Image

ΑΥΧΕΝΑΣ ΚΑΙ ΩΜΟΙ S.O.S. – Μοντέρνοι καιροί, μοντέρνοι πόνοι: Μέση, αυχένας και πόνος στον ώμο επηρεάζουν πολλούς εργαζόμενους που δουλεύουν σε γραφεία. Βρείτε τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε για αυτό.

4 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα

Σχετικα

Πληροφορίες για το πάνω
μέρος της πλάτης, τον αυχένα
και τον πόνο στους ώμους
Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα κοινό πρόβλημα. Συχνά σχετίζεται με έλλειψη ή μη χρησιμοποίηση των μυών του αυχένα (ναι, έχετε μύες κι εκεί!). Επιπλέον, το άγχος και μια μονότονη σωματικά στάση σώματος στη δουλειά μπορούν επίσης να παίξουν το δικό τους ρόλο.
Image
Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να είναι επώδυνος και να μεταφερθεί και σε άλλες περιοχές

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο λόγος που εμφανίζεται ο πόνος είναι απλός: είναι αποτέλεσμα μη ασκημένων ομάδων μυών και η ένταση, ειδικότερα αν ξοδεύετε πολύ χρόνο καθισμένοι σε ένα γραφείο στην ίδια στάση. Ψυχολογικοί παράγοντες όπως το να δουλεύετε με πολύ άγχος και ένταση μπορούν επίσης να θεωρηθούν παράγοντες που συμβάλλουν στον πόνο.
Ακόμη και οι αθλητές μπορούν να υποφέρουν από πόνο στον αυχένα, εξαιτίας αδύναμων μυών, καθώς η προπόνηση στο θώρακα δεν είναι προπόνηση του αυχένα. Οι μύες στον αυχένα πρέπει να γυμνάζονται συγκεκριμένα!

Ο πόνος στον αυχένα - Ποια είναι τα πιο κοινά συμπτώματα;

Image
Επώδυνοι μύες αυχένα-ένα δυσάρεστο σύμπτωμα
Τα προβλήματα στο κάτω μέρος του αυχένα μπορούν να μεταφερθούν στους ώμους ή στις περιοχές που βρίσκονται ψηλά στο χέρι. Ο πόνος στο κεντρικό σημείο του αυχένα μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους ή σε άλλα συμπτώματα όπως ζαλάδες ή ακόμη και μειωμένη κινητικότητα.

Διαχειριση υγειασ

Βεβαιωθείτε ότι θα
ακολουθήσετε τα
σωστά βήματα
Image
Η δουλειά του Εμπλάστρου: Ένα έμπλαστρο που απελευθερώνει θερμότητα θα σας ανακουφίσει από τον πόνο
Image
Μάθετε πώς να εξασκείτε σωστά τους μύες του αυχένα
Η θερμοθεραπεία είναι μια απλή και αποτελεσματική μέθοδος που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την ένταση στον αυχένα και στους ώμους και του μηχανικού πόνου. Τα θερμικά έμπλαστρα παρέχουν έντονη συνεχόμενη θερμότητα και θα κολλήσουν με άνεση στον αυχένα και στους ώμους. Πολλά από τα υπόλοιπα έμπλαστρα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο στον αυχένα και στην πλάτη.

ΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΜΠΛΑΣΤΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ

Η αυτοθεραπεία με μυοχαλαρωτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις λίγες μέρες. Αν ο πόνος μεταφερθεί στο χαμηλό μέρος του χεριού για περισσότερες από λίγες ημέρες, συστήνεται να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Προληψη

Καλύτερο από να ψάχνετε
για αντιμετώπιση:
Λάβετε προληπτικά μέτρα
Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε τον πόνο στον αυχένα και στην περιοχή των ώμων είναι η άσκηση προκειμένου να ενδυναμώσετε τους μύες - δείτε τον κατάλογο με τα βίντεο για ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις. Επίσης, αν πρέπει να κάθεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα, δοκιμάστε να αλλάξετε συνήθειες και να κινήστε συχνά. Με αυτόν τον τρόπο όλος ο πόνος και ο χρόνος που θα ξοδευτεί προκειμένου να "εξαφανίσετε" τον πόνο μπορεί να αποφευχθεί.

"Πώς να προλάβετε το πόνο του αυχένα!

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία στην πρόληψη του πόνου του αυχένα είναι να χρησιμοποιείτε τη δική σας δύναμη για να ενδυναμώσετε τους μύες.
Image
Απελευθερώστε την ένταση στο γυμναστήριο ή με ασκήσεις
Image
Γεμίστε με οξυγόνο για να αποφύγετε τους σφιγμένους μύες

Ασκηθείτε για να ενδυναμώσετε την ομάδα μυών του αυχένα, η οποία δεν χρησιμοποιείται πολύ συχνά.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το ψυχολογικό στρες (πίεση στη δουλειά). Παράγοντες όπως το άγχος ή η υπερβολική δουλειά και οι υποχρεώσεις μπορεί πολύ εύκολα να έχουν ως αποτέλεσμα την υπερένταση.

Βρείτε για ποιο λόγο έχετε ένταση (στρες, διαπληκτισμοί κ.α.), τι ρόλο παίζουν και τι μπορείτε να κάνετε για να τα μειώσετε.

Ο ΣΦΙΓΜΕΝΟΣ ΜΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

Αν δουλεύετε σε γραφείο, δημιουργήστε ευκαιρίες για να κινηθείτε και να ασκηθείτε. Περπατήστε ή κάντε ποδήλατο μέχρι το γραφείο, μην πάρετε τον ανελκυστήρα... Το αρκετό οξυγόνο επίσης βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν και να μη συσσωρευτεί το στρες στους μύες του αυχένα και των ώμων.

Συμβουλη Ειδικου

Βρείτε τι συστήνει
ο γιατρός
 
Image
Γιατρός Gerd Mυller, Ορθοπαιδικός
"Όταν δε χρησιμοποιούμε τον αυχένα και το πάνω μέρος των μυών της πλάτης μας τόσο όσο χρειάζεται, αυτοί οι μύες γίνονται αδύναμοι και μικραίνουν, άλλοι γίνονται πολύ σφιχτοί.

"ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ".

Μετά από λίγο, αυτό το σφίξιμο μπορεί να εκδηλωθεί με πόνο και δυσφορία γύρω από τον αυχένα και στο πάνω μέρος της πλάτης.

Μπορεί επίσης να θέλετε να δοκιμάστε τις ειδικά σχεδιασμένες ασκήσεις για τον αυχένα που θα βρείτε στον κατάλογο με τα βίντεό μας για να ενδυναμώσετε τους μύες του αυχένα και να αποφύγετε περαιτέρω πόνο.

Παρακαλώ σημειώστε πως καμιά από τις παραπάνω συμβουλές ή συστάσεις δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή. Σημαντικό: συμβουλευτείτε ένα ειδικό σε περίπτωση ατυχήματος ή σε περίπτωση που υποψιάζεστε ότι οι αρθρώσεις έχουν επηρεαστεί ή σε περίπτωση ιατρικής κατάστασης όπως ένα κάταγμα. Ένα φυσιοθεραπευτής θα πρέπει να βοηθήσει σε τέτοιες οξείες περιπτώσεις όταν η κατάσταση συνοδεύεται από κοκκινίλα, πρήξιμο ή υποθερμία των αρθρώσεων, συνεχόμενος πόνος των αρθρώσεων ή έντονος πόνος που και/ή συνοδεύεται από νευρολογικά συμπτώματα (για παράδειγμα, μούδιασμα, ή αν ο πόνος μεταφερθεί κάτω στο(α) χέρι(α).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Hansaplast, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στο int.contact.greece@Beiersdorf.com. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται πάνω στα πακέτα των προϊόντων.