Η τεχνολογία

Οι κυψέλες θερμότητας των Θερμικών Θεραπευτικών Εμπλάστρων Hansaplast περιέχουν φυσικά συστατικά όπως σκόνη σιδήρου, αλάτα και άνθρακα. Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία, ο σίδηρος αντιδρά με το οξυγόνο του αέρα και απελευθερώνεται ενέργεια και θερμότητα. Το αλάτι και το κάρβουνο λειτουργούν ως ρυθμιστές και επιταχύνουν τη χημική αντίδραση. Όταν το αυτοκόλλητο επίθεμα τοποθετείται στην επιδερμίδα, η αίσθηση θερμότητας αναπτύσσεται μέσα σε 30 λεπτά. Η επίδραση της θερμότητας διαρκεί για 8 ώρες σε μια σταθερή θερμοκρασία περίπου 40 ° C.

Πώς βοηθάει

α. Διεγείρει τη ροή του αίματος: Η θερμότητα αυξάνει τη ροή του αίματος με τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό αυξάνει τη μεταφορά του ζωτικού οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του μυϊκού ιστού-ένα πρώτο βήμα στη διαδικασία αυτό-ίασης.
β. Αυξάνει την απομάκρυνση των υπο-προϊόντων του μεταβολισμού: Το άχρηστο υλικό που δημιουργείται σε κυτταρικούς ιστούς και μύες είναι πιο εύκολο να απομακρυνθεί με την αυξημένη ροή του αίματος.
γ. Ανακουφίζει από τον πόνο: η θερμότητα μειώνει την ένταση, ηρεμεί και χαλαρώνει καθώς επίσης αυξάνει την κινητικότητα.

Αιτίες πόνου

Η μυική πίεση και ένταση που προκαλούν πόνο στον αυχένα και στους ώμους ή στην μέση είναι οι πιο κοινές αιτίες πόνου. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής όπως μια συγκεκριμένη στάση εργασίας στο γραφείο, η μειωμένη ή η μη τακτική άσκηση και η παχυσαρκία, οδηγούν στη συχνή εμφάνιση πόνου στους μύες και στην πλάτη.

Πώς γίνεται αντιληπτός;

Η μειωμένη ροή αίματος σε σφιχτό μυϊκό ιστό οδηγεί σε μειωμένη παροχή οξυγόνου κα θρεπτικών συστατικών και σε αύξηση των υποπροϊόντων μεταβολισμού. Αυτό διεγείρει τα νευρικά κύτταρα να στείλουν μηνύματα στον νωτιαίο μυελό και στη συνέχεια στον εγκέφαλο. Τη στιγμή που γίνεται αντιληπτός από τον εγκέφαλο, ο πόνος οδηγεί σε ποικίλες φυσικές αντιδράσεις όπως η σύσπαση των μυών, που επιδεινώνει τον πόνο.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com