Προστασία για μεγαλύτερες πληγές -
Αυτοκόλλητες Γάζες Hansaplast Sensitive
και Aqua Protect XL-4XL

Μερικές φορές τα τραύματα αποδεικνύονται μεγαλύτερα και απαιτούν αυτοκόλλητες γάζες για μεγαλύτερες πληγές. Για την προστασία μεγαλύτερων και μεσαίων πληγών, η σειρά μας περιλαμβάνει δύο αυτοκόλλητες γάζες: τις αυτοκόλλητες γάζες Hansaplast Sensitive και τις αυτοκόλλητες γάζες Hansaplast Aqua Protect σε μεγέθη XL, XXL, 3XL και 4XL. Προστατεύουν από το 99% των βακτηρίων και αφαιρούνται εύκολα και ανώδυνα. Η φροντίδα των τραυμάτων για γρήγορη επούλωση είναι κλινικά αποδεδειγμένη.*

HANSAPLAST SENSITIVE XL-4XL

Το κατάλληλο επίθεμα για ευαίσθητο δέρμα

Για ευαίσθητο δέρμα, πρέπει να χρησιμοποιούνται φιλικές προς το δέρμα αυτοκόλλητες γάζες για την περιποίηση των πληγών, ώστε να μην ερεθίζουν το δέρμα. Οι αυτοκόλλητες γάζες Hansaplast Sensitive προστατεύουν ακόμα μεγαλύτερες πληγές από βρωμιά και βακτήρια. Οι αυτοκόλλητες γάζες Hansaplast Sensitive για κανονικές και ευαίσθητες επιδερμίδες διατίθενται σε μεγέθη XL, XXL, 3XL και 4XL. Είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το δέρμα, υποαλλεργικές και επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει.

HANSAPLAST AQUA PROTECT XL-4XL

Προστατεύει & είναι 100% αδιάβροχο

Ορισμένες πληγές πρέπει να προστατεύονται καλά από το νερό και την υγρασία για βέλτιστη επούλωση. Οι αυτοκόλλητες γάζες Hansaplast Aqua Protect διατίθενται σε μεγέθη XL, XXL, 3XL και 4XL προστατεύουν την πληγή σας από την υγρασία, τη βρωμιά και τα βακτήρια στο ντους, το μπάνιο και το κολύμπι. Η εξαιρετικά ισχυρή κολλητική ικανότητα εξασφαλίζει ότι θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ η μεγάλη γάζα δεν κολλάει στην πληγή παρέχοντας μεγάλη άνεση κατά τη χρήση.

 • Είναι καλύτερα να αφήνουμε τις μικρές πληγές να ξεραίνονται με τον αέρα χωρίς κάλυψη αντί να τις καλύπτουμε με επίθεμα;

  Πρόκειται για έναν από τους μύθους σχετικά με τη φροντίδα των πληγών: Ότι δηλαδή το να αφήνουμε χωρίς κάλυψη τα μικρά κοψίματα και τις εκδορές, τα βοηθά να επουλωθούν γρηγορότερα. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο! Οι έρευνες δείχνουν ότι οι πληγές που καλύπτονται επουλώνονται πιο αποτελεσματικά και παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο μόλυνσης. Τα προϊόντα Hansaplast παρέχουν προστασία, μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως.

 • Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω την αυτοκόλλητη γάζα Sensitive Hansaplast XL-4XL;

  Για λόγους υγιεινής, συνιστάται να αλλάζετε καθημερινά την αυτοκόλλητη γάζα.

 • Τι θα πρέπει να κάνω αν η πληγή μου μολυνθεί και έχει πύον;

  Αν αναγνωρίσετε σημάδια μόλυνσης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας. Τα σημάδια αυτά, εκτός από το πύον, περιλαμβάνουν οίδημα, κοκκίνισμα, θερμότητα, πόνο, κνησμό και κάψιμο. Σε περίπτωση μόλυνσης η πληγή θα χρειαστεί ιατρική φροντίδα και εξειδικευμένη ιατρική θεραπεία.

 • Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω την αυτοκόλλητη γάζα Aqua Protect XL-4XL;

  Για λόγους υγιεινής, συνιστάται να αλλάζετε τακτικά μια αυτοκόλλητη γάζα όπως το Aqua Protect XL-4XL. Είναι σημαντικό να παρατηρείτε την πληγή για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη προστασία και επούλωση. Εάν πρόκειται για μετεγχειρητική πληγή, οι αποστειρωμένες αυτοκόλλητες γάζες πρέπει να αλλάζονται τακτικά για να εξασφαλιστεί η ξηρή επούλωση του τραύματος. Για μετεγχειρητικά τραύματα, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του γιατρού.

 • Έχω ευαίσθητο δέρμα, ποια προϊόντα προτείνετε;

  Για ευαίσθητες επιδερμίδες, συνιστούμε τις αυτοκόλλητες γάζες πληγών Sensitive XL/XXL, 3XL και 4XL, τα επιθέματα Hansaplast Sensitive, τα οποία διατίθενται ως επιθέματα, με το μέτρο καθώς και τα φιλικά προς την επιδερμίδα παιδικά επιθέματα Sensitive.

  Για μεγαλύτερες καθημερινές πληγές σε πολύ ευαίσθητο δέρμα και για άτομα για τα οποία η αφαίρεση των επιθεμάτων ήταν προηγουμένως δυσάρεστη ή ακόμα και επώδυνη, συνιστούμε το Hansaplast Ultra Sensitive XL/XXL.

 • Πότε πρέπει να συμβουλευτώ γιατρό;

  Σας συμβουλεύουμε να απευθυνθείτε στο γιατρό ή το φαρμακοποιό σας στις παρακάτω περιπτώσεις:
  αν η πληγή είναι βαθιά και αιμορραγεί έντονα 
  αν η πληγή εμφανίζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, θερμότητα, πόνο και πρήξιμο 
  αν υπάρχουν ξένα σώματα στην πληγή 
  σε περίπτωση δαγκώματος από ζώο ή από άνθρωπο 
  αν η πληγή βρίσκεται στην περιοχή του προσώπου 
  αν δεν υπάρχει επαρκής αντιτετανικός εμβολιασμός 
  και φυσικά σε κάθε περίπτωση που έχετε ερωτήσεις ή αμφιβολίες.