Ο άργυρος ως αντισηπτικό

Καθ' όλη την ιστορία, ο άργυρος έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών και λοιμώξεων, για την απολύμανση του νερού και του φαγητού, καθώς και για τη θεραπεία εγκαυμάτων και πληγών. Σήμερα, τα προϊόντα που περιέχουν άργυρο είναι καλά εδραιωμένα στο χώρο των αντισηπτικών.

Ο άργυρος λειτουργεί ως αντισηπτικό γιατί τα ιόντα του είναι δραστήρια και μπορούν να διαπεράσουν τις βακτηριακές μεμβράνες. Αλληλεπιδρώντας με βακτηριακά ένζυμα και πρωτεΐνες, ο άργυρος μπορεί να διασπάσει το προφίλ των βακτηριακών κυττάρων, προκαλώντας κυτταρική αλλοίωση, απώλεια βιωσιμότητας και αναστολή της διαδικασίας της βακτηριακής αναπαραγωγής.

Τα πλεονεκτήματα του αργύρου

Σε σύγκριση με άλλα αντισηπτικά, ο άργυρος έχει το πλεονέκτημα ότι δρα αποτελεσματικά σε ένα ευρύ φάσμα μικροβίων ακόμα και σε μικρές συγκεντρώσεις και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα βασικά πλεονεκτήματα με μια ματιά:

  • Τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα
  • Αποδεδειγμένη ευρέους φάσματος αντισηπτική δράση
  • Δράση προ θεραπείας και πρόληψη οσμών
  • Άριστη συμβατότητα με την επιδερμίδα
  • Φιλικό προς την επιδερμίδα

Αιτίες οσμών

Η εφίδρωση και η αλληλεπίδρασή της με τα βακτήρια είναι η πρωταρχική αιτία για τα δύσοσμα πόδια. Καθώς τα πόδια συχνά περιορίζονται με κάλτσες και/ή παπούτσια και αθλητικά, η κατάσταση δυσχεραίνει μέσω της αύξησης της υγρασίας. Ως εκ τούτου, ο πληθυσμός των βακτηρίων στη μικροχλωρίδα της επιδερμίδας διεγείρεται ο οποίος είναι με τη σειρά του υπεύθυνος για τα δύσοσμα πόδια.

Πώς ο άργυρος προλαμβάνει την οσμή

Οι φόρμουλες κατά της εφίδρωσης με άργυρο (βλέπε Hansaplast Silver Protect) προσφέρουν μια ευρεία αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητα ακόμα και σε μικρές ποσότητες και μειώνουν τα βακτήρια που αποτελούν τη βασική αιτία για την ανεπιθύμητη οσμή των ποδιών. Συν τοις άλλοις, τα αξιόπιστα άλατα αλουμινίου που περιέχονται στη σύνθεση δρουν ως αποτελεσματικά αντιιδρωτικά κατά της εφίδρωσης.
Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com