Τι είναι;

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα ενεργό συστατικό που χρησιμοποιείται στα Hansaplast επιθέματα για Κάλους. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα καθιερωμένο και αποδεκτό συστατικό στη θεραπεία των κάλων. Μαλακώνει την σκληρή στιβάδα του δέρματος, καθώς και τον πυρήνα του κάλου και αλληλεπιδρά με κυτταρικά συστατικά και ουσίες μεσοκυττάρια του εξωτερικού στρώματος του δέρματος για την προώθηση της αποκόλλησης των κυττάρων του δέρματος.

Αρχή λειτουργίας

Η επίδραση του σαλικυλικού οξέος γίνεται στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Το οξύ δρα χαλαρώνοντας την μεσοκυττάρια δομή, η οποία συγκρατεί ενωμένα τα κεράτινα κύτταρα του κάλου. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη ενυδάτωση, η οποία προκαλεί τον κάλο να πρηστεί και να μαλακώσει (μια διαδικασία που ονομάζεται κερατολυτική δράση) - κατά συνέπεια, η μηχανική απομάκρυνση των κυττάρων του δέρματος διευκολύνεται. Το επίθεμα πρέπει να εφαρμόζεται σε στεγνό, καθαρό δέρμα και φοριέται για δύο ημέρες. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι ορατά μετά από τέσσερις ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ

Σαλικυλικό Οξύ

Τι είναι οι κάλοι;

Οι κάλοι προκύπτουν εάν το δέρμα εκτίθεται σε μόνιμη, συνεχιζόμενη πίεση. Το δέρμα αντιδρά στη συνέχεια με τη δημιουργία μιας πιο παχιάς κεράτινης περιοχής (σκληρό δέρμα) για να προστατευθεί από την πίεση. Αν η πίεση στο ίδιο ακριβώς σημείο στο δέρμα επιμείνει, το σκληρό δέρμα συσσωρεύεται και εξελίσσεται σε ένα κάλο. Τέλος, στο σημείο που υπάρχει η μεγαλύτερη πίεση, σχηματίζεται ένας μικρός κάλος σε σχήμα κώνου.

Αιτίες κάλων

Η συνεχιζόμενη πίεση στο ίδιο σημείο είναι ένας από τους κύριους λόγους για ανάπτξης των κάλων. Η πίεση στο δέρμα των ποδιών από το εξωτερικό αντιμετωπίζει την αντίσταση από τα οστά του σώματος, συνήθως σε συνδυασμό με κάποια τριβή, για παράδειγμα, όταν τα δάχτυλα των ποδιών τρίβονται από τα υποδήματα. Ως εκ τούτου, οι κύριες αιτίες για τους κάλους είναι η κακή τοποθέτηση των υποδημάτων, τα σφιχτά καλσόν, η πολύωρη ορθοστασία, η πλατυποδία, οστικές ανωμαλίες και διαταραχές κίνησης στο περπάτημα.

Να αναζητάτε πάντα ιατρική συμβουλή αν η πληγή είναι βαθιά, αιμορραγεί έντονα ή παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης, όπως κοκκίνισμα, πρήξιμο ή θερμότητα. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές και οι προτροπές που παρέχονται στον ιστότοπο αυτό, παρόλο που καταρτίστηκαν με μεγάλη προσοχή, δεν υποκαθιστούν με κανέναν τρόπο την ιατρική συμβουλή και θεραπεία. Σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε πως έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να αναζητήστε ιατρική συμβουλή και να ακολουθήσετε τις ιατρικές οδηγίες, ανεξάρτητα από όσα έχετε μάθει σε αυτόν τον ιστότοπο. Να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τα φυλλάδια των προϊόντων μας. 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω e-mail στο Hansaplast@Beiersdorf.com