Φωτογραφία Δημήτρης Μακαλιάς

Πως ναπροτετοιμάσετε κατάλληλα το φαρμακείο διακοπών για παιδιά - Τα απαραίτητα γιατην αντιμετώπιση πληγών και τραυματισμών με τον Δημήτρη Μακαλιά

2 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Δημήτρης Μακαλιάς

Image

Πώς να αντιμετωπίσετε τυχόν μικροτραυματισμούς, πληγές, κοψίματα ή εκδορές κατά τις καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά.

 

Για πολλούς γονείς, το μεγαλύτερο άγχος ετοιμάζοντας τις βαλίτσες των καλοκαιρινών διακοπών είναι να φροντίσουν να εφοδιαστούν με όλα τα απαραίτητα, ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν μικροτραυματισμούς και πληγές που μπορεί να προκύψουν. Ο Δημήτρης Μακαλιάς, όντας και ο ίδιος ανήσυχος μπαμπάς, παρουσιάζει τη λίστα με όλα όσα χρειαζόμαστε για χαρούμενες και ξέγνοιαστες διακοπές με παιδιά. Με το σκεπτικό ότι για τα παιδιά η κάθε μέρα είναι και μια νέα περιπέτεια, ο Δημήτρης Μακαλιάς μας δίνει συμβουλές για να απαλλαγούμε από το άγχος των πληγών και ταυτόχρονα καταρρίπτει κάποιους κοινούς μύθους για την περιποίηση τους.

Τι δεν πρέπει να λείπει από το φαρμακείο για διακοπές με παιδιά;


Πριν τις καλοκαιρινές διακοπές θα πρέπει να ελέγξουμε ότι το kit περιποίησης περιέχει όλα τα απαραίτητα προϊόντα που χρειάζεται ένας γονιός για να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε ένα μικρό τραύμα, ώστε να αποτρέψει την μόλυνση και να επιταχύνει την επούλωσή της πληγής. Πρώτα απ’ όλα, το kit πρέπει να περιέχει σπρέι καθαρισμού πληγών, κρέμα για ταχύτερη επούλωση χωρίς σημάδια και παιδικά επιθέματα, που προστατεύουν από τυχόν μολύνσεις και βακτήρια ενώ ταυτόχρονα ενθουσιάζουν τους μικρούς μας φίλους. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τα βήματα που χρειάζονται τόσο για την ταχύτερη επούλωση της πληγής όσο και για την ασφάλεια των παιδιών μας.  

 

Λίγα λόγια για τα προϊόντα του φαρμακείου για παιδιά στις διακοπές.
 

Όπως έχει αναφερθεί, η σωστή και άμεση αντιμετώπιση των τραυμάτων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μολύνσεων αλλά και την αποφυγή του κινδύνου δημιουργίας ουλών. Το Σπρέι Πληγών Hansaplast συμβάλλει σημαντικά στον καθαρισμό της πληγής καθώς απολυμαίνει το τραύμα από τυχόν βρωμιές, βακτήρια και ορατά σωματίδια. Έπειτα, η κρέμα επούλωσης βοηθάει στην επιτάχυνση της επούλωσης της πληγής αλλά και την μείωση του κινδύνου δημιουργίας ουλών. Τα παιδικά επιθέματα πετυχαίνουν την επούλωση του τραύματος χωρίς τον φόβο μολύνσεων. 

Με το kit περιποίησης οι γονείς μπορούν να περάσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και να μετατρέψουν τα κλάματα σε χαμόγελα!