• Σε ένα πιάτο λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τις μπανάνες, τη ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε με το σύρμα.
• Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε με τη βανίλια.
• Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
• Τέλος βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 11x24 εκ. καλυμμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
• Για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί, τοποθετούμε ένα ξυλάκι στο κέντρο του banana bread, με στόχο όταν το τραβήξουμε να μην έχει μείνει κανένα υπόλειμμα.
• Όταν είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ειδικών χειρολαβών και το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.