ΣΧΕΤΙΚΑ

Πληροφορίες για το πάνω
μέρος της πλάτης, τον αυχένα
και τον πόνο στους ώμους

Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό πρόβλημα. Συχνά σχετίζεται με έλλειψη ή μη χρησιμοποίηση των μυών του αυχένα (ναι, έχετε μύες κι εκεί!). Επιπλέον, το άγχος και μια μονότονη σωματικά στάση σώματος στη δουλειά μπορούν επίσης να παίξουν το δικό τους ρόλο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο λόγος που εμφανίζεται ο πόνος είναι απλός: είναι αποτέλεσμα μη ασκημένων ομάδων μυών και η ένταση, ειδικότερα αν ξοδεύετε πολύ χρόνο καθισμένοι σε ένα γραφείο στην ίδια στάση. Ψυχολογικοί παράγοντες όπως το να δουλεύετε με πολύ άγχος και ένταση μπορούν επίσης να θεωρηθούν παράγοντες που συμβάλλουν στον πόνο.
Ακόμη και οι αθλητές μπορούν να υποφέρουν από πόνο στον αυχένα, εξαιτίας αδύναμων μυών, καθώς η προπόνηση στο θώρακα δεν είναι προπόνηση του αυχένα. Οι μύες στον αυχένα πρέπει να γυμνάζονται συγκεκριμένα!

Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι επώδυνος και να μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές

Ο πόνος στον αυχένα - Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα;

Τα προβλήματα στο κάτω μέρος του αυχένα μπορούν να μεταφερθούν στους ώμους ή στις περιοχές που βρίσκονται ψηλά στο χέρι. Ο πόνος στο κεντρικό σημείο του αυχένα μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους ή σε άλλα συμπτώματα όπως ζαλάδες ή ακόμη και μειωμένη κινητικότητα.
Επώδυνοι μύες αυχένα-ένα δυσάρεστο σύμπτωμα
Επιστροφή στην Αρχική

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βεβαιωθείτε ότι θα
ακολουθήσετε τα
σωστά βήματα

Η θερμοθεραπεία είναι μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την ένταση στον αυχένα και στους ώμους και του μηχανικού πόνου. Τα θερμικά έμπλαστρα παρέχουν έντονη συνεχόμενη θερμότητα και θα κολλήσουν με άνεση στον αυχένα και στους ώμους. Πολλά από τα υπόλοιπα έμπλαστρα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στον αυχένα και στην πλάτη.

ΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΜΠΛΑΣΤΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ

Η αυτοθεραπεία με μυοχαλαρωτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις λίγες μέρες. Αν ο πόνος μεταφερθεί στο χαμηλό μέρος του χεριού για περισσότερες από λίγες ημέρες, συστήνεται να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Η δουλειά του Εμπλάστρου: Ένα έμπλαστρο που απελευθερώνει θερμότητα θα σας ανακουφίσει από τον πόνο
Μάθετε πώς να εξασκείτε σωστά τους μύες του αυχένα
Επιστροφή στην Αρχική

ΠΡΟΛΗΨΗ

Καλύτερο από να ψάχνετε
για αντιμετώπιση:
Λάβετε προληπτικά μέτρα

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τον πόνο στον αυχένα και στην περιοχή των ώμων είναι η άσκηση προκειμένου να ενδυναμώσετε τους μύες - δείτε τον κατάλογο με τα βίντεο για ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις. Επίσης, αν πρέπει να κάθεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα, δοκιμάστε να αλλάξετε συνήθειες και να κινήστε συχνά. Με αυτόν τον τρόπο όλος ο πόνος και ο χρόνος που θα ξοδευτεί προκειμένου να "εξαφανίσετε" τον πόνο μπορεί να αποφευχθεί.

"Πώς να προλάβετε το πόνο του αυχένα!

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία στην πρόληψη του πόνου του αυχένα είναι να χρησιμοποιείτε τη δική σας δύναμη για να ενδυναμώσετε τους μύες.

Ασκηθείτε για να ενδυναμώσετε την ομάδα μυών του αυχένα, η οποία δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το ψυχολογικό στρες (πίεση στη δουλειά). Παράγοντες όπως το άγχος ή η υπερβολική δουλειά και οι υποχρεώσεις μπορεί πολύ εύκολα να έχουν ως αποτέλεσμα την υπερένταση.

Βρείτε για ποιο λόγο έχετε ένταση (στρες, διαπληκτισμοί κ.α.), τι ρόλο παίζουν και τι μπορείτε να κάνετε για να τα μειώσετε.

Ο ΣΦΙΓΜΕΝΟΣ ΜΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

Αν δουλεύετε σε γραφείο, δημιουργήστε ευκαιρίες για να κινηθείτε και να ασκηθείτε. Περπατήστε ή κάντε ποδήλατο μέχρι το γραφείο, μην πάρετε τον ανελκυστήρα... Το αρκετό οξυγόνο επίσης βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν και να μη συσσωρευτεί το στρες στους μύες του αυχένα και των ώμων.

Απελευθερώστε την ένταση στο γυμναστήριο ή με ασκήσεις
Γεμίστε με οξυγόνο για να αποφύγετε τους σφιγμένους μύες
Επιστροφή στην Αρχική

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ

Βρείτε τι συστήνει
ο γιατρός
 

"Όταν δε χρησιμοποιούμε τον αυχένα και το πάνω μέρος των μυών της πλάτης μας τόσο όσο χρειάζεται, αυτοί οι μύες γίνονται αδύναμοι και μικραίνουν, άλλοι γίνονται πολύ σφιχτοί.

"ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ".

Μετά από λίγο, αυτό το σφίξιμο μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο και δυσφορία γύρω από τον αυχένα και στο πάνω μέρος της πλάτης.

Γιατρός Gerd Mυller, Ορθοπαιδικός
Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάστε τις ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις για τον αυχένα που θα βρείτε στον κατάλογο με τα βίντεό μας για να ενδυναμώσετε τους μύες του αυχένα και να αποφύγετε περαιτέρω πόνο.
Επιστροφή στην Αρχική

Παρακαλώ σημειώστε πως καμιά από τις παραπάνω συμβουλές ή συστάσεις δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Σημαντικό: συμβουλευτείτε ένα ειδικό σε περίπτωση ατυχήματος ή σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι οι αρθρώσεις έχουν επηρεαστεί ή σε περίπτωση ιατρικής κατάστασης όπως ένα κάταγμα. Ένα φυσιοθεραπευτής θα πρέπει να βοηθήσει σε τέτοιες οξείες περιπτώσεις όταν η κατάσταση συνοδεύεται από κοκκινίλα, πρήξιμο ή υποθερμία των αρθρώσεων, συνεχόμενος πόνος των αρθρώσεων ή έντονος πόνος που και/ή συνοδεύεται από νευρολογικά συμπτώματα (για παράδειγμα, μούδιασμα, ή αν ο πόνος μεταφερθεί κάτω στο(α) χέρι(α).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο int.contact.greece@Beiersdorf.com. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται πάνω στα πακέτα των προϊόντων.

Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com