηρή επιδερμίδα στα πόδια
Η ενυδάτωση της επιδερμίδας μπορεί να μειωθεί, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα στα πόδια σας να γίνει ξηρή, και, σε συνδυασμό με την πίεση ή την τριβή, να δημιουργηθούν σκασμένες περιοχές. Οι αιτίες ποικίλλουν: Μερικοί άνθρωποι έχουν πιο ξηρή επιδερμίδα από άλλους. Αιτία μπορεί επίσης να είναι και κάποια γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη ξηρής επιδερμίδας ή διαβήτη, στον οποίον η ξηρή επιδερμίδα εμφανίζεται ως παρενέργεια. Η επιδερμίδα επίσης τείνει να γίνεται ξηρή λόγω της ηλικίας. Μεγάλης διαρκείας ζεστά μπάνια και ντους μπορούν επίσης να κάνουν την επιδερμίδα σας πιο ξηρή.

... Κάλοι

Ο κάλος (Λατινικής προέλευσης, ουσιαστικό ιατρικής ορολογίας) είναι μια εκτεταμένη περιοχή σκληρής επιδερμίδας, κυρίως στα πέλματα και τις φτέρνες των ποδιών. Η επιδερμίδα σκληραίνει όταν εκτίθεται σε πίεση και τριβή κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης χρονικής περιόδου. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, η επιδερμίδα, αντιδρά με τη δημιουργία και διαμόρφωση ξηρών περιοχών σε στρώματα. (ιατρικός όρος: υπερκεράτωση).
Image
Πέλμα με ένα τυπικό επίθεμα για κάλους
Image
Υπερκεράτωση: αυξάνει το πάχος του κερατωειδούς στρώματος

Εμφανίζεται κυρίως στο πέλμα του ποδιού (οι παλάμες των χεριών και των δακτύλων μπορούν επίσης να επηρεαστούν) και εμφανίζεται ως ένα κιτρινωπό παχύ δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ανώδυνο. Μόλις εκτεθεί σε υπερβολική και συνεχή πίεση, μπορεί επίσης να επιδεινωθεί και να σκάσει (βλ. επίσης: Άμεση βοήθεια για σκασμένες φτέρνες). Οι μικροί έως μεσαίοι κάλοι δεν είναι παρά ένα αισθητικό πρόβλημα, ειδικά όταν φοράτε ανοιχτά παπούτσια. Ωστόσο, η δημιουργία τους στις πληγείσες περιοχές μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνους και ενοχλητικούς κάλους

„Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε ένα αισθητικό και ένα ενοχλητικό ζήτημα“

Ιατρικό ιστορικό: Η κεράτινη στιβάδα (κερατοειδής = κερατώδης επιδερμίδα / Λατ.) είναι το ανώτατο στρώμα της επιδερμίδας. Μεταξύ των κερατοειδών κυττάρων βρίσκονται τα λιπίδια της επιδερμίδας. Η κερατοειδής στιβάδα αποτελεί το φράγμα διαπερατότητας, το οποίο είναι το πραγματικό φράγμα του δέρματος κατά των εξωγενών παραγόντων και της ενδογενούς απώλειας νερού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση int.contact.greece@Beiersdorf.com. Σημειώστε ότι καμία από τις προαναφερθείσες συμβουλές δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας σε περίπτωση που οι συμβουλές μας δεν βοηθήσουν ή εάν πάσχετε ή υποψιάζεστε ότι πάσχετε από κάποια νόσο.

Σχετικά Προϊόντα