Τι πληγή έχετε;

 • Εκδορά

  Εκδορά

  Εκδορά
  Εκδορά: Επιφανειακή βλάβη του δέρματος που προκαλείται από το γδάρσιμο του ανώτερου στρώματος της επιδερμίδας σε περίπτωση πτώσης με τα γόνατα, τα χέρια ή τους αγκώνες ή λόγω της τριβής με κάποια τραχιά επιφάνεια. Ενώ συνήθως οι εκδορές αιμορραγούν λίγο, είναι επώδυνες και επιρρεπείς σε μολύνσεις.
 • Δάγκωμα

  Δάγκωμα

  Δάγκωμα
  Δάγκωμα: Μία πληγή που δημιουργείται από τα δόντια ζώου ή ανθρώπου. Ένα δάγκωμα θεωρείται επικίνδυνο σε περίπτωση που διαπεράσει το δέρμα, λόγω του αυξημένου κινδύνου μόλυνσης. Αναζητήστε επείγουσα ιατρική συμβουλή για γρήγορη θεραπεία αλλά και για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές.
  ΣΥΝΕΧΕΙΑ
 • Φουσκάλα

  Φουσκάλα

  Φουσκάλα
  Φουσκάλα: Μια περιοχή ανασηκωμένου δέρματος όπου αναπτύσσονται σωματικά υγρά ανάμεσα στην πάνω και την κάτω στρώση του δέρματος. Οι φουσκάλες συνήθως προκαλούνται από την τριβή και την πίεση, είναι επώδυνες, ενώ αν σπάσουν είναι επιρρεπείς σε μολύνσεις.
 • Έγκαυμα

  Έγκαυμα

  Έγκαυμα πρώτου βαθμού (για παράδειγμα ήπια εγκαύματα): Τα εγκαύματα μικρότερου βαθμού είναι μόνο επιφανειακά. Η καμένη περιοχή είναι κόκκινη, λίγο πρησμένη, ξερή και χωρίς φουσκάλες, ενώ προξενεί πόνο.

  Έγκαυμα δευτέρου βαθμού: Έγκαυμα που έχει διεισδύσει σε βαθύτερες στρώσεις του δέρματος. Η πληγείσα περιοχή είναι κόκκινη, πρησμένη, με φουσκάλες και επώδυνη.

  Έγκαυμα τρίτου βαθμού: Καταστρέφονται όλες οι στρώσεις του δέρματος ενώ μπορεί να προκληθεί βλάβη και στους ιστούς που βρίσκονται από κάτω, όπως κόκκαλα, μύες και τένοντες. Η περιοχή του εγκαύματος φαίνεται λευκή ή απανθρακωμένη. Το δέρμα δεν αντιδρά σε ερεθίσματα, καθώς οι απολήξεις των νεύρων έχουν υποστεί βλάβη.

 • Σκλήρυνση

  Σκλήρυνση

  Σκλήρυνση
  Σκλήρυνση: Μια περιοχή πολύ ξηρού, σκληρού και χοντρού δέρματος που δημιουργείται από την πίεση και την τριβή για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Είναι πυκνό με κιτρινωπή εμφάνιση και τις περισσότερες φορές, ανώδυνο.
 • Σύγκαμα

  Σύγκαμα

  Σύγκαμα
  Σύγκαμα: Ερεθισμός του δέρματος λόγω της έντονης τριβής ανάμεσα σε μέλη του σώματος ή λόγω ακατάλληλου ρουχισμού. Το σύγκαμα παρατηρείται συχνά στο εσωτερικό των μηρών, κάτω από τους γλουτούς ή στις μασχάλες και στις θηλές.
 • Κάλος

  Κάλος

  Κάλος
  Κάλος: Το αποτέλεσμα της συστηματικής πίεσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο του δέρματος που πάσχει από κάλο. Οι κάλοι έχουν σφιχτό πυρήνα που φτάνει βαθιά στα ευαίσθητα στρώματα του δέρματος και ως εκ τούτου είναι επώδυνοι. Τα συμπτώματα περιλαμβάνον πόνο και πρήξιμο γύρω από τον κάλο καθώς και δυσφορία κατά το περπάτημα.
 • Σκασμένο Δέρμα

  Σκασμένο Δέρμα

  Σκασμένο Δέρμα
  Σκασμένο δέρμα: Η έντονη ξηρότητα μπορεί να προξενήσει συρρίκνωση του δέρματος και να το κάνει εύθραυστο, οδηγώντας σταδιακά σε σκάσιμο. Το σκασμένο δέρμα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε περιοχές που πρέπει να κάμπτονται κατά την κίνηση, όπως τα πέλματα των ποδιών. Τα χέρια, τα πόδια και τα χείλη είναι περιοχές ιδιαίτερα επιρρεπείς στο σκάσιμο.
 • Κόψιμο

  Κόψιμο

  Κόψιμο
  Κόψιμο: Ένα άνοιγμα στο δέρμα που έχει προκληθεί από ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως μαχαίρι, εργαλείο ή ακόμα και από ένα κομμάτι χαρτί. Η πληγή από το κόψιμο μπορεί να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, οδηγώντας σε έντονη αιμορραγία και στο σχηματισμό ουλής.
 • Τομή

  Τομή

  Τομή
  Τομή: Ένα σχίσιμο στο δέρμα που προκαλείται από ένα αμβλύ ή κοφτερό αντικείμενο. Συχνά συναντάται σε περιοχές του δέρματος κοντά στα κόκκαλα, όπως μέτωπο, κρανίο, κνήμη, αγκώνες ή γόνατα και συνοδεύεται από έντονη αιμορραγία.
 • Piercing

  Piercing

  Piercing
  Piercing: Η δημιουργία μιας τρύπας σε κάποιο μέρος του σώματος, όπως στο αυτί, στον αφαλό, στη μύτη ή στο φρύδι, για την τοποθέτηση κοσμήματος.
 • Εξάνθημα

  Εξάνθημα

  Εξάνθημα
  Εξάνθημα: Ένας κνησμώδης ερεθισμός του δέρματος, που μπορεί να προκαλείται από διάφορες αιτίες. Στα μωρά τα εξανθήματα στην περιοχή της πάνας είναι συνηθισμένα.
 • Γρατζουνιά

  Γρατζουνιά

  Γρατζουνιά
  Γρατζουνιά: Μια επιφανειακή βλάβη του δέρματος που προκαλείται όταν ένα αιχμηρό αντικείμενο, όπως νύχι ή αγκάθι, χαράζει το δέρμα κατά μήκος.
 • Χειρουργική Πληγή

  Χειρουργική Πληγή

  Χειρουργική Πληγή
  Χειρουργική πληγή (επίσης γνωστή ως μετεγχειρητική πληγή): Μια τομή στο δέρμα που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου. Συχνά οι γιατροί κλείνουν τις χειρουργικές πληγές με ράμματα, τα οποία αφαιρούνται σε 5 με 10 ημέρες.
 • Τατουάζ

  Τατουάζ

  Τατουάζ
  Τατουάζ: Μια επιφανειακή πληγή που προκαλείται από τη διάτρηση του δέρματος με βελόνες και την έγχυση μελάνης, βαφής και χρωστικών ουσιών στο δέρμα.

Παρακαλούμε συμβουλευτείτε το γιατρό σας!

Δεδομένου του είδους της πληγής σας, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Αναζητήστε ιατρική συμβουλή αν η πληγή: 

 • αιμορραγεί έντονα,
 • είναι βαθιά, 
 • βρίσκεται στην περιοχή του προσώπου, 
 • εμφανίζει σημάδια μόλυνσης: κοκκίνισμα, καύσο, πόνο ή πρήξιμο, 
 • περιέχει ξένα σώματα, 
 • έχει προκληθεί από δάγκωμα ζώου ή ανθρώπου, 
 • ή αν απαιτείται αντιτετανική προστασία - και σε περίπτωση που έχετε αμφιβολία ή απορίες.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com