Η επιστήμη πίσω από την ουρία

Πως αυτό το φυσικό συστατικό μπορεί να αποκαταστήσει την ενυδάτωση του δέρματος ποδιών

Μία συνέντευξη με ειδικούς σχετικά με την ουρία

Εξωτερική όψη του κτιρίου: Kέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης
Κέντρο Hansaplast για Έρευνα και Ανάπτυξη

Ο Δρ Ivan Bristow και η Δρ Maike Kuhlmann είναι ειδικοί στο να διατηρούν το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο.

Ο Δρ Ivan Bristow και η Δρ Maike Kuhlmann είναι ειδικοί στο να διατηροόυν το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο. Ο Δρ Bristow, ένας ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας με μεγάλη εμπειρία σε δερματολογικές κλινικές μελέτες, μιλάει για τα πιο κοινά προβλήματα που συναντούμε στην πράξη και πώς λειτουργεί η ουρία στην τροφοδότηση με φυσικό τρόπο των επιπέδων υγρασίας στο δέρμα μας. Η Δρ Kuhlmann, από την Έρευνα & Ανάπτυξη στην Beiersdorf AG, η οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της Hansaplast κρέμα Ανάπλασης Ποδιών με 10% UREA, μας μιλά με βάση τις επιστημονικές μελέτες και δοκιμές που διεξήχθησαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα προϊόν που προσφέρει τη βέλτιστη ενυδάτωση.
.

Ποια προβλήματα ποδιών συναντούνται πιο συχνά στις εφαρμογές της ποδιατρικής;

Ο Δρ Ivan Bristow επισημαίνει: Το πιο κοινό πρόβλημα που συναντάμε στα πόδια είναι το ξηρό δέρμα ή αυτό που λέμε υπερκεράτωση με επιστημονικούς όρους. Η υπερκεράτωση ξεκινάει σχεδόν πάντα από το ξηρό δέρμα. Ένας από τους λόγους για αυτό, είναι ότι στεκόμαστε όρθιοι στα πόδια μας πολύ ώρα. Το ξηρό δέρμα μπορεί στη συνέχεια να μετατραπεί σε σκληρό δέρμα (υπερκεράτωση), και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικό και να οδηγήσει σε προβλήματα.

Ο Δρ Bristow Ποδίατρος και κοσμήτορας της Σχολής Ιατρικής Ποδιάτρων
Ο Δρ Bristow Ποδίατρος και κοσμήτορας της Σχολής Ιατρικής Ποδιάτρων, Κολλέγιο Ποδιάτρων, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Ποιοι είναι οι λόγοι εμφάνισης ξηρού δέρματος στα πόδια;

Ο Δρ Ivan Bristow: Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αποκτούν ξηρό δέρμα. Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι ότι το δέρμα τους γερνά. Ο δεύτερος λόγος είναι οι συνθήκες πλυσίματος που προτιμά ο κάθε άνθρωπος. Η χρήση σαπουνιών, τα μακράς διαρκείας ντους ή η χρήση αφρόλουτρων μπορούν εύκολα να αφυδατώσουν το δέρμα, με τα πόδια να μην αποτελούν εξαίρεση. Το ξηρό δέρμα που σχετίζεται με τη γήρανση και την υπερβολική ώρα στο νερό ονομάζεται ""φυσιολογική ξηρότητα."" Για τα άτομα με αυτό το είδος του ξηρού δέρματος, η χρήση ενυδατικών προιόντων είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αναπληρωθεί η υγρασία που έχει χάσει το δέρμα. Αλλά υπάρχουν και άλλες πιθανές προκλήσεις για τη δημιουργία ξηρού δέρματος. Οι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορούν να είναι μια αιτία ή ορισμένες συστηματικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης ή προβλήματα θυρεοειδούς. Είναι πάντα σημαντικό να βρεθεί η αιτία που προκαλεί τα ξηρά πόδια.

Graphic of dry skin and graphic of hydrated skin

Η νέα Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών διαθέτει 10% ουρία. Τι ακριβώς είναι η ουρία, και πώς μπορεί να βοηθήσει ώστε να απαλύνει τα ξηρά πόδια;

Δρ Ivan Bristow: Η ουρία είναι μία ουσία που υπάρχει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος μας και παράγεται από τον οργανισμό μέσω της διάσπασης των πρωτεϊνών του δέρματος. Παίζει σημαντικό ρόλο στο φυσικό παράγοντα ενυδάτωσης, διατηρώντας συνεχώς το δέρμα ενυδατωμένο. Επιπλέον, η ουρία που εφαρμόζεται μέσω μίας κρέμας ποδιών αυξάνει την ενυδάτωσή της με την προσέλκυση και την δέσμευση του νερού στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Ουσιαστικά δρα ως συνδετικό μόριο. Αυτό είναι σημαντικό για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, αλλά και για την ενίσχυση της προστατευτικής του λειτουργίας. Εν ολίγοις, η ουρία είναι ένα φυσικό συστατικό της επιδερμίδας, αλλά και ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο ενυδάτωσης.

* Δερματολογική μελέτη ύστερα από τη χρήση. 2 εβδομάδες, 33 γυναίκες συμμετέχουσες, συμπεριλαμβανομένων των διαβητικών. 2013."

Γιατί η Hansaplast κρέμα Ανάπλασης Ποδιών με 10% ουρία αποτελεί ένα ανώτερο προϊόν; Ποιο είναι το μοναδικό πλεονέκτημά του σε σχέση με άλλα προϊόντα;

Δρ Maike Kuhlmann : Η νέα Hansaplast κρέμα Ανάπλασης με 10% UREA προσφέρει τη βέλτιστη ενυδάτωση. Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύσσουμε ένα προϊόν που ταιριάζει απόλυτα με τις ανάγκες του καταναλωτή, και που θέλει να χρησιμοποιήσει σε τακτική βάση. Αυτό το προιόν πρέπει να επιδιώκει βέλτιστη ενυδάτωση και εξαιρετική ανεκτικότητα του δέρματος, αλλά και υφή που το κάνει εύκολο και βολικό στη χρήση. Η Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών έχει ένα ευχάριστο άρωμα και απορροφάται εύκολα. Η σύνθεση με 10% ουρία έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, μαλακώνει άμεσα το δέρμα και ενισχύει την ικανότητά του να δεσμεύει υγρασία απαλύνοντας το ξηρό δέρμα και κάνοντας τα πόδια λεία και όμορφα πόδια.

Δρ Maike Kuhlmann με τη Hansaplast Foot expert Kρέμα Ανάπλασης Ποδιών με 10% UREA
Δρ Maike Kuhlmann
Έρευνα & Ανάπτυξη, Beiersdorf AG

Τι εξετάσεις κάνατε για να αξιολογήσετε την αποτελεσματικότητα της νέας Hansaplast κρέμας Ανάπλασης Ποδιών;

Δρ Maike Kuhlmann: Η Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών με 10% UREA έχει δοκιμαστεί σε δερματολογικές μελέτες. Η ανώτερη ποιοτικά σύνθεσή της έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική και ανεκτική ακόμη και σε ιδιαίτερα ξηρό δέρμα-για όλους τους συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαβητικών. Μια δερματολογική μελέτη μετά τη χρήση του προιόντος* έδειξε μια σημαντική μείωση του ξηρού και τραχέος δέρματος, με ικανότητες απολέπισης. Οι μετρήσεις έδειξαν σημαντικά ενυδατωμένο δέρμα κατά 67 % μετά από μόλις μία εβδομάδα μετά την καθημερινή χρήση. Οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται τα σημαντικά οφέλη από τη δοκιμή του προιόντος. Για παράδειγμα, το 94% όλων των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι η κρέμα μειώνει τα συμπτώματα ενός πολύ ξηρού δέρματος. Το 91% συμφώνησε ότι η τακτική χρήση του προϊόντος ενισχύει την προστατευτική λειτουργία του δέρματος. Ένα εντυπωσιακό 100% δήλωσε ότι η κρέμα παρέχει μια ομαλή αίσθηση στο δέρμα.


Η παράδοσή μας σε εξαιρετικά προιόντα

Δρ Μaike Kuhlmann με συνάδελφο στο εργαστήριο
Η δημιουργία υψηλής ποιότητας προιόντων απαιτεί εκτενείς έρευνες κι ελέγχους
Κοντινό σε εφαρμογή της κρέμας με το χέρι στη φτέρνα
Η κρέμα με 10% UREA ελέγχθηκε από καταναλωτές και αξιολογήθηκε πολύ θετικά

"Η δερματολογική μελέτη* που διεξήχθη για τη Hansaplast Κρέμα Ανάπλασης Ποδιών με 10% UREA αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς γίνεται ο έλεγχος ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε προϊόν που φέρει το όνομα Hansaplast είναι της καλύτερης δυνατής ποιότητας.

Κάθε προϊόν υποβάλλεται σε επαναλαμβανόμενες δοκιμές στα εργαστήριά μας για διάφορα σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως η σταθερότητα και άλλες φυσικές ιδιότητες. Η ανεκτικότητα, η αποτελεσματικότητα και διάφορα άλλα κριτήρια υπόκεινται διαρκώς σε δερματολογικές ή κλινικές μελέτες.

Η δέσμευσή μας για την τελειότητα των προϊόντων μας δίνει τη δυνατότητα να διαπιστωθεί πότε ένα προϊόν είναι κατάλληλο για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών."

Μίλησε με έναν ποδίατρο ή γιατρό Αν δεν είστε σίγουροι για τη σοβαρότητα του προβλήματος ή αν έχετε ανάγκη για συμβουλή, σας συστήνουμε να μιλήσετε σε έναν ποδίατρο ή γιατρό που μπορεί να σας βοηθήσει σχετικά με τις προσωπικές σας ανησυχίες.

* Δερματολογική μελέτη ύστερα από τη χρήση. 2 εβδομάδες, 33 γυναίκες συμμετέχουσες, συμπεριλαμβανομένων των διαβητικών. 2013.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση phc@beiersdorf.com. Παρακαλώ σημειώστε ότι καμία από τις παραπάνω συμβουλές ή συστάσεις δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στα πακέτα των προϊόντων μας. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας, αν οι συμβουλές μας δεν θα βοηθήσουν ή σε περίπτωση που έχετε ή υποψιάζεστε μια ιατρική κατάσταση.