Image

Μαμά αυτή η σούπερ ήρωας – Μ’ ένα φιλί, διώχνει τον πόνο και με τα προϊόντα Hansaplast εξαφανίζει πληγές και τραύματα.

18 λεπτά ανάγνωσης
Δείξε Περισσότερα
Μαμά αυτή η σούπερ ήρωας
Μ’ ένα φιλί, διώχνει τον πόνο και με τα προϊόντα  Hansaplast  εξαφανίζει πληγές και τραύματα.
Είναι αυτή η στιγμή της ημέρας που ο χρόνος μοιάζει να  βρίσκεται  σε παύση.

Τα πιάτα από το βραδινό γεύμα έχουν μπει στο πλυντήριο. Η τηλεόραση παίζει σιγανά στο βάθος του καθιστικού. Η γάτα με μισόκλειστα μάτια έχει βυθιστεί στην πολυθρόνα. Τα παιδιά κοιμήθηκαν.

Γεμίζω ένα ποτήρι με κρασί και βγάζω από τη σχολική σάκα του γιου μου τα τετράδια με τις ασκήσεις της ημέρας. Μού είπε ότι σήμερα πήρε «Α» στην έκθεση. Ήταν πολύ ενθουσιασμένος, αλλά δεν ήθελε να μου τη διαβάσει το μεσημέρι, όταν επιστρέψαμε από το σχολείο.
«Μαμά, καλύτερα να τη διαβάσεις   μόνη   σου»

«Μαμά, καλύτερα να τη διαβάσεις μόνη σου», μου δήλωσε μ’ ένα συνομωτικό ύφος. Και φρόντισε ώστε να μην πλησιάσω τη σάκα του όλη την υπόλοιπη μέρα. Λίγο πριν κλείσω τις σελίδες του βιβλίου που του διαβάζω για να κοιμηθεί, μου ψυθιρίζει: «Μαμά, τώρα μπορείς να διαβάσεις την εκθεσή μου. Είναι για σένα!». Έσπρωξε τη σάκα του στα χέρια μου, έσκυψα του έδωσα ένα φιλί για «καληνύχτα».
Γυρίζω τις σελίδες του τετραδιού. Κάτω από τη μαρκαρισμένη με κόκκινο στυλό παρατήρηση της δασκάλας, που έγραφε «Μπράβο Πέτρο!» , διαβάζω την έκθεση με τίτλο «Ποιος είναι ο αγαπημένος μου σούπερ ήρωας»:
«Ο αγαπημένος μου σούπερ ήρωας είναι η  μαμά  μου»

Ο αγαπημένος μου σούπερ ήρωας είναι η μαμά μου. Δεν φοράει στολή. Μόνο στέκα στα μαλλιά της. Και μια φαρδιά μπλούζα με μεγάλες τσέπες.Νομίζω, κάτι κρύβει εκεί. Κάθε πρωί, πριν φύγουμε για το σχολείο, μου δίνει να πιω το “μαγικό φίλτρο”, έτσι το λέει, που θα μου δώσει ενέργεια. Έχει γεύση πορτοκάλι. Μου βάζει κι ένα μήλο στην τσάντα. Την ακούω να λέει ότι το μήλο “κάνει τον γιατρό πέρα”. Και μου κλείνει το μάτι. Γιατί η μαμά ξέρει τι πρέπει να φάω όταν μου τελειώνει η σούπερ ενέργεια μου!Η μαμά μου έχει κι άλλες δυνάμεις. Ξέρει πώς να εξαφανίζει τις βρωμιές από τα ρούχα μου. Και τα ρούχα μου είναι πάντα βρώμικα, γιατί παίζω πολύ. Μπορεί και διαβάζει το μυαλό μου. Ξέρει τι θέλω να φάω, κι ας με ρωτάει κάποιες φορές. Ξέρει την αγαπημένη μου γεύση στο παγωτό. Και πόσο πρέπει να φάω για να μη με πονέσει η κοιλιά μου. Με κοιτάει στα μάτια, και ξέρει πότε είμαι χαρούμενος ή λυπημένος. Με ρωτά “αν με πείραξε κάποιος”. Μα, πώς το κατάλαβε; Και πάντα μου δίνει ένα φιλί. Γιατί, η μαμά το ξέρει ότι θα με κάνει να νιώσω καλύτερα. Η μαμά μου κάνει και κάτι ακόμα μαγικό: διώχνει τον πόνο όταν χτυπάω! Όταν πέφτω από το ποδήλατο, και κάνω γρατζουνιές στα γόνατά μου, και τρέχει αίμα, και πονάω, η μαμά μου δίνει πάλι ένα φιλί. Μετά, λέει τις μαγικές λέξεις: «μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει». Και ο πόνος περνάει. Και μετά αφού μου καθαρίζει με σπρέι την πληγή, βάζει μία μαγική κρέμα για να περάσει γρήγορα και χωρίς σημάδια όπως μου λέει και Hansaplast, για να σταματήσει το αίμα και να φύγουν οι γρατζουνιές. Και εγώανεβαίνω ξανά στο ποδήλατο. Τόσο δυνατός αισθάνομαι πάλι!Δεν το έχουμε συζητήσει με τους φίλους μου, αλλά νομίζω ότι και οι δικές τους μαμάδες έχουν σούπερ δυνάμεις. Θέλω να τους πω ότι νομίζω ότι είναι είναι όλες από τον ίδιο πλανήτη…Πέτρος, 9 ετών
Ο αγαπημένος μου σούπερ ήρωας είναι η μαμά μου. Δεν φοράει στολή. Μόνο στέκα στα μαλλιά της. Και μια φαρδιά μπλούζα με μεγάλες τσέπες.Νομίζω, κάτι κρύβει εκεί. Κάθε πρωί, πριν φύγουμε για το σχολείο, μου δίνει να πιω το “μαγικό φίλτρο”, έτσι το λέει, που θα μου δώσει ενέργεια. Έχει γεύση πορτοκάλι.Μου βάζει κι ένα μήλο στην τσάντα. Την ακούω να λέει ότι το μήλο“κάνει τον γιατρό πέρα”. Και μου κλείνει το μάτι. Γιατί η μαμά ξέρει τι πρέπει να φάω όταν μου τελειώνει ησούπερ ενέργεια μου!Η μαμά μου έχει κι άλλες δυνάμεις. Ξέρει πώς να εξαφανίζει τις βρωμιέςαπό τα ρούχα μου. Και τα ρούχα μου είναι πάντα βρώμικα, γιατί παίζω πολύ. Μπορεί και διαβάζει το μυαλό μου. Ξέρει τι θέλω να φάω, κι ας με ρωτάει κάποιες φορές. Ξέρει την αγαπημένη μου γεύση στο παγωτό. Και πόσο πρέπει να φάω για να μη με πονέσει η κοιλιά μου. Με κοιτάει στα μάτια, και ξέρει πότεείμαι χαρούμενος ή λυπημένος. Με ρωτά “αν με πείραξε κάποιος”. Μα, πώς το κατάλαβε; Και πάντα μου δίνει ένα φιλί. Γιατί, ημαμά το ξέρει ότι θα με κάνει να νιώσω καλύτερα. Η μαμά μου κάνει και κάτι ακόμα μαγικό: διώχνει τον πόνο όταν χτυπάω! Όταν πέφτω από το ποδήλατο, και κάνω γρατζουνιές στα γόνατά μου, και τρέχει αίμα, και πονάω, η μαμά μου δίνει πάλι ένα φιλί. Μετά, λέει τις μαγικές λέξεις: «μέχρι να παντρευτείς θα γιάνει». Και ο πόνοςπερνάει. Και μετά αφού μου καθαρίζειμε σπρέι την πληγή, βάζει μία μαγικήκρέμαγια να περάσει γρήγορα και χωρίς σημάδια όπως μου λέει και Hansaplast, για να σταματήσει τοαίμα και να φύγουν οι γρατζουνιές. Και εγώανεβαίνω ξανά στο ποδήλατοΤόσο δυνατός αισθάνομαι πάλι!Δεν το έχουμε συζητήσει με τους φίλους μου, αλλά νομίζω ότι και οι δικές τους μαμάδες έχουν σούπερδυνάμεις Θέλω να τους πω ότι νομίζω ότι είναι είναι όλες από τον ίδιοπλανήτη…Πέτρος, 9 ετών
Έκλεισα το τετράδιο πριν στάξουν στις σελίδες τα  δάκρυά  μου.

Άνοιξα το ψυγείο για να τσεκάρω ότι δεν μας έχουν τελειώσει τα πορτοκάλια, γέμισα τη φρουτιέρα με μήλα, έριξα στα άπλυτα τις λεκιασμένες φόρμες και έβγαλα να μαγειρέψω για αύριο μακαρόνια με κιμά - το αγαπημένο φαγητό του γιου μου.

Άνοιξα το φαρμακείο για να τσεκάρω ότι δεν μου έχουν τελειώσει τα προϊόντα για τη φροντίδα των πληγών της Hansaplast. Και έσπευσα με τις μύτες στο δωμάτιο για να δώσω ένα ακόμα φιλί στο μέτωπο του Πέτρου.
Η σούπερ μαμά και τα  Hansaplast 
Η μαμά ξέρει! Ξέρει πώς να διώξει τους φόβους και τις αγωνίες της παιδικής μας ηλικίας.

Η μαμά θα σκουπίσει τα δάκρυά μας και θα φροντίσει να απαλύνει τη λύπη, μαζί με τον πόνο που την έχει προκαλέσει. Είναι αυτή που μας κάνει να νιώθουμε σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε «χτύπησα, πονάω, φοβάμαι, στεναχωριέμαι».

Η μαμά έχει το πιο τρυφερό φιλί απ’ όλα όσα θα δεχτούμε στη ζωή μας.

Αυτό το φιλί που επουλώνει τις πληγές της ψυχής και τους σώματος. Αυτό το φιλί που όταν συνοδεύεται από την κατάλληλη φροντίδα, είναι η σωτηρία μας σ’ ό,τι φαντάζει τεράστιος πόνος και πλήγμα στο παιδικό μας μυαλό.
Ανάμεσα, λοιπόν, στα πολλά που γνωρίζει η μαμά είναι να φροντίζει τις πληγές από τα χτυπήματά μας. Και η μάρκα Hansaplast γνωρίζει τη θαυματουργή δύναμη της μαμάς και έρχεται να συνεισφέρει και να ολοκληρώσει την αγάπη της με τα κατάλληλα προϊόντα για την επούλωση των τραυμάτων.

Γιατί η μαμά μπορεί να κάνει τα δάκρυα και τον φόβο να περάσουν, ωστόσο υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να διώξει κι αυτό είναι η ίδια η πληγή. Για να φύγει η πληγή και να κλείσει έως και 2 φορές πιο γρήγορα και μάλιστα χωρίς να αφήσει σημάδια, υπάρχει η κρέμα επούλωσης πληγών της Hansaplast!
Πώς να επουλώσετε τις  πληγές  των παιδιών σας
Καθαρισμός,  επούλωση,  προστασία. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα, είναι το φιλί. Αυτό που θα ηρεμήσει και θα καθησυχάσει το παιδί, ώστε να σταματήσει το κλάμα.

Στη συνέχεια, ακολουθεί η φροντίδα της πληγής η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό της, που πρέπει να είναι ανώδυνος με το σπρέυ καθαρισμού πληγών Hansaplast, την επούλωσή της με την κρέμα επούλωσης πληγών Hansaplast που θα ενυδατώσει την πληγή για ταχύτερη και καλύτερη επούλωσή της, και την προστασία της με ένα επίθεμα πληγών Hansaplast.
Η μάρκα  Hansaplast  είναι η μόνη μάρκα που διαθέτει και τα 3 προϊόντα για την ολοκληρωμένη φροντίδα των πληγών:
Αντισηπτικό σπρέυ καθαρισμού πληγών Hansaplast: Πρακτικό σπρέυ, που δεν τσούζει, δεν έχει χρώμα και ψεκάζει και ανάποδα. Προλαμβάνει τις μολύνσεις και καθαρίζει την πληγή από βρωμιές και βακτήρια. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 2 ετών και πάνω.
Κρέμα επούλωσης πληγών Hansaplast: Δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη στην πληγή, που την ενυδατώνει, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση της μειώνοντας μάλιστα τον κίνδυνο η πληγή να αφήσει σημάδια. Κατάλληλη ακόμα και για βρέφη.
Επίθεμα πληγών Hansaplast: Η κάλυψη της πληγής είναι το τελευταίο βήμα της φροντίδας και διασφαλίζει ότι η πληγή θα μείνει προστατευμένη από νερό και βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση, πρήξιμο και άλλες επιπλοκές στην επούλωση της πληγής.
Επιπλέον,η μάρκα Hansaplast διαθέτει και τα 3 προϊόντα μαζί σε ένα πολύ βολικό και πρακτικό kit για να το έχουμε πάντα μαζί μας στη τσάντα μας, στο σπίτι ή στη βόλτα ή στις διακοπές, για την ολοκληρωμένη φροντίδα των πληγών.
Επιπλέον,η μάρκα Hansaplast διαθέτει και τα 3 προϊόντα μαζί σε ένα πολύ βολικό και πρακτικό kit για να το έχουμε πάντα μαζί μας στη τσάντα μας, στο σπίτι ή στη βόλτα ή στις διακοπές, για την ολοκληρωμένη φροντίδα των πληγών.